واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به آمار فروش فيلمها؛فيلمها هيچكدام خوب نفروختند
اعتماد ملي: فيلمهايي كه از ابتداي امسال اكران شدند به عنوان فيلمهاي بفروش و تجاري يا از بدنه سينما شناخته ميشدند. اين گونه است كه متاسفانه يك واقعيت تلخ خودش را هر روز بيشتر از قبل نشان ميدهد، اينكه انگار سليقه مخاطبان تغيير يافته است. آنان به دنبال سرگرمي هستند. اينچنين است كه سينماها براي فيلمهايي همچون خالي ميماند و سالنهاي نمايشدهنده فيلم نه!به هر حال اين روزها چند فيلم متفاوت روي پرده است، فيلمهايي كه حضورشان با يك مشخصه ديگر و همراه است. با نگاهي به فيلمهاي اكرانشده از ابتداي فصل تابستان مشخص ميشود تنها سه فيلم ، و 100 رقمي> ساخته كارگردانان حرفهاي و فعال حال حاضر سينما هستند.
، و اولين، و دومين و و سومين فيلم كارگردانان هستند. اين فيلمها در فصل خوب تعطيلات و تابستان به نمايش درآمدند. درحاليكه از هفته پيش اكران آزاد فيلمها نيز در چند سينما آغاز شده و قرار است بعد از ماه رمضان اكران فيلمهاي فرهنگي هم دنبال شود.
به هر حال با نگاهي به آمار فروش فيلم با فروشهاي كم و زياد فيلمها روبهرو ميشويم.
سومين فيلم محمدعلي باشهآهنگر است كه از 16 مرداد در گروه سينمايي استقلال اكران شد. اين فيلم دفاع مقدسي كه جوايزي متعدد از بيستوششمين جشنواره فجر و بخش جنبي آن دريافت كرده، سوژهاي متكي بر واقعيتي تكاندهنده دارد كه توانسته بدل به فيلمي تاثيرگذار در سينماي دفاع مقدس شود اما اين فيلم نيز درگير مسائل مختلف است، كارگردانش اين روزها در بيمارستان نفت بستري شده است و تهيهكنندهاش از سينما آزادي شكايت دارد كه تعداد سانسهاي نمايش فيلم را در آن كاهش داده است درحاليكه مدير اين سالن تاكيد دارد كه قرارداد تنها براي يك سانس بود. ميراعلايي تهيهكنندهفيلم همچنين به ايسنا عنوان كرد: را زير خاك كنند، در حالي كه طبق آمار رضايت مخاطبان از اين فيلم به نسبت ساير فيلمهاي درحال اكران بالاتر است و من خدا را شكر ميكنم كه براي ساخت و اكران چنين فيلمي تلاش ميكنم و فيلم مبتذلي نساختهام. فيلم خوب تنها به فيلمي اطلاق نميشود كه فقط گيشه را مدنظر داشته باشد بلكه فيلم خوب، فيلمي است كه علاوه بر بهرهگيري از ويژگيهاي متعدد، فروش هم داشته باشد.>
يكي ديگر از فيلمهاي كمفروش است كه با وجود سابقه سريالسازي كارگردانش اين اثر نخستين فيلم بلند محمد نوريزاد است. بارها در اين مدت از فروش كم آن صحبت شده است. گفته شده كه البته اكنون به 5 ميليون تومان رسيده است. درحاليكه فيلم خارجي نيز در اكران 30روزهخود در يك سينما، 4 ميليون و 500 هزار تومان فروخت.
به هرحال طي 25روز اكران در 8 سينما بيش از 51 ميليون تومان و به كارگرداني محمد نوريزاد نيز ظرف مدت 25 روز اكران در 4 سينما، فروشي نزديك به 5 ميليون داشته است.
100 رقمي> ششمين فيلم همايون اسعديان است كه از 12 تيرماه در گروه سينمايي عصر جديد اكران شد؛ فيلمي طنز با حضور بازيگران چهره طنز سيما كه ريشههاي تلويزيوني خود را حفظ كرده و بيشتر متناسب با اين مديوم است تا پرده نقرهاي. اما اين فيلم با داستان معمولي و با تكيه بر بازيگرانش طي 60 روز اكران در 11 سينما نزديك به 511 ميليون تومان فروش داشته است.
