واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي: *ذخاير پايه طلاي ايران به بيش از هزار تن ميرسد *146 كانسار و نشانه معدني طلا در ايران شناخته شده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنعت و معدن
ذخاير پايه طلاي ايران به بيش از هزار تن ميرسد.
دكتر منصور قرباني ـ عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب درباره وضعيت ذخاير طلاي ايران گفت: هماكنون در ايران 146 كانسار و نشانه معدني طلا شناخته شده است، اما از آنجا كه اكتشافات نوين در مورد طلا در گامهاي نخستين است، اطلاعات چنداني از ميزان دقيق ذخاير طلاي كشور در دست نيست.
وي افزود: با توجه به اكتشافات انجام گرفته در كشور و همچنين شواهد زمينشناسي طلا در ايران، ميتوان گفت كه مجموع ذخاير پايه طلاي ايران به بيش از هزار تن برسد و ذخاير اكتشاف شده فعلي نيز حدود 300 تن است.
قرباني در ادامه توضيح داد: به طور كلي طلا در ايران به سه شكل موجود است. طلا به صورت كانسارهاي مستقل، طلا همراه با كانسارهاي مس كه طلا ميتواند يكي از محصولات جنبي آنها باشد و طلا همراه با كانسارهاي آرسنيك، آنتيموان و غيره.
وي اضافه كرد: پراكندگي كانسارهاي طلا در ايران، مناطق كانيسازي و ذخاير معدني طلاي ايران با توجه به زونهاي ساختاري-متالوژنيكي و رخداد مختلف كانيزايي در آنها را ميتوان به 13 منطقه دستهبندي كرد كه در آنها كانسارها و نشانههاي معدني طلا تراكم بيشتري دارند كه از مهمترين اين مناطق ميتوان به منطقه فلزايي تكاب، قروه و سنندج ـ سيرجان شمالي، ارسباران، معلمان تربت حيدريه و طارم ـ هشتجين اشاره كرد.
قرباني اظهار كرد: در حال حاضر عمده توليد طلاي ايران از معادن طلاي موته، تعدادي از معادن خراسان رضوي و معدن مس سرچشمه تامين ميشود.
وي گفت: در معدن مس سرچشمه طلا به عنوان يك محصول جانبي از فرآيند توليد مس بهدست ميآيد. عيار طلا در سنگ مس و سنگ مس سرچشمه حدود 0.46 گرم در تن است كه با توجه به ذخيره مس سرچشمه ميزان طلاي آن از هر معدن طلاي اكتشاف شده كنوني در كشور بيشتر است. البته معدن آقدره نيز در حال توليد طلا است كه از ميزان توليد آن اطلاعي ندارم.
قرباني درباره معادن طلاي زرشوران و ساريگوني نيز عنوان كرد: شركت آنگلوآمريكن روي اكتشافات معدن طلاي زرشوران و شركت ريوتينتو روي كانسار ساريگوني كار كردهاند. در مورد آنگلوآمريكن بايد گفت كه در قرارداد ذكر شده بود كه اگر اين شركت تمايلي به ادامه كار نداشته باشد، بايد تمام اطلاعات خود را به طرف ايراني ميداد كه چنين نيز شد، اما در مورد معدن طلاي ساريگوني تا جايي كه اطلاع دارم شركت ريوتينتو حق دارد سهام خود را به هر شركت ديگري بفروشد و سهم هريك از دو شركت نامبرده 70 به 30 بوده است.
گفتني است، وزارت صنايع و معادن تاكنون آمار دقيقي از ميزان توليد سالانه طلا در ايران ارايه نكرده است.
انتهاي پيام
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]