تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):به امام سجّاد عليه‏السلام عرض كردم: مرا از تمام دستورهاى دين آگاه كنيد، امام عليه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817066833




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آنچه بانوان بايد در مورد پوكي استخوان بدانند


واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: آنچه بانوان بايد در مورد پوكي استخوان بدانند
آيا مي دانيد كه استخوان هاي بدن هر كس به اندازه ساير بافت هاي زنده بدنش فعاليت مي كند و همچنين وجود شبكه عروق خوني در تغذيه غضروف هاي مفصل ها داراي نقش سازنده اي است. حالت ارتجاعي استخوان ها در اثر وجود فيبرهاي كلو ژن است و قدرت استخوان ها به دليل وجود كلسيم و فسفر و مواد معدني است چرا كه سلول هاي استخوان ها دائما در حال مرمت و بازسازي هستند و بنابراين فعاليت وجود كلسيم و فسفر و ... لا زم است. در بدن افراد با فعاليت نسبي هر يك از استخوانها در طي 7 سال جايگزين مي شوند و در سيستم اعجاز انگيز بدن هر فرد بعد از پوست، استخوان چنين تواني براي توليد مجدد دارد و زمان در سير سرعت جايگزيني افت و كاهش ترميم بافت ها مي شود. هنگامي كه استخوان ها شروع به نازك شدن مي كنند آن زماني است كه استخوان در اثر ورود به ميانسالي و كمبود كلسيم و فسفر و ويتامين D ديگر نمي تواند ضايعات را جبران كند و به تدريج كاهش آغاز مي شود و پوكي استخوان نتيجه نهايي اين انفعالا ت است كه هر روز بر زنان ميان سال و مسن كه در اثر اين ضايعه دچار آسيب مي شوند روبه افزايش است و در نهايت باعث آزار جسمي و روحي در خود و خانواده ايشان مي شود. امروزه پوكي استخوان در سنين بعد از يائسگي از هر 4 نفر يك نفر را مبتلا مي كند و از هر 10نفر يك نفر به نوع شديد آن دچار شده و سن 55 سالگي اوج مبتلا شدن به اين بيماري است. استخوان ها كوچك نمي شوند بلكه آنقدر نازك و پوك مي شوند كه به راحتي در برابر هر ضربه اي مي شكنند و ممكن است به كوتاهي قد و ناتواني حركت منجر شود و هر ساله در كشورهاي مختلف هزينه هنگفتي در معالجه شكستگي هاي به وجود آمده در اثر پوكي استخوان صرف مي شود و به غير از اين هزينه، عامل غيرمستقيم مرگ در زنان مسن است. زنان در 35سالگي بيشترين توده استخواني را دارا بوده و از آن زمان به بعد هر ساله به طور متوسط 1/2 درصد استخوان خود را از دست مي دهند. اين ميزان به دنبال يائسگي در طول 5 سال 2 برابر مي شود. زنان 8 برابر مردان در معرض پوكي استخوان هستند چراكه مردان داراي عضلا ت بزرگتر و استخوان هاي درشت تري هستند و ميزان مصرف كلسيم بيشتري دارند و بنا به اين موضوع 10 سال ديرتر از زنان دچار اين ضايعات شده و احتمال مبتلا شدن به پوكي استخوان در مردان با سرعت كندتري صورت مي گيرد. زنان با ورود به 75 سالگي احتمالا 30 تا 40 درصد از استخوان هاي ستون فقرات خود را از دست مي دهند و استخوان هاي درشت بازوان و ساق پا را حدودا 20 تا 30 درصد.
آسيب پذيرترين نواحي در بدن بانوان كه دچار شكستگي مي شود ستون فقرات، لگن خاصره و مچ ها است چرا كه استخوان اين نواحي مي توانند آن قدر ضعيف شوند كه خود به خود فرو ريزند. به علت اين كه تحمل وزن بدن را نيز ندارند اين اتفاق ممكن است بين سنين 50 تا 70 سالگي رخ دهد. شكستگي هاي ستون فقرات معمولا موجب درد ناگهاني و شديد پشت و كاهش قد شده و در اثر پيشرفت مي تواند قسمت فوقاني پشت را به حالت خميده، انحنا دهد. شكستگي هاي استخوان لگن خاصره بيشترين تهديد براي بانوان از نظر ناتواني و حتي مرگ است چرا كه طول عمر زني كه لگن خاصره او شكسته باشد تا 12 درصد كاهش پيدا مي كند. ميزان مرگ و مير در ميان زنان ميانسال در اثر پوكي استخوان از ميزان سرطان سينه كه منجر به مرگ مي شود بيشتر است البته اين ميزان مستقيما در اثر شكستگي حادث نمي شود بلكه در اثر عوارض ثانويه مانند ذات الريه و ... پيش ميآيد و از اين روست كه مبارزه و پيشگيري و اطلا عات در مورد اين بيماري براي هر زني ضروري است. ممكن است مجموعه اي از عوامل دست به دست هم داده و موجب پديد آمدن اين ضايعه و نازك شدن مهره ها شود. از بين رفتن ذخاير كلسيم در بدن باعث خالي شدن استخوان ها مي شود.
