واضح آرشیو وب فارسی:قدس: دبير هجدهمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي: عمده صنايع غذايي ايران عمر 40-30 ساله دارند
ميهن- ميرشجاعان: اگر علم به كمك صنعت نيايد و فناوري صنايع به روز نشود، در آينده نمي توانيم از مزيتهاي نسبي سخن به ميان بياوريم.
علي مرتضوي، عضو هيأت علمي دانشگاه فردوسي مشهد و دبير هجدهمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي ايران با بيان اين مطلب گفت: به جز چند مورد، صنايع غذايي ما عمر بالاي 30- 40 سال دارند و با اين حركت سريع تكنولوژي در دنيا در زمينه كاهش ضايعات، بهره وري و ارزانترشدن مواد غذايي نمي توانيم وارد بازار جهاني صنايع غذايي شويم.وي افزود: در تمام دنيا برگزاري چنين همايشهايي راهگشا براي صنايع است، اما اين تفكر در كشور ما هنوز جا نيفتاده است و صنايع وقتي به مشكلي بر مي خورند به مراكز علمي مراجعه مي كنند و توقع راهكاري فوري دارند.
مرتضوي اظهار داشت: اگر از اين همايشها خوب استفاده نمي شود و هماهنگي لازم وجود ندارد بايد حلقه مفقوده را جستجو كرد.وي با اشاره به اينكه از معاونت تحقيقات و فناوري رئيس جمهور هماهنگي شده كه ارتباطي بين بانكها و نخبگان و پژوهشگران برقرار شود، تصريح كرد: به عقيده من پژوهش دستوري نيست، بلكه مقوله اي فرهنگي است و بايد درون زا باشد.
دبير هجدهمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي ايران با تأكيد بر اينكه در دنيا همه صاحبان صنايع در چنين كنگره هايي حضور فعال دارند تا جرقه اي براي ارتقاي كارشان پيدا كنند، خاطرنشان كرد: اما در كشور ما اين گونه نيست حضور صاحبان صنايع به مراسم افتتاحيه ختم مي شود.وي افزود: اگر صنعت، دانشگاه و مراكز علمي را خانه خود بداند و دانشگاه هم بتواند وارد صنعت بشود اين مقوله عارضه يابي مي شود.
اين استاد دانشگاه تصريح كرد: تا زماني كه به علم اعتقاد پيدا نكنيم به استانداردسازي نخواهيم رسيد. بايد صاحبان صنعت به چنين اعتقادي برسند.
دكتر رسول كدخدايي، عضو هيأت علمي پژوهشكده علوم و صنايع غذايي و دبير علمي اين كنگره نيز گفت: اگر بخواهيم حرفي در دنيا داشته باشيم مجبوريم با تحقيقات دنيا پيش برويم، بنابراين محورهايي كه انتخاب شده براي اين كنگره بر اساس تحقيقات روز دنياست.وي افزود: اگر محورهاي كنگره ها را براساس صنعت فعلي پيش ببريم جايگاه علمي خود را هم در دنيا از دست خواهيم داد.
دكتركدخدايي با بيان اينكه مشهد بار دوم است كه ميزبان اين كنگره مي باشد به محورهاي اين همايش اشاره كرد و اظهار داشت: كاربرد فيلتراسيون غشايي در صنايع غذايي (ميكرو، اولترا، نانو، اسمز معكوس و...)، استفاده از روشهاي غيرحرارتي (فشار بالا، امواج مافوق صوت و...)، نانوتكنولوژي و رهايش هوشمند،كاربرد بيوسنسورها در صنايع غذايي، كاربرد شبكه هاي عصبي و پردازش تصوير در صنايع غذايي و بيوتكنولوژي در فرآوري و نگهداري مواد غذايي محورهاي اين همايش است.
وي خاطرنشان ساخت: 500 مقاله از داخل و خارج كشور به دبيرخانه كنگره ارسال شده كه با بررسي 47 عضو كميته علمي 65 مقاله شفاهي در 10 جلسه تخصصي ارايه مي شود و 200 مقاله نيز به صورت پوستر در معرض ديد مدعوين قرار خواهد گرفت.
يادآور مي شود اين كنگره 24 مهرماه به مدت 2 روز با حضور 800 مدعو در پارك علمي و فناوري خراسان برگزار مي شود و از نماينده ايران در فائو نيز براي حضور در اين كنگره دعوت به عمل آمده است.
به گفته وي، 22 شركت و واحد توليدي از اين كنگره حمايتهاي اعتباري خوبي داشته اند.
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 606]