دومين فيلم مهرشاد كارخاني است كه از 30 مرداد در گروه سينمايي عصر جديد جايگزين 100 رقمي> شد. اين فيلم كه در جشنواره فجر هم مهجور ماند توانست نظر منتقدان و علاقهمندان به سينماي مستقل را جلب كرده و آن را به عنوان اثري خاص از يك فيلمساز تازهكار مورد توجه قرار دهد. باوجود تبليغهاي مختلف و حتي حضور بازيگران مطرح مانند اين فيلم در 11 روز اكران در 8 سينما بالغ بر 15 ميليون تومان فروخت.
يازدهمين فيلم محمدعلي طالبي از دوم مرداد در گروه سينمايي آفريقا اكران شد. اين فيلم بازگشتي است براي طالبي به سينماي مخاطبپسند و البته فاخر كه طالبي در آثار اوليه خود مورد توجه قرار داده بود. اما حتي سوژه جوانپسند او حضور دختر جوان به عنوان موتورسوار ديوار مرگ هم نتوانست مردم را مشتاق كند تا به سينما بروند. اين فيلم در مدت 40 روز اكران در 5 سينما به فروش 118ميليوني دست يافت. يازدهمين فيلم كمال تبريزي است كه از نهم مرداد در گروه سينمايي قدس اكران شد. بيترديد اين فيلم موفقترين اكران را از آن خود داشته است، اما با اين وجود استقبال از فيلم به اندازهاي كه پيشبيني ميشد، نبود. اين فيلم نتوانست جزو باشگاه يك ميلياردي باشد. طبق آمار فروش منتشر شده تا 9 شهريورماه، به كارگرداني كمال تبريزي طي مدت 32 روز اكران در 24 سينما، بيش از 737 ميليون تومان فروش داشته است. ديگر فيلم موفق در فروش فيلم ساخته اميرشهاب رضويان است؛ فيلمي كه با سه هفته تاخير اكران شد و سرانجام هم به اكران در 4 سينما اكتفا كرد. اين فيلم در مدت 25 روز اكران فروشي بالغ بر 42 ميليون تومان داشتهاست.
اين فيلم نيز از جمله آثاري است كه در گروه سينمايي آزاد كه از 16 مرداد آغاز به كار كرده به نمايش درآمده است. تاكنون سه فيلم مستقل و متفاوت از جريان روز سينما اكران شده كه هر سه جزو آثار اوليه فيلمسازانشان محسوب ميشوند.
نخستين تجربه كارگرداني سعيد تهراني است كه از 16 مرداد در گروه آزاد اكران شده و بازگشتي است به نوعي از فيلمهاي ايراني كه سالهاست كسي سراغي از آن نميگيرد. اين فيلم نيز با فروش نسبي خوبي روبهرو شده است و در مدت 25 روز اكران در 10سينما فروشي بالغ بر 40 ميليون تومان داشته است. دومين فيلم محمد احمدي است كه از 30 مرداد در گروه سينمايي آزاد اكران شده است. به كارگرداني محمد احمدي در 11 روز اكران در 9 سينما به فروشي بالغ بر 13 ميليون و 500 هزار تومان دست يافت. از ديگر فيلمهاي روي پرده به كارگرداني رضا سبحاني نيز در 4 روز اكران خود در 4 سينما به فروش 32 ميليوني نزديك ميشود.
طبق گزارش بنياد سينمايي فارابي، مصطفي رزاقكريمي نيز ظرف مدت 66 روز اكران در 2 سينما بالغ بر 240 ميليون تومان و به كارگرداني رضا كريمي نيز طي 80 روز اكران در 7 سينما، نزديك به 484 ميليون تومان فروخت. پرفروشترين فيلم دوره و تعداد بينندگان اين دوره نيز 36 هزار و 500 نفر بوده است.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]