علت ديگر تغييرات هورموني در سنين يائسگي است كه اين تغييرات مستقيما روي تعادل ميزان كلسيم اثر دارد. تغييرات در استروژن نقش غيرمستقيم ولي حفاظتي روي حفظ و نگهداري استخوان در سنين باروري دارد.
با كاهش استروژن خطر پوكي استخوان و نازك شدن آن به نحو قابل توجهي افزايش پيدا مي كند و اما مهمترين دليل تغذيه است چرا كه 95 درصد از كلسيم بدن ما در استخوان ها ذخيره مي باشندو يك درصد كلسيم بدن در دندان ها است و چهار درصد باقيمانده در مابقي بدن جريان داشته و در انجام وظايف حياتي مانند ارسال پيام هاي عصبي و انقباض و انبساط عضلا ت كمك مي كند. اگر رژيم غذايي بانوان ميانسال از لحاظ كلسيم كمبود داشته باشد تعادل منفي از لحاظ كلسيم حاصل مي شود و اين فرضيه ثابت شده كه اكثريت زنان دچار كمبود كلسيم هستند و اين كمبود به صورت مزمن درآمده (حد مجاز روزانه 800 ميلي گرم است.)
يافته هاي پژوهشگران نشان مي دهد كه زنان در هر سني كمتر از 500 ميلي گرم در روز مصرف مي كنند و اين مقدار مصرف سالا نه 1/5 درصد تخريب استخوان ها را موجب مي شود. امروزه بر اثر رژيم هاي لا غري كه به گونه اي به صورت اپيدمي درآمده و به دنبال آن كاهش سريع وزن صورت مي گيرد مقدار قابل توجهي از استخوان ها نيز از بين مي رود چرا كه زنان براي حفظ استخوان هاي خود نياز مبرمي به كلسيم دارند.
زنان باردار و شيرده به ميزان زيادي از ذخاير كلسيم خود را برداشت مي كنند مگر كساني كه مراقب سلا متي خود هستند و كلسيم كافي براي نيازهاي خود و كودك خود مصرف مي كنند. استفاده از مقدار كافي كلسيم موجب تشكيل استخوان نمي شود اما مي تواند ضايعات آن را كند كرده و پيشرفت پوكي را متوقف كند. در طي پژوهشي در دانشگاه تافنر و بسياري از مراكز دانشگاهي اين نتيجه به دست آمد كه بانوان روزانه 100 ميلي گرم كلسيم را قبل از رسيدن به دوران يائسگي و 1500 ميلي گرم را پس از يائسگي به عنوان جلوگيري و درمان پوكي استخوان مصرف كنند. لبنيات مانند ماست، انواع پنير (پنير سفت ميزان بيشتر و پنير نرم ميزان كمتر كلسيم را دارا است) و به ويژه شير سرشار از كلسيم است ولي براي جلوگيري از چاقي و زياد شدن چربي هاي مضر خون بهتر است از لبنيات كم چرب استفاده شود. ماهي ساردين، انواع كلم، شلغم، برگ خردل و گل كلم از منابع مناسب براي تامين كلسيم مورد نياز هستند. اگر از گوشت با استخوان براي تهيه سوپ ياخورش استفاده مي كنيد مقدار كمي سركه را در آب غذاي مربوطه بريزيد چون سركه كلسيم را از استخوان بيرون مي آورد (سركه خنثي مي شود و بنابراين غذا مزه ترشي نخواهد داشت و هنگام درست كردن سس ها مي توانيد از چند قاشق شيرخشك استفاده كنيد البته شيرخشك كم چربي بهتر است)
بعضي از زنان به كمبود آنزيم لا كتاز دچار مي شوند كه كمبود آن هضم شير يا لبنيات را مشكل مي سازد دانستن اين كه غذاهاي ما تا چه حد مطلوب هستند و مواد معدني مورد نياز را تامين مي كنند، مشكلي است كه بايد با مطالعه دقيق به حل آن پرداخت. مصرف يك مكمل خاص كليسم كه بتواند روزانه 1000 تا 1500 ميلي گرم كلسيم را تامين نمايد مي تواند كمك بزرگي به ما كند.
مكمل هاي متعدد كلسيم با مزايا و منافع و معايب متفاوتي در دسترس هستند. بنابراين مطالعه برچسب روي بسته هاي قرص مي تواند قبل از خريد، اطلا عات لا زم را به شما بدهد. كلسيم لا كتات و كلسيم گلوكوتات به خوبي جذب مي شوند اما هر قرص حاوي مقدار كمي كلسيم است و مجبوريد چندين قرص مصرف كنيد. غالبا مصرف كلسيم كربنات توصيه مي شود چون غليظ ترين شكل را دارد اما قدرت جذب آن به سهولت انجام نمي گيرد. براي به حداكثر رساندن ميزان جذب مقدار مصرفي مورد نياز را در چندين وهله در روز تقسيم كنيد و هر بار در صورت امكان با شكم خالي يا با مقدار كمي شير يا ماست ميل نمائيد. سعي كنيد كه كلسيم را همراه با محصولا ت فيبردار مانند سبوس كه ميزان جذب كلسيم و ساير مواد معدني از طريق روده ها را كاهش مي دهد مصرف نكنيد. مصرف نصف مقدار كلسيم در موقع خواب فكر خوبي است. زيرا معمولا موقع خواب كه فعاليت بدني وجود ندارد كلسيم بيشتري از دست مي دهيم و نيز به دليل آن كه كلسيم آرامبخش خوبي است. اگر داراي سابقه سنگ كليه هستيد بهتر آن است قبل از خوردن مكمل كلسيم حتما با پزشك خود مشورت كنيد و اما دو ماده معدني ديگر كه مصرف آنها بايد متعادل و متوازن باشد منيزيم است كه مصرف آن نصف كلسيم است و فسفر كه نبايد هيچ گاه بيشتر از كلسيم باشد و ترجيحا بهتر است از كلسيم كمتر مصرف شود و اما ويتامين D كه باعث جذب بهتر كلسيم مي شود و در واقع امري است ضروري. ولي نبايد مصرف ويتامين D در روز بيش از 1000 واحد تجاوز كند چرا كه مصرف بيش از حد آن بر روي جذب كلسيم اثر منفي خواهد داشت.
ويتامين K، ويتامين مورد نياز بدن است كه در ماست، سبزيجات با رنگ سبز سير (پررنگ) كه داراي برگ زيادي هم باشند، همچنين گل كلم و سيب زميني موجود است كه براي جذب كلسيم امري حياتي است.
دكتر ژوزف لين رئيس خدمات بيماري هاي متابوليك استخوان در نيويورك مي گويد: «اگر پزشكان مصرف كلسيم را براي زنان بالا ي 30 سال تجويز مي كردند تعداد بيماران مبتلا به پوكي استخوان حداقل 60 درصد كاهش مي يافت.»
و اما بهترين مواد غذايي كه سرشار از كلسيم است و همچنين كم چربي و كم كالري:
1- ماست ساده بدون چربي 1 فنجان 125 كالري، 452 ميلي گرم كلسيم.
2- ماست ساده كم چربي 1 فنجان، 145 كالري، 4/5 ميلي گرم كلسيم.
3- ماهي ساردين با تيغ به صورت كنسرو به وزن 85 گرم، 175كالري، 372 ميلي گرم كلسيم.
4- برگ كلم سبز: پخته 1 فنجان، 56 كالري، 357 ميلي گرم كلسيم.
5- شير بدون چربي: 1 فنجان، 65 كالري، 3/2 ميلي گرم كلسيم.
6- شير كم چربي: 1 درصد چربي 1 فنجان، 185 كالري، 300 ميلي گرم كلسيم.
7- شير پرچرب 1 فنجان، 100 كالري، 285 ميلي گرم كلسيم.
8- برگ شلغم پخته 1 فنجان 30 كالري،252 ميلي گرم كلسيم.
9- پنير سفيد بدون نمك 30 گرم، 80 كالري، 207 ميلي گرم كلسيم.
10- گل كلم پخته 1 ساقه 45 كالري، 158 ميلي گرم كلسيم.
11- پنيركم چربي نرم و سفيد با 2 درصد چربي 1 فنجان، 205 كالري، 155 ميلي گرم كلسيم.
(منابع مقالا ت دكتر ژوزف لين)
جين فوندا
خنيون مكارتي
از كتاب زن درنيمه راه زندگي
 شنبه 9 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن