واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: در سايه طلب حلاليت
گروه سياسي- محمد مهدي تهراني: به دنبال محكوميت حسين موسويان ديپلمات ارشد دولت اصلاحات در مسائل هسته اي، دكتر احمد توكلي بيانيه اي صادر كرد كه در آن به خاطر برخي اخبار منتشر شده در سايت "الف" رسماً از موسويان حلاليت خواسته شده بود. در خصوص اين بيانيه و حاشيه هايي كه بر پرونده موسويان باقي است، به نظر مي بايست نكاتي را مد نظر قرار داد:
1-متن بيانيه دكتر احمد توكلي به گونه اي تنظيم شده است كه مخاطب گمان مي كند آنچه سايت خبري "الف" به اصطلاح آقاي توكلي خلاف واقع منعكس كرده، در واقع همان سخنان رئيس جمهور و وزير اطلاعات بوده است. به عبارت ديگر بيانيه به طور غيرمستقيم درصدد رفع بار اتهام از سايت "الف" و واگذاري آنها به مسئولين دولتي است. در اين بيانيه آمده است:«تقريباً تمامي اخبار منتشرشده مورد اعتراض در سايت، يا از زبان مقامات رسمي مانند رئيس جمهور، سخنگوي دولت، وزير اطلاعات و سخنگوي كميسيون سياست خارجي و امنيت ملي مجلس و يا از منابع خبري ديگر نقل شده بود.»
توكلي 13 مورد را به عنوان مواردي كه نادرست تشخيص داده، در ادامه بيانيه خود ذكر مي كند. 13 موردي كه به تحقيق مي توان ادعا كرد نه تنها هيچكدام از زبان مقامات رسمي مانند رئيس جمهور، سخنگوي دولت، وزير اطلاعات و سخنگوي كميسيون سياست خارجي و امنيت ملي مجلس نقل نشده، بلكه همه به طور مستقيم يا غير مستقيم با استناد به منابع آگاه انتشار يافته است! هر 13 بند مورد نظر آقاي توكلي در آرشيو سايت موجود و قابل بررسي هستند. به نظر ايشان مي بايست در اين خصوص و گرفتن انگشت اتهام به جانب دولت پاسخگو باشند. در حالي كه هيچكدام از به اصطلاح خطاهاي سايت ايشان ربطي به دولت ندارد، بيان اين انتساب صريح در بيانيه ايشان پس از 4 ماه بررسي به چه معناست؟ آيا واقعاً ايشان صادقانه قصد حلاليت خواستن براي سبك كردن توشه آخرت خود داشته اند يا قصدي ديگر در ميان بوده است؟
2-متن بيانيه به گونه اي تنظيم شده كه هر كس از حكم صادره در دادگاه عليه آقاي موسويان بي اطلاع باشد، بي گناهي و مظلوم واقع شدن او را برداشت مي كند. در واقع اين بيانيه به طور غيرمستقيم تطهير يك مجرم را در پي دارد. اين در حالي است كه بنابر حكم دادگاه، حسين موسويان به دو سال حبس تعليقي و 5 سال محروميت از تصدي مشاغل ديپلماتيك محكوم شده. سؤال دومي كه آقاي توكلي بايد پاسخگوي آن باشد، همين اعاده حيثيت و تطهير يك مجرم و محكوم دادگاه است.
