تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که ما را پس از مردنمان زیارت کند گویا ما را هنگام زنده بودنمان زیارت کرده است....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855021916




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

احياي سينماي دفاع مقدس ـ 15/سينماي دفاع مقدس به سياستگذاري دقيق و حمايت نياز دارد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: احياي سينماي دفاع مقدس ـ 15/سينماي دفاع مقدس به سياستگذاري دقيق و حمايت نياز دارد
دست‌اندركارن سينماي دفاع مقدس با مرور وضعيت كنوني اين سينما، آن را نيازمند مديريت درست و هدفمند مي‌دانند تا بتوان سينمايي را كه قابليت تبديل شدن به يكي از گونه‌هاي پرمخاطب دارد، جاني تازه ببخشد.

به گزارش خبرنگار مهر، سينماگراني كه هر يك سابقه فعاليت در زمينه ساخت فيلم دفاع مقدس داشته و دارند، ضعف عمده اين سينما را نبود سياست مشخص مي‌دانند كه بتواند به توليد اين عرصه جهت دهد و زمينه‌اي مناسب براي فعاليت دست‌اندركاران آن فراهم كند. آنان افت و خيزهاي سينماي دفاع مقدس و گاه متوقف شدن جريان حيات آن را حاصل اين رويكرد و نوع نگاه مي‌دانند.

حبيب‌الله كاسه‌ساز كه فيلم سينمايي "اخراجي‌ها" را تهيه كرده ضعف سينماي دفاع مقدس را بي‌برنامگي مديران اين عرصه دانست و گفت: ساخت فيلم دفاع مقدس همواره بيش از آنكه دغدغه مديران باشد، از سوي دست‌اندركاران اين عرصه پيگيري شده و مورد توجه قرار گرفته است. هيچگاه شاهد نبوده‌ايم مديران سينمايي برنامه مدون براي پيشبرد سينماي دفاع مقدس ارائه دهند.

وي ادامه داد: همواره در اين عرصه گام‌هايي مهم از سوي تهيه‌كنندگان و كارگردانان برداشته شده و مديران فقط تا حدي از توليد فيلم در اين عرصه حمايت كرده‌اند. اين ميزان حمايت به هيچ عنوان براي سر پا نگه داشتن سينماي دفاع مقدس كافي نيست. براي رسيدن به شرايط مناسب بايد مديران و توليدكنندگان هر كدام 50 درصد مسئوليت را بر عهده بگيرند.

سعيد سعدي تهيه‌كننده "اتوبوس شب" و "مثل يك قصه" ايجاد نگاه تازه در سينماي دفاع مقدس را امري ضروري دانست: عنصر مورد نياز سينماي دفاع مقدس نوآوري در موضوع و بيان مسائلي است كه سينماي جنگ به آنها نپرداخته است. در ساختار و اجرا هم به ساختار متفاوت نياز داريم و با خلاقيت در مضمون و ارائه مفاهيم مي‌توانيم با مخاطب بيشتر ارتباط برقرار كنيم.

سعدي نگاه كليشه‌اي را آفت سينماي دفاع مقدس دانست و ادامه داد: نگاه كليشه‌اي در سينماي جنگ به اين سينما و ارتباط مخاطب با آن لطمه مي‌زند. واقعيت جنگ معمولا در آثار جنگي بيان نشده يا اگر شده به درستي اين اتفاق نيفتاده است. مخاطب اگر حس كند حقيقت جنگ را مي‌بيند، از فيلم‌هاي دفاع مقدس استقبال مي‌كند.

عليرضا سجادپور ضعف عمده سينماي دفاع مقدس را نبود سياستگذاري در آن دانست و گفت: سياستگذاري فرهنگي در سينماي دفاع مقدس همواره ضعيف بوده است. سينماي دفاع مقدس يك گونه خاص نيست كه به دليل ساختار ثابت و يكنواخت پرداختن يك هفته‌اي به آن كفايت كند و مي‌تواند در راس هرم توليد سينما جاي بگيرد.

عضو هيئت اسلامي هنرمندان درباره دلايل كم رونق شدن سينماي دفاع مقدس گفت: متاسفانه سياستگذاران سينماي ايران توجهي خاص به سينماي دفاع مقدس ندارند و منتقدان به اين ژانر كم‌توجهي مي‌كنند. در نتيجه هنرمندان نيز به دليل فقر حمايت تبليغاتي و مديريتي به طور شايسته نتوانستند به اين مقوله بپردازند.

مسعود ده‌نمكي، كارگردان فيلم سينمايي "اخراجي‌ها"، هم مخاطب‌شناسي را مهمترين وظيفه دست‌اندركارن و مديران سينماي دفاع مقدس دانست و گفت: مخاطب‌شناسي مسئله‌اي است كه بايد در دهه 80 و پس از آن از سوي فيلمسازان به صورت جدي مورد توجه باشد تا بتوانيم مخاطب اين سينما را حفظ كنيم.

وي با توجه به اقشاري كه از اين پس مخاطب سينماي جنگ خواهند بود افزود: از اين پس ما بايد براي فرزندان آناني فيلم بسازيم كه در جنگ شركت كرده‌اند. اين گروه خود اطلاعاتي از فضاي جنگ ندارند و فيلم‌هاي سينمايي مي‌تواند اطلاعات آنان را در زمينه جنگ كامل كند.

اين فيلمساز درباره مفاهيمي كه به واسطه سينماي جنگ بايد منتقل شود گفت: مفاهيم متعالي، معنوي و انساني جنگ جزو وجوهي هستند كه بايد بر فيزيك جنگ غلبه داشته باشند. بايد بپذيريم كه تصوير كردن اين بخش از جنگ اهميتي بيش از نشان دادن توپ و تانك در ميادين جنگ دارد.

حبيب احمدزاده، فيلمنامه‌نويس "اتوبوس شب" و "مثل يك قصه"، سينماي جنگ را در ايران به سه دوره تقسيم كرد: در سال‌هاي جنگ فيلم‌هايي با رويكرد تبليغي و تهييجي توليد شد و مرحله دوم سينماي ضد جنگ است كه از روي دست غربي‌ها كپي شد. در اين سينما نيز كساني فيلم ساختند كه در گونه اول فيلم توليد كرده بودند و حالا به ايده و موضوعي تازه دسترسي نداشتند.

موج سوم فيلم‌هاي دفاع مقدس به اعتقاد احمدزاده در حال حاضر توليد مي‌شود: الان شاهد توليد فيلم‌هايي تعقلي هستيم. البته فعلاً‌ اين سينما در آغاز راه است و بايد مسير رشد را طي كند. تفاوت مردم ما و آمريكايي‌ها اين است كه در كشور ما خانواده‌ها پشتيبان حضور فرزندان در جبهه بودند و از همين رو سينماي ضد جنگ ايران نبايد به هيچ عنوان ضد دفاع باشد.

محمدعلي فارسي مستندهاي جنگي را در بيان واقعيت‌هاي جنگ موفقتر از فيلم‌هاي سينمايي دانست و خواستار حمايت بدون قيد و شرط از توليد فيلم‌هاي دفاع مقدس شد و گفت: گاهي حس مي‌شود امكانات فيلمسازي يكسان به همه تعلق نمي‌گيرد. اين محدوديت‌ها انگيزه فيلمسازان را براي كار در اين عرصه كم مي‌كند.

وي كه همكار شهيد آويني در گروه روايت فتح بوده، نقش اين مستندساز را در ارائه تصوير واقعي جنگ انكارناپذير دانست و گفت: مستندهايي كه شهيد آويني درباره جنگ ساخت فضاي آن مقطع را به خوبي به نمايش مي‌گذارد. او 70 برنامه در زمان جنگ ساخت كه مسير مستندسازان بعدي را هموار كرد. تعداد مستندهاي جنگي با فيلم‌هاي سينمايي قابل مقايسه نيست.

رضا مقصودي فيلمنامه‌نويس "ليلي با من است" معتقد است در حال حاضر زمان بيان ناگفته‌هاي جنگ فرارسيده است: براي اينكه مخاطب به سينماي جنگ علاقمند شود بايد ابعاد مختلف جنگ مورد توجه قرار بگيرد و البته نوع پرداختن به آن مسئله‌اي است كه مي‌تواند در جذب مخاطب نقشي موثر و مهم ايفا كند.

جابر قاسمعلي، فيلمنامه‌نويس، درباره قابليت‌هاي سينماي دفاع مقدس در ارتباط با مخاطب گفت: در سال‌هاي اخير برخلاف دهه 60 فيلم‌هاي دفاع مقدس نتوانسته‌اند با مخاطب ارتباط برقرار كنند. البته در اين مقطع فيلم‌هايي ارزشمند ساخته شده و وجوه پنهان جنگ را به تصوير كشيده، اما نمي‌توان گفت اين فيلم‌ها اقبال عمومي داشته‌اند.

وي با اشاره به اينكه دفاع مقدس يك موضوع ملي است افزود: اقبال عمومي وقتي به وجود مي‌آيد كه مسئولان و سياستگذاران سينما و فرهنگ به فيلمسازان فرصت پرداختن به موضوع‌هاي تازه و حقايق ناگفته جنگ را بدهند. همه كارگردان‌ها بايد اين بخت را داشته باشند كه درباره دفاع مقدس فيلم بسازند. جنگ واقعيتي تاريخي ملي است و نمي‌شود برخي را از آن نهي كرد.

زاون قوكاسيان، منتقد سينما، نيز حمايت از نسل تازه سينماگران دفاع مقدس را امري ضروري ارزيابي كرد و گفت: در سال‌هاي اخير فيلمسازاني با نگاه و رويكرد متفاوت در سينماي دفاع مقدس فعاليت كرده‌اند كه مي‌توان به حاصل كارشان اميدوار بود. ظهور اين نسل نويدبخش حضور يك جريان تازه است كه مي‌تواند به سينماي دفاع مقدس رونق بدهد.

مهدي كريمي، تهيه‌كننده "آژانس شيشه‌اي"، هم درباره مشكلات سينماي دفاع مقدس گفت: اگر نگاههاي قيم‌مآبانه و انحصارطلبانه به سينماي دفاع مقدس اصلاح نشود، نمي‌توان اميدوار بود در اين سينما حركتي تازه به وجود آيد. در سال‌هاي اوليه پس از جنگ نمي‌شد بعضي حقايق را مطرح كرد. اما اواسط دهه 70 با باز شدن فضاي فرهنگي سينماي دفاع مقدس رونق گرفت.

وي در ادامه افزود: در اين دوره فيلم‌هاي دفاع مقدس و جنگ غنا داشت و در برقراري ارتباط با مخاطب موفق بود. پروسه توليد در سال‌هاي اخير با مشكلات زياد همراه بوده و توليد فيلم سخت شده، پس طبيعي است در اين شرايط توليد فيلم جنگي محدودتر شود. رونق سينماي دفاع مقدس با باز شدن فضا و تغيير نگاه و سعه صدر مسئولان ارتباط مستقيم دارد.
 شنبه 13 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن