واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون وزير نفت: 80 درصد مالكيت طرحهاي پتروشيمي خصوصي ميشود
خبرگزاري فارس: معاون وزير نفت و مديرعامل شركت ملي پتروشيمي ايران گفت: با توجه به اصل 44 قانون اساسي، در پايان برنامه پنج ساله، 80 درصد مالكيت طرحهاي پتروشيمي خصوصي خواهد بود و 20 درصد متعلق به صنايع پتروشيمي ميشود.
غلامحسين نجابت در حاشيه سفر خود به گيلان در گفتگو با خبرنگار فارس در رشت با بيان اينكه امسال 12 مجتمع پتروشيمي در كشور به توليد و بهرهبرداري ميرسد، افزود: با بهرهبرداري از اين 12 مجتمع پتروشيمي، 5/8 ميليون تن به ظرفيت توليدات صنايع پتروشيمي اضافه ميشود.
وي در ادامه با بيان اينكه اميدواريم با مذاكراتي كه انجام شده و با مصوبه هيئت دولت، در نخستين فرصت پروژه صنايع پتروشيمي در گيلان فعال شود، اظهار داشت: با قابليتهاي خوبي كه در اين استان وجود دارد، يك واحد صنايع پتروشيمي اوره و آمونياك با ظرفيت بين 600 هزار تا يك ميليون تن در سال و سرمايهگذاري حدود 400 ميليون يورو كه 30 درصد ريالي و 70 درصد ارزي است در گيلان احداث ميشود كه متعاقب آن نيز صنايع ديگري ميتواند ايجاد شود.
مديرعامل شركت ملي پتروشيمي ايران از افزايش توليدات شركت ملي صنايع پتروشيمي ايران در سالجاري خبر داد و گفت: در سال 83 حدود 15 ميليون تن توليد داشتيم كه در پايان سال 86 اين ميزان به 24 ميليون تن رسيده و در سال 87 نيز توليدات صنايع پتروشيمي ايران به 35 ميليون تن خواهد رسيد.
وي ادامه داد: از مقدار توليدات سال 87، 25 ميليون تن به فروش خواهد رفت و مقداري از آن توليد صرف واحدهاي ميادين ميشود.
نجابت در خصوص صادرات مواد غيرنفتي اظهار داشت: تا پايان سال گذشته، 34 درصد صادرات مواد غيرنفتي را از صنايع پتروشيمي داشتيم و امسال 13 ميليونتن صادرات خواهيم داشت كه ارزش آن 1/7 ميليارد دلار خواهد بود.
معاون وزير نفت با اشاره به وضعيت ايران در بازارهاي صادراتي خاطرنشان كرد: 41 درصد محصولات صنايع پتروشيمي ايران به خاور دور ارسال ميشود كه در اين ارتباط، 10 درصد به هند، 9 درصد به چين، شش درصد به جنوب شرقي آسيا، 24 درصد به خاورميانه، هفت درصد به اروپا و سه درصد به ساير نقاط دنيا ميفرستيم.
نجابت تصريح كرد: در كل دنيا 17 دفتر و حدود 45 نمايندگي فروش داريم.
وي اضافه كرد: تا پايان امسال هرماه يك مجتمع پتروشيمي در كشور با سرمايهگذاري 8/4 ميليارد دلار به توليد ميرسد كه در حال حاضر سه مجتمع آماده افتتاح است و بقيه آن تا پايان سالجاري به توليد و بهرهبرداري خواهد رسيد.
مديرعامل شركت ملي پتروشيمي ايران به طرحهاي اين شركت در برنامه پنج ساله چهارم توسعه اشاره كرد و اظهار داشت: اين طرحها كه از اول سال 84 شروع شده، در پايان سال 88 به اتمام ميرسد و برنامه پنج ساله پنجم نيز از اول سال 89 شروع و تا پايان سال 94 تمام ميشود كه مجموع طرحهاي برنامه پنج ساله پنجم 44 طرح اين شركت با 38 ميليونتن ظرفيت خواهد بود.
معاون وزير نفت خاطرنشان كرد: در سفرهاي استاني چند طرح جديد پتروشيمي نيز اضافه شده و طرحهايي كه از اول برنامه چهارم توسعه داشتيم، اكنون بيش از 80 درصد پيشرفت فيزيكي دارند و طبق برنامه پيشبيني شده، تا آغاز سال 88 به توليد خواهند رسيد.
نجابت از واگذاري مالكيت طرحهاي پتروشيمي به بخش خصوصي خبر داد و تصريح كرد: با توجه به اصل 44 قانون اساسي، در پايان برنامه پنج ساله، 80 درصد مالكيت طرحهاي پتروشيمي خصوصي خواهد بود و 20 درصد متعلق به صنايع پتروشيمي ميشود و ما براي رسيدن به اهداف خود به 183 ميليون متر مكعب گاز طبيعي نياز داريم.
وي همچنين از ايجاد سه خط انتقال اتيلن در ايران خبر داد و اظهار داشت: اكنون يك خط انتقال اتيلن از عسلويه تا مياندوآب به طول 2 هزار و 400 كيلومتر در حال ايجاد است كه يك هزار و 100 كيلومتر آن احداث شده و در اين مسير 10 مجتمع پتروشيمي احداث ميشود.
مديرعامل شركت ملي پتروشيمي ايران افزود: طولانيترين خط اتيلن جهان كه در اروپا وجود دارد، 490 كيلومتر است، در حالي كه فقط يكي از خط هاي ما 2 هزار و 400 كيلومتر است.
نجابت ادامه داد: دومين خط اتيلن مركزي كه پنج واحد مجتمع پتروشيمي را در استان فارس خوراك ميدهد به طول 600 كيلومتر است كه تا آخر شهريور امسال كار طراحي آن آغاز ميشود.
وي گفت: سومين خط انتقال اتيلن شرق از عسلويه شروع ميشود و كرمان، يزد و يك انشعاب در سيستان و بلوچستان، خراسان جنوبي و هرمزگان را دربر ميگيرد و در واقع پنج استان را به طول 3 هزار و 600 كيلومتر پوشش ميدهد.
معاون وزير نفت تصريح كرد: با اجراي اين سه خط، طول انتقال اتيلن در ايران به 6 هزار و 600 كيلومتر ميرسد كه حدود 17 برابر طولانيترين خط اتيلن جهان خواهد بود.
نجابت سرمايهگذاري ايجاد سه خط اتيلن مذكور را حدود 7/15 ميليارد دلار عنوان كرد و اظهار داشت: مجتمعهاي پتروشيمي در مسير اين خطوط توسط بخش خصوصي احداث ميشود.
مديرعامل شركت ملي پتروشيمي ايران نقش محيط زيست را در ايجاد صنايع پتروشيمي بسيار مهم دانست و تأكيد كرد: طرحهاي صنايع پتروشيمي از آخرين استاندارد محيط زيست جهاني پيروي ميكند؛ به طوري كه هنگام عقد قرارداد شركت طراح موظف است طبق آخرين استاندارد جهاني از محيط زيست پيروي كند ضمن اينكه شوراي اقتصاد، بانك مركزي، گمرك ايران و وزارت صنايع كه مجوز احداث يك واحد پتروشيمي را ميدهند تا اجازه محيط زيست روي طرح پتروشيمي نباشد، اين سازمانها براي ايجاد واحد پتروشيمي مجوز نميدهند.
انتهاي پيام:/م
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]