پيش از اين برخي كوشيده بودند تا با لاپوشاني اتهامات دولت سابق در خصوص پرونده هسته اي شرايط را براي حضور حسن روحاني در انتخابات فراهم كنند. يكي از دلايل كناره گيري حسن روحاني از انتخابات مجلس شوراي اسلامي نيز همين بار اتهام بود كه بر دوش او و دوستانش سنگيني مي كرد. اكنون در آستانه انتخابات رياست جمهوري و احتمالات جدي درخصوص كانديداتوري حسن روحاني مطرح شده است، آيا اين اعاده حيثيت را نمي توان در راستاي يك ائتلاف انتخاباتي جديد ميان منتقدان دولت ارزيابي كرد؟
3-سومين برداشت غلطي كه از اين بيانيه به صورت طبيعي انجام مي شود، عذرخواهي رسمي احمد توكلي و عقب نشيني از مواضعي است كه طي اين مدت سايت خبري وابسته به او داشته است. اين در حالي است كه اخبار متعددي درخصوص پرونده آقاي موسويان در سايت "الف" منتشر شده و مشخص نيست آيا عدم اشاره توكلي به ساير اخبار پس از بررسي هاي 4 ماهه را مي توان به منزله تاييد مجدد آنها تلقي كرد يا خير؟
اخباري نظير: 1) نگهداري اسناد طبقهبندي و ارائه اطلاعات به افراد بيگانه از نظر وزارت اطلاعات كاملاً در پرونده موسويان روشن است، 2) از جمله اتهامات ديگر معاون حسن روحاني اين بوده كه يك سري اسناد محرمانه در اختيار وي بوده كه بايدآنها را تحويل مقامات مربوطه مي داد ولي اين كار را نكرده و آنها را تحويل نداده است. 3) طرف هاي مقابل مذاكرات هسته اي ايران و اروپا، در جريان مذاكرات هسته اي اطلاعاتي داشته اند كه در زمان هاي قبل از مذاكره با مراجعه به موسويان آنها را دريافت مي كرده و از نقاط ضعفي كه ايران داشته مطلع شده و مذاكره كننده ارشد هسته اي، اين اطلاعات را به آنها منتقل مي كرده است. 4) از منزل موسويان 86 سندي به كلي سري و 51 سند سري و محرمانه نظام به دست آمده است. 5) قبل از دستگيري موسويان به آقاي هاشمي رفسنجاني و حسن روحاني اطلاع داده شده بود و بعد از دستگيري وي نيز اين دو مقام عالي رتبه و دوستان سابق موسويان تلاش هاي زيادي را براي آزادي وي انجام مي دهند. در همين زمينه، طي ديدار با يكي از مقامات عالي رتبه نظام از او تقاضاي پا درمياني و آزادي موسويان را مي كنند كه جواب مي گيرند كه من در اين ماجرا دخالتي نمي كنم و ماجرا بايد به صورت عادي پيگيري شود. 6) تاكنون چند بار افراد متنفذ قاضي پرونده را خواستهاند و براي تبرئه تلاش كردهاند. 7) حسن روحاني از حمايت موسويان طفره رفت. 8) بر خلاف شيوه هاي معمول سازمانهاي جاسوسي دنيا، موسويان داراي كد كلاسيك نبوده و قرارهاي مشخصي جهت انتقال اطلاعات نداشته است و لذا با توجه به اين موضوع و بر اساس قوانين موجود، مجازات سنگيني متوجه وي نبوده است. 9) بعد از اين جلسه (مقصود جلسه وزارت اطلاعات با حسن روحاني در خصوص پرونده موسويان است)، انتقال اطلاعات از سوي آقاي موسويان شدت بيشتري به خود گرفت كه تعجب كارشناسان اطلاعاتي كشور را موجب شد. 10) روابط نزديك موسويان و پسر هاشمي رفسنجاني به حدي رسيد كه رفسنجاني وي را مكلف كرد در يكي از سفرهاي پنهاني پسرش به كشوري عربي، مهدي را همراهي كند كه در اين سفر پايه هاي روابط آينده راهبردي بين ايران و كشورهاي عربي در دوره دوم رياست جمهوري هاشمي رفسنجاني بنا نهاده شد و موسويان آن زمان سفيرايران درآلمان بود. 11) موسويان به حكم صادره اعتراض نكرد 12) علت تخفيف در صدور حكم موسويان (تعليقي شدن حبس) خدمات و سوابق نامبرده و ارتكاب به اين جرم، براي اولين بار بوده است. 13) موسويان با دخالت شخصيت هاي با نفوذ از جمله هاشمي رفسنجاني با قرار كفالت آزاد شد 14) مجموعه وزارت اطلاعات به عنوان مهمترين ركن امنيتي نظام در اين زمينه به درستي به وظايف خود عمل كرده و نتايج تحقيقات خود را بر اساس قانون در اختيار دستگاه قضايي قرار داده است.
4-شايد اگر پيشنهاد رئيس جمهور و وزارت اطلاعات مبني بر برگزاري علني دادگاه موسويان از جانب مسئولين امر مورد توجه قرار مي گرفت يا وزارت اطلاعات از جانب دستگاه قضايي اجازه انتشار اسناد را مي يافت، امروز فكر تبرئه مجرمي كه متهم به اقدام عليه امنيت ملي بوده است، به ذهن كسي خطور نمي كرد.
احمدي نژاد پيش از اين در اين خصوص گفته بود: «شايسته است متن اطلاعاتي كه داده شده منتشر شود تا ملت بدانند ما نگران چه هستيم و چه اطلاعاتي به ديگران؛ يعني به غير از ملت ايران داده شده است تا ملت ايران نيز از اين اطلاعات مطلع شوند.» رئيس جمهور همچنين در خصوص دغدغه احتمال طرح مسائل فني و محرمانه در دادگاه اضافه كرده بود: «اين جا موضوع فني مطرح نيست، موضوع سياسي است. تقابل فني نبوده است؛ چرا كه دشمنان به ما امكانات فني نداده بودند، تقابل آنها سياسي بود؛ بنابراين ما معتقديم مطالبي كه داده شده بايد منتشر شود تا مردم بدانند چه اطلاعاتي به غير داده شده است؛ از اطلاعاتي كه داده شده و آن حرفهايي كه زده است. ما ميخواهيم همان چيزي كه ميگويند چيزي نيست، منتشر شود. به هر حال 10 – 15 جلسه با بيگانگان ملاقاتهايي انجام و حرفهايي زده شده است.»
5-چقدر بايد فراموشكار باشيم كه از ياد ببريم روزي را كه پرده ها برافتاد و ماجرا علني شد. آن روز كه نه تنها هيچ يك از حضرات جرأت حمايت از موسويان را به خويش نمي دادند، بلكه به نوعي از بي اعتمادي خويش به تيم هسته اي حسن روحاني مي گفتند. به راستي اظهارات صريح محسن آرمين را مبني بر اينكه «ما هم موضوع را پيگيري كرديم و متوجه شديم اطلاعات قابل توجهي از سوي موسويان به بيرون درز پيدا كرده است.» چگونه مي توان با دفاعيات بي شائبه امروز مدعيان اصلاح طلبي جمع كرد؟ آيا اين سنگيني بار اتهام و فشار افكار عمومي نيست كه فرار از واقعيت ها را موضوعيت داده؟ آيا اين محمد رضا خاتمي نبود كه مي گفت: «ما از اول مي دانستيم كه موسويان، آدم توانمندي نيست و به قول معروف "شل" است. بسياري از افرادي كه در اطراف آقاي هاشمي هستند، مسأله دار و آلوده هستند.» به راستي هم سويي آقاي توكلي با كشتي نشينان اصلاحات كه روزي عبور از ولايت فقيه را تئوريزه مي كردند به چه معناست؟ نسبت دادن 13 بند اشتباه ادعايي به دولت و فرافكني اينچنيني در آستانه انتخابات به معناي دلسوزي و حلاليت طلبي واقعي است؟ شايد بد نباشد وي به اين توصيه دفتر رئيس جمهور عمل كند كه «لازم است كه يك بار ديگر از بابت غفلت دوباره تان استغفار كنيد.» و «ضروري است در پيشگاه ملت شريف ايران و حسب قوانين موضوعه حاكم بر انتشار اخبار كذب، پاسخگوي اين فرافكني اتهام گونه باشيد.»
نظرات كاربران:
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]