تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ما (اهل بيت) ستون هاى حق را استوار و لشكريان باطل را متلاشى كرديم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846091695




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

کسی درمورد درمان نقرس چیزی میدونه؟کمکم کنید خواهش میکنم : پرسش و پاسخ پزشکی


واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین:

بهار توهم نمیدونی؟هیچکس نداشته؟یا تو اقوامش ندارن؟

عزیزم من این مطالب رو برات پیدا کردم...امیدوارم به دردت بخوره:
براي كنترل نقرس بايد خوردن غذاهايي را كه منبع پورين و عامل توليد اسيد اوريك هستند، به حداقل رساند. بنابراين در رژيم غذايي ضد نقرس، انواع گوشت‌ها يا ممنوع مي‌شوند و يا اينكه بايد مقدار مصرفشان به حداقل برسد. در عوض، سهم روزانه بسياري از غلات، ميوه‌ها و سبزي‌ها (به‌خصوص منابع غذايي ويتامين C) به منظور پيشگيري و كنترل اين بيماري توصيه مي‌شود. مي‌پرسيد چطور؟ نوشته زير را بخوانيد تا جواب سوالتان را بگيريد. برخي از تازه‌ترين مطالعات نشان داده‌اند مرداني كه از منابع غذايي و يا مكمل ويتامين C در مقادير بالا استفاده مي‌كنند، احتمال پيشرفت نقرس در آنها كاهش مي‌يابد و مشكلات مفصلي ناشي از رسوب اسيد اوريك در آنها پايين مي‌آيد. اين ويتامين عامل بسيار مهم و مفيدي براي حفاظت بدن در برابر بيماري نقرس است. اين بيماري اغلب در ميان مردان بالاي 40 سال ديده مي‌شود و به نظر مي‌رسد كه اين ويتامين پايين آورنده اسيد اوريك در بدن است. از آنجا كه نقرس آسيب‌هاي دايمي در مفاصل ايجاد مي‌كند و با چاقي، فشار خون و عادت به خوردن زياد گوشت قرمز و پنير رابطه مستقيم دارد، قابل كنترل به نظر مي‌رسد. مطالعات نشان داده‌اند كه با دريافت هر 500 ميلي‌گرم از اين ويتامين محلول در آب، احتمال ابتلا به نقرس 17 درصد كاهش پيدا مي‌كند. جالب است بدانيد كه يك پرتقال متوسط 70 ميلي گرم ويتامين C دارد اما با خوردن مكمل اين ويتامين، مقدار قابل ملاحظه‌اي از اين ماده مغذي به بدن خواهد رسيد. نتايج اين بررسي نشان داده است كه دريافت روزانه 1500 ميلي‌گرم از اين ويتامين در مقايسه با دريافت 250 ميلي‌گرمي آن به ميزان چشمگيري (در حدود 45 درصد) احتمال ابتلا به نقرس را كم مي‌كند اما بارها از سوي متخصصان تغذيه شنيده‌ايم كه دريافت ويتامين‌ها از طريق مواد غذايي در مقايسه با مكمل شان مؤثرتر بوده و بيشتر توصيه مي‌شود. ويتامين C چگونه اثر مي‌کند؟ يكي از عملكردهاي اصلي اين ويتامين، سم‌زدايي و دفع مواد زايد است كه از آن جمله مي‌توان به دفع اسيد اوريك از بدن اشاره كرد. به اين ترتيب، دريافت هر چه بيشتر آن، دفع اسيد اوريك را از كليه‌ها افزايش مي‌دهد و به اين ترتيب، مانع از پيشرفت نقرس در افراد مستعد مي‌شود. از اين رو، مصرف منابع غذايي اين ويتامين به اين بيماران توصيه مي‌شود اما همان طور كه گفته شد، مطالعات مصرف مكمل آن را توصيه كرده‌اند. البته افرادي كه سابقه سنگ‌هاي كليوي اگزالاتي دارند، بايد در مصرف اين ويتامين دقت كنند زيرا درست است كه احتمال نقرس با مصرف آن كم مي‌شود اما احتمال بروز سنگ كليه افزايش خواهد يافت. بنابراين، افزايش مصرف آب و ساير مايعات به عنوان يك عادت غذايي حياتي براي اين بيماران الزامي به نظر مي‌رسد.

