واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: عضو هيأت علمي جهاد دانشگاهي علوم پزشكي شهيد بهشتي رشد اجتماعي، سياسي و اقتصادي معطوف به توسعه فرهنگي است
گفت: توسعه اجتماعي، اقتصادي و سياسي معطوف به توسعه فرهنگي است و پيش نياز توسعه آن ، ايجاد فرهنگ توسعه است.
به گزارش ايرنا و به نقل از روابط عمومي جهاد دانشگاهي علوم پزشكي شهيد بهشتي،"علي اصغر هدايتي" در يادداشتي با عنوان "پيش نياز توسعه فرهنگي، ايجاد فرهنگ توسعه است" افزود: فرهنگ، زيربنايي ترين امور جامعه است كه همه مظروف ها بايستي مبتني بر انگاره هاي ارزشي برخاسته از آن شكل بگيرد.
وي تصريح كرد: از طرفي لازمه رشد اقتصادي و اجتماعي جوامع، توسعه عرصه فرهنگي است، همانگونه كه ضعف و ناكامي در ساير عرصه ها نيز معطوف به ضعف مباحث فرهنگي است.
به گفته هدايتي، مشكلات موجود در ساير بخش ها به حوزه فرهنگي سرريز مي شوند و تحليل فرهنگي بدون در نظر داشتن ساير حوزه ها، امكان پذير نمي باشد.
وي ادامه داد: سلامت نيز همانند فرهنگ از مباحث محوري و كلان هر جامعه اي محسوب مي شود، بطوري كه امروزه از آن به عنوان يكي از چالش برانگيزترين مباحث ياد مي شود.
وي با بيان اينكه سلامت در ابعاد مختلف جسمي، رواني و اجتماعي به صورت پيچيده و در عين حال دقيق و منظم در تعامل با يكديگر هستند و اختلال در مكانيزم آن تأثير بسزايي در كاركرد ساير ابعاد دارد، تصريح كرد: از سوي ديگر مؤلفه هاي اجتماعي سلامت از قبيل فقر، استرس و اشتغال هم بر بار بيماري ها مؤثر است.
عضو هيأت علمي جهاد دانشگاهي شهيد بهشتي افزود: بنابراين فرهنگ و سلامت بطور مستقيم بر يكديگر تأثير مي گذارند، بدين معنا كه از سويي اقدامات علمي، دقيق و مستمر فرهنگي موجبات ارتقاي سلامت در جامعه را بدنبال خواهد داشت و از طرف ديگر ارتقاي سلامت جامعه، موجبات رشد فرهنگي را بدنبال دارد.
وي موفقيت در اين گام بلند فرهنگي را توجه به زيرساخت هاي مهم ارتقاي جايگاه سلامت و ايجاد پشتوانه تئوريك قوي در اين حوزه، وضعيت سنجي فرهنگ سلامت جامعه، تهيه نقشه جامع فرهنگ سلامت متناسب با نقشه مهندسي فرهنگي كشور، جلب مشاركت نهادهاي فرهنگي، تأسيس رشته دانشگاهي فرهنگ سلامت و تربيت متخصصان براي استخراج مفاهيم فرهنگ سلامت از مجموعه آيات و روايات با بهره گيري از دانش و معرفت جديد دانست.
به گفته وي، فرهنگ سازي در زمينه سلامت بخوبي مي تواند سطح سلامت را در كشور بالا ببرد و هم عواقب فرهنگي ضعف سلامت را كنترل كند.
هدايتي با اشاره به اينكه بيكاري، فقر و عواقب ناشي از آن هم به فرهنگ مربوط است هم به سلامتي، اظهار داشت: حل اين دو معضل بزرگ اجتماعي نياز به همكاري و هماهنگي تنگاتنگ ميان دو مقوله فرهنگ و سلامت دارد و تعامل در اين دو حوزه بخوبي مي تواند زمينه هاي توسعه را در كشور فراهم كند.
شنبه 23 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]