تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840491566




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مدل‌سازي مالي؛ رهيافتي بر انتخاب بهينه


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: مدل‌سازي مالي؛ رهيافتي بر انتخاب بهينه
آرش نايب يزديژامروزه با گسترش بازارهاي مالي در دنيا و افزايش حجم معاملات و داد و ستد‌ها، ريسك و عدم اطمينان اين بازارها نيز توامان افزايش يافته است.
در چنين فضايي فعالان بازار نياز به ابزاري دارند تا بتوانند با در نظر گرفتن شرايط بازار و استفاده از اين ابزار، به پيش‌بيني وضع آينده بپردازند. اين پيش‌بيني كمك مي‌كند تا در مقابل آنچه كه در پيش روي آنها است واكنش مناسب صورت بگيرد. لذا يافتن و توجه كردن به اين ابزارها امري مهم به نظر مي‌رسد.
يكي از مهمترين ابزارهاي پيش‌بيني در بازارهاي مالي، مدل‌ها هستند. مي‌توان يك مدل مالي را با توجه به عملكرد آن اينگونه تعريف كرد:
مدل مالي، مدلي است كه به منظور بيان رياضي گونه روابط بين متغيرهاي يك مساله مالي طراحي مي‌شود. اين مدل‌هاي مالي براي پاسخ به سوالات «اگر ... چه مي‌شود؟» و همين طور به منظور كمك به طرح‌ريزي آينده به كار مي‌روند.
با تعريف مختصر و كاربردي كه از يك مدل ارائه شد، اكنون بهتر مي‌توان به اهميت مدل‌سازي مالي و نقش آن در كم كردن مخاطرات فعاليت‌هاي مختلف در بازارهاي مالي پي برد. مدل سازي مالي فرآيندي است كه طي آن يك مدل مالي ساخته مي‌شود تا عملكرد يك كسب وكار، پروژه يا هر سرمايه‌گذاري مالي ديگر را پيش‌بيني كند. در ساختن يك مدل با استفاده از نرم‌افزارهاي مختلف چند مرحله اساسي وجود دارد كه به ترتيب ذكر مي‌شود:
1 - تعيين ساختار مساله: در دنياي واقعي، مسائل داراي ساختار شفاف و روشني نيستند؛ بنابراين شما نياز داريد كه براي تشريح ساختار آن در مورد نيازهاي مدل، ستاده آن و اثر اين ستاد به بحث و بررسي بپردازيد.
2 - تعيين متغيرهاي مورد نياز براي نهاده و ستاده مدل: اهميت تعيين اين متغيرها از آن جا ناشي مي‌شود كه با مشخص كردن آنها، منبع مورد نياز براي جمع‌آوري اطلاعات معين مي‌شود و از سردرگمي ‌و تلف كردن وقت كاسته مي‌شود.
3 - تصميم‌گيري در مورد اين كه چه كسي از مدل استفاده مي‌كند: بين اين كه خود طراح از مدل استفاده كند يا شخص ديگر، تفاوت بسياري وجود دارد. اگر مدل براي ديگران طراحي شود نياز به كار بيشتري دارد تا داده‌ها وستاده‌هايي خارج از نياز شخص استفاده‌كننده وارد مدل نشود.
4 - درك جنبه‌هاي مالي و رياضي مدل: بايد اين نكته را در نظر گرفت كه نرم‌افزار مورد استفاده شما(مثلا Excel) نمي‌تواند به جاي شما فكر كند و تصميم بگيرد. شما بايد باشناخت كامل از جنبه مالي مدل و محاسبات رياضي مربوط به آن تنها از نرم‌افزار به عنوان يك تسهيل كننده كار استفاده كنيد.
5 - طراحي مدل: براي طراحي مدل دو جنبه را ‌بايد در نظر گرفت. اول طراحي كلي مراحلي است كه نرم‌افزار شما (مثل Excel يا VBA ) براي حل مساله بايد دنبال كند. دوم اين كه بايد تصميم بگيريد كه نحوه طراحي مدل در نرم‌افزار به چه گونه است، مثلا اين كه كل مدل در اكسل در يك spreadsheet آورده شود يا در چند صفحه مختلف و مسائلي از اين دست.
6 - ساختن spreadsheet‌هاي اكسل يا كدهاي VBA
7 - مدل را تست كنيد: تقريبا هيچ مدلي براي بار اول درست كار نمي‌كند. شما بايد ايراداتي كه باعث عدم اجراي مدل يا دادن پاسخ‌هاي اشتباه مي‌شوند را شناسايي كرده و آنها را رفع كنيد.
8 - از مدل خود محافظت كنيد: هر زمان كه مدل خود را ساختيد، به ويژه اگر آن را براي استفاده ديگران طراحي كرده‌ايد بايد به شدت از آن در مقابل تغييرات تصادفي يا عمدي محافظت كنيد.
در حفظ فرمول‌هاي خاص، داده‌ها و... در مدل ارائه شده به ديگران دقت كافي به عمل بياوريد.
9 – مستندسازي مدل: مستند سازي مدل به اين معنا است كه اطلاعات مربوط به مدل را به صورت نوشته، نمودار، فلوچارت يا هر طريق ديگري آماده و جمع‌آوري كرد تا اگر شخص ديگري ( يا خود طراح در آينده) نياز به دانستن فرضيات، ساختار يا نوع عملكرد مدل را داشت به آساني به آن دسترسي داشته باشد.
10 - به روز كردن مدل در زمان لازم: آينه مرحله جزو مراحل ابتدايي طراحي مدل نيست ولي ممكن است مدتي پس از طراحي مدل به آن نياز پيدا كنيم. اين نياز مي‌تواند نشات گرفته از تغييرات به وجود آمده در متغيرها در طول زمان يا تغييرات دلخواه طراح براي سازگاري با شرايط جديد باشد.
با رعايت مراحل بالا( البته با پيش فرض فهم دقيق مالي و رياضي) مي‌توانيد تا حد زيادي از داشتن يك مدل خوب مالي كه به شما در پيش‌بيني شرايط آينده كمك كند، مطمئن باشيد.
در بازار كنوني عدم اطمينان موجود، يكي از دلايل اصلي است كه سرمايه‌گذاران را دچار اين بيم مي‌كند كه ضرر و خسراني جبران‌ناپذير از سرمايه‌گذاري در بازار نصيب آنها شود. اكنون كه بازارهاي مالي در كشور ما رو به رشد هستند و كشور به شدت براي تحقق اهداف متعالي اقتصادي خود نياز به سرمايه‌گذاري گسترده دارد، ابزارهايي مانند مدل‌هاي اقتصادي مي‌توانند تا حد زيادي از نگراني‌هاي سرمايه‌گذاران نسبت به آينده سرمايه‌گذاري خود بكاهند.
با توجه به اين كه اين موضوع تاكنون تا حد زيادي مغفول واقع شده است، توجه بيشتر به بحث مدل‌سازي مالي در كشور ضروري به نظر مي‌رسد.
در همين راستا و با توجه به اهميت اين بحث، شركت بورس اوراق بهادار تهران با همكاري مركز مطالعات تكنولوژي دانشگاه صنعتي شريف، اقدام به برگزاري يك كارگاه آموزشي 3 روزه تحت عنوان «Financial Modeling in Excel» از تاريخ 9 الي 11 شهريور ماه 1387 نموده است. براي كسب اطلاعات بيشتر و ثبت نام با دبيرخانه كارگاه آموزشي (مركز مطالعات تكنولوژي شريف)، با شماره تلفن 7- 66524826 تماس حاصل نموده يا به سايت
www.irfinance.ir مراجعه نماييد.
 شنبه 2 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 393]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن