واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: در نشست سراي روزنامهنگاران بررسي شد:
چالشهاي نشر كتب روزنامهنگاري در ايران
نشست تخصصي سراي روزنامهنگاران با موضوع «چالشهاي نشر كتب روزنامهنگاري در ايران» برگزار شد.
به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين نشست سيدرضا يكرنگيان - مدرس ارتباطات و روزنامهنگاري، حسين افخمي - مدرس علوم ارتباطات -، گيتا عليآبادي مدرس علوم ارتباطات و مدير آموزش مركز مطالعات و گسترش رسانهها حضور داشتند.
در ابتداي مراسم يكرنگيان با اشاره به تاريخچه نشر در ايران و يادي از استادان برجسته حوزه ارتباطات همچون معتمدنژاد و محسنيانراد كه راه را در حوزهي ارتباطات به همه نشان دادند، بيان كرد: بايد توجه كرد كه روزنامهنگاري و رسانه در جوامع آزاد، آغاز راه يك ملت و رسانه يكي از پايههاي تحقيق در تاريخ اجتماعي و همچنين امور جامعهشناسي يك مملكت است.
وي با اشاره به سابقه طولاني روزنامه اطلاعات و تاريخي بودن آن افزود: بهطور مثال اين روزنامه ميتواند براي برخي فيلمسازان و محققان يك كتاب تاريخي شمرده شود؛ اين روزنامه در حد خود يك دانشگاه روزنامهنگاري بوده است.
او ادامه داد: با توجه به اينكه بعد از انقلاب اسلامي توجه ويژه و خاص به امر روزنامهنگاري و كتابخواني شده است، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز بايد استقبال بيشتري از اين كتابها داشته باشند.
وي همچنين گفت: به دليل اينكه كتابهاي حوزهي ارتباطات و روزنامهنگاري عامهپسند نيستند، بايد تلاش بيشتري شود تا در دسترس افراد علاقهمند به اين حوزه قرار بگيرد و ناشران علاقهمند نيز درصدد شناسايي نيازهاي اين حوزه برآيند.
يكرنگيان در ادامه تصريح كرد: معاون مطبوعاتي وزارت ارشاد بايد در زمينه روزنامهنگاري مقالات و كتابهاي مربوطه را در دسترس روزنامهنگاران بهويژه شهرستانها قرار دهد تا خلأ ايجاد شده در اين زمينه از بين برود.
وي با اشاره به سيستم فعلي آموزش و پرورش بيان كرد: دانشآموزان ما دچار روزمرگي شدهاند و فقط مطالبي را ياد ميگيرند كه نيازي به خلاقيت ندارد و آموزش و پرورش بايد با زيرساختهاي در نظر گرفته شده و حمايتهاي دولت اين امر را تخصيص دهند.
او افزود: به دليل قيمتگذاريهاي بالاي كتاب به ويژه نمايهسازي، اصول و مهندسي كتاب رعايت نميشود، دولت بايد امكان پيشرفت را فراهم كنند.
او در پايان سخنانش افزود: بايد محملي ايجاد شود تا كتابهاي چاپ شده مورد نقد و بررسي قرار بگيرند و اين امر و اين را بدانيم كه نقد تخريب نيست، بلكه ساختن است.
در ادامه حسين افخمي در پاسخ به نيازهاي آكادميك ارتباطات و روزنامهنگاري بيان كرد: با توجه به كتابهاي چاپ شده در حوزهي ارتباطات در كشورهايي همچون آمريكا، فرانسه و همچنين چاپ آنها در ايران بايد توجه كرد كه اوج چاپ كتب ارتباطات به دههي 50 برميگردد.
وي افزود: كتابهاي منتشر شده در اين حوزه تاكنون به 20 اثر رسيده است و متاسفانه تعدادي از آنها دانشكده علوم ارتباطات است.
او در ادامه كتابهاي ارتباطات را به چهار گروه عمده تقسيم كرد و افزود: اول كتابهاي مباني و اصول، دوم مباحث نظري و كليات، سوم توليدات ملي كه درحد صفر است و چهارم روش تحقيق و ردهبندي تاريخي كتب هستند.
افخمي تاكيد كرد: مشكلات كتابخواني در فقر نيست، بلكه در نظام كتب آموزشي از اول ابتدايي است كه دانش عمومي دانشآموزان را وادار به خطكشي خواندن و نداشتن خلاقيت فكري ميكند.
وي تصريح كرد: اين روش آموزشي تا پيش از دانشگاه نيز ادامه دارد و دانشجو هنگام ورود به دانشگاه ديگر توان تحقيق و علمجويي ندارد.
افخمي تاكيد كرد: در دهه 50 در طول هفت سال شاهد چاپ 12 عنوان كتاب ارتباطاتي بوديم كه بعد از آن نيز در طي 10 سال بيش از 100 عنوان كتاب چاپ شده، ولي هنوز با كتب دههي 50 قابل رقابت نيستند.
وي با اشاره به برداشته شدن يارانه كاغذ افزود: ناشر بايد از طريق توليد، ترجمه، اقتباس و گردآوري بتواند سرمايهاش را بهدست آورد و با نقد و تحليل كتاب به نشر خود ادامه دهد.
در ادامه گيتا عليآبادي بيان كرد: مركز مطالعات و برنامهريزي رسانهها از ابتدا سعي بر اشاعه و آموزش روزنامهنگاري داشته است و از سال 1370 تاكنون نزديك به 116 عنوان كتاب از طرف مركز در ارتباط با رسانه منتشر شده است.
وي ادامه داد: كتابهاي منتشر شده در اين 20 سال شامل ترجمه و تاليف بوده كه در حوزهي روزنامهنگاري به 10 عنوان ميرسد.
عليآبادي با اشاره به بعد اقتصادي و معيشتي كار نويسنده و مترجم افزود: ناشر به اين فكر است كه تا حدي مخاطب خاص خود را درك كند، اما نويسنده با در نظر گرفتن ديگر ابزارهاي اقتصادي به كار خود مشغولند.
او با اشاره به رويكرد مركز در چاپ كتابها بيان كرد: روزنامهنگاري هم هنر و هم ترجمه ارائه مطلب است و با توجه به اينكه روزنامهنگاري حوزه وسيعي دارد، و هر بخش نگارش خاص خود را ميطلبد، تجربههاي عملي در كنار متون تئوريك موثر است.
وي در پايان گفت: بايد هياتي براي تبيين مطالب و طيفهاي متفاوت نشر صورت بگيرد كه اخيرا مركز درصدد ايجاد نشستهاي نقد كتاب و ترجمه كتب منتشر شده از سوي اين مركز است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 245]