توصيه‌ به نقرسي‌ها


از آنجا كه با شيوع چاقي و بروز فشارخون و ساير علايم ناشي از سندرم متابوليك، احتمال ابتلا به نقرس به خصوص در آقايان افزايش پيدا مي‌كند، مي‌توان با رعايت نكاتي از بروز آن پيشگيري و در صورت ابتلا پيشرفت آن را كنترل كرد.
1 اگر اضافه وزن داريد، هر چه سريع‌تر آن را به محدوده ايده‌آل برسانيد و اگر در حال رژيم گرفتن و كاهش وزن هستيد، توجه داشته باشيد كه از رژيم‌هاي لاغري غيراصولي استفاده نكنيد، به خصوص رژيم‌هاي لاغري پرپروتئين كه ميزان مصرف گوشت در آنها آزاد است.
2 از منابع غذايي مجاز ويتامين C استفاده كنيد. با اينكه دريافت اين ويتامين دفع اسيد اوريك را از راه كليه‌ها افزايش مي‌دهد و مصرف منابع غذايي آن به مبتلايان توصيه مي‌شود اما نمي‌توان هر غذايي را خورد. به طور مثال، خوردن انواع كلم‌ها به‌خصوص گل‌كلم و كلم بروكلي توصيه نمي‌شود اما مي‌توانيد از انواع توت‌ها كه اين روزها فصلشان هم هست و از انواع مركبات براي كنترل بيماري‌تان بهره ببريد.
3 سعي كنيد به همراه غلات كه منبع پروتئين گياهي و آهن (البته از نوع گياهي) هستند، از منابع غذايي مجاز ويتامين C و بتاكاروتن استفاده كنيد تا به اين ترتيب، جذب آهن بالا رفته و كمبود احتمالي كه بر اثر مصرف محدود گوشت‌ها ممكن است ايجاد شود، به حداقل برسد.
4 لبنيات را فراموش نكنيد. از آنجايي كه شما منابع مهم پروتئين را به دليل وجود پورين بسيار كم مصرف مي‌كنيد، نبايد از خوردن لبنيات غافل شويد زيرا اين گروه غذايي نيز داراي مقدار قابل توجهي پروتئين است. بنابراين فقط نوع كم‌چربشان را انتخاب كنيد. چون عادت داشتن به مصرف محدود چربي‌ها نيز به دليل كالري فراوان، براي مبتلايان به نقرس ضروري است.
منبع: www.salamatiran.com

نقرس، يکي از بيماري‌هاي دردناك مفصلي در اندام تحتاني است که به خاطر رسوب کريستال‌هاي اسيد اوريک در مفاصل شست پا، مچ پا، پاشنه يا زانوها به وجود مي‌آيد.

البته گاهي علايم اين بيماري در مفاصل مچ دست يا آرنج هم ديده مي‌شود اما بيشتر وقت‌ها، ما علايم اين التهاب مفصل را در شست پاي بيماران مي‌بينيم. سابقه فاميلي، مصرف فراوان غذاهايي مانند انواع گوشت‌ها، مغز حيوانات، آجيل و حتي نخود و لوبيا، اضافه‌وزن و استفاده از نوشيدني‌هاي الکلي مي‌توانند جزو مهم‌ترين عوامل ابتلا به بيماري نقرس محسوب شوند.

اين بيماري در بيشتر مواقع رابطه مستقيمي با افزايش سطح اسيد اوريك خون دارد. يعني شما هر چقدر كه مواد غذايي حاوي اسيد اوريك (مانند غذاهايي كه نام برديم) را بيشتر بخوريد احتمال ابتلايتان به نقرس هم بيشتر مي‌شود. هرچند که اولين حمله نقرس مي‌تواند بدون هيچ‌گونه سابقه قبلي باشد اما متاسفانه کساني که براي يکبار درد نقرس را تجربه مي‌کنند بايد منتظر تکرار اين حملات دردناک باشند.

به‌طور کلي، درمان بيماري نقرس 3 مرحله دارد؛ مرحله اول، درمان با مسکن‌هايي مانند استامينوفن است. مرحله دوم، تجويز داروهاي ضد التهاب و سومين و آخرين مرحله هم استفاده از داروهايي است که اسيد اوريک خون را پايين مي‌آورند. اما چيزي که در تمام مراحل اهميت دارد، اين است که بيمار بايد داروها را به صورت کامل مصرف کند. وقتي که نقرس به مراحل حاد برسد، فقط درمان دارويي و شيميايي در مورد آن جواب مي‌دهد و بيمار بايد براي رهايي از درد، به داروهايي مانند ايبوپروفن يا ديکلوفناک پناه ببرد که متاسفانه اين قبيل داروها مي‌توانند او را از نظر جسمي ناتوان هم بکنند.

عواملی که موجب افزایش اسید اوریک و ایجاد نقرس می شوند:
1- افزایش تولید اسید اوریک به وسیله بدن

2- کاهش خروج اسید اوریک توسط کلیه ها

3- افزایش دریافت غذاهای پورین

4- بیماری های حاد

5- ضربه روحی

6- جراحی

7- تب

8- کمبود آب بدن

9- خوردن بیش از حد شام

10- بعضی از داروها مانند: آسپرین

آیا شما در معرض خطر هستید؟
بعضی مشکلات احتمال بروز نقرس را افزایش می دهند. این مشکلات و بیماری ها شامل: افزایش فشار خون ، دیابت نوع 1 و 2 ، کلسترول بالا ، مشکلات گوارشی ، کاهش توده عضلانی، چاقی ، مصرف غذاهای پورین دار، گرسنگی یا کم خواری، بیماری های کلیوی و لوسمی (سرطان خون) و پسوریازیس (نوعی بیماری پوستی) و ناهنجاری در هموگلوبین.

توصیه به افراد مبتلا به نقرس:
- آب زیادی بنوشند( روزی 2 تا 3 لیتر). حتماً 1 لیوان آب، قبل از خواب بنوشند، زیرا این کار به کم شدن اسید اوریک کمک می کند.

- وزن خود را ایده آل و ثابت نگه دارند.

- اگر اضافه وزن دارند، وزن خود را کم کنند، اما برای کاهش سریع وزن نباید گرسنه بمانند یا کم خواری کنند،، زیرا کاهش سریع وزن، باعث افزایش اسید اوریک و به دنبال آن بدتر شدن نقرس می گردد. حداکثر کاهش وزن مجاز 500 گرم در هفته می باشد.

- از خوردن غذاهای پورین دار اجتناب کنند.

- از ریختن روغن زیاد در غذا جدا خودداری کنند.

درمان های نقرس
1) درمان با گیلاس وتوت فرنگی

گیلاس و توت فرنگی شیرین یا ترش، در درمان نقرس بسیار مهم است. شما در حدود 10 تا 25 عدد گیلاس یا توت فرنگی در روز مصرف کنید. این میوه ها اگر تازه باشند بهتر است، ولی کنسرو شده هم ایرادی ندارد.

2) درمان با آب سبزیجات

آب هویج همراه با خیار و چغندر، بهترین درمان کننده نقرس می باشد. روزانه 500 میلی لیتر آب سبزیجات (آب چغندر و آب خیار هر کدام 100 میلی لیتر و آب هویج 300 میلی لیتر) بنوشید.

3) درمان با لوبیا

آب لوبیا را بگیرید و هر روز 150 میلی لیتر از آن را بنوشید.

4) درمان با سیب

سیب به عنوان یکی از بهترین درمان کننده های نقرس شناخته شده است. سیب دارای اسید مالیک می باشد که باعث خنثی کردن اثر اسید اوریک می گردد. پیشنهاد شده که بعد از هر وعده غذا، 1 عدد سیب مصرف شود.

5) درمان با موز

مصرف موز 3 تا 4 عدد در روز برای درمان نقرس پیشنهاد شده است.

6) درمان با لیموترش

ویتامین C به عنوان درمانی برای مفصل دردناک شناخته شده است. نصف لیمو ترش را در 1 لیوان آب بریزید و 3 بار در هفته میل کنید.

7) درمان با میوه

3 تا 4 عدد میوه در روز مصرف کنید.

8) درمان با غذاهای طبیعی

میوه و سبزیجات و دانه ها و یا جوانه ها برای درمان نقرس بسیار مفید می باشد.

9) درمان با آب ولرم

10) درمان با حمام نمک

دو بار در روز پای خود را در آب و نمک بگذارید. برای این کار 250 تا 500 میلی گرم نمک را در آب داغ حل کنید.

11) درمان با هوای تازه، ورزش کردن و کم کردن استرس


غذاهایی که فاقد پورین می باشند:
گیلاس، توت فرنگی و آلبالوی تازه (به میزان 250 گرم در روز مجاز شناخته شده است)

موز

گوجه فرنگی

کرفس،بامیه، کلم

جعفری

سبزیجات برگ سبز

آناناس

غذاهای دارای ویتامین C مانند: کلم قرمز، فلفل قرمز، نارنگی، پرتقال و دیگر مرکبات و سیب زمینی

آب میوه و آب

لبنیات کم چرب

کربوهیدرات های پیچیده از قبیل: نان، ماکارونی، برنج، غلات، میوه ها و سبزیجات

شکلات

نوشیدن قهوه یا چای

نوشیدن نوشابه های گازدار

مصرف اسیدهای چرب ضروری از قبیل: تن، ماهی سالمون، آجیل و دانه ها

مصرف سویا به جای گوشت قرمز

کره و یا مارگارین کم چرب

تخم مرغ

غذاهای پورین داری که باعث بروز نقرس نمی شوند، عبارتند از:
گل کلم، مارچوبه، قارچ ، نخود، اسفناج ، نان های سبوس دار ، مرغ، بوقلمون و لوبیا (این غذاها بهتر است هفته ای 1 بار مصرف شوند، نه بیشتر!)

غذاهای دارای پورین کم:
گوشت گوسفند ، گوشت گوساله، جگر، قلوه، سالمون، بوقلمون، ماهی قزل آلا و اردک.

غذاهای دارای پورین زیاد:
قلب(دل گوسفند)، شاه ماهی، مخمر، ساردین و نان های شیرین

توصیه های تغذیه ای:
- از زیاد مصرف کردن ویتامین C بپرهیزید، زیرا این ویتامین افزایش دهنده تولید اسید اوریک می باشد.

- از زیاد مصرف کردن ویتامین B3 بپرهیزید (بیشتر از 50 میلی گرم در روز) . زیادی نیاسین جلوی خروج اسید اوریک را از بدن می گیرد.

- از مصرف کردن مکمل های آهن جدا بپرهیزید. زیادی آهن در خون باعث ورود اسید اوریک در مفاصل می باشد.

مریم سجادپور- کارشناس تغذیه






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[مشاهده در: www.ashpazonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2871]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن