واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: 36 طرح در زمينه معادن و صنايع معدني امسال به بهره برداري مي رسد
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): معاون وزير صنايع و معادن گفت: 36 طرح معدني و صنايع معدني به ارزش 55 هزار ميليارد ريال امسال توسط سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) به بهره برداري مي رسد.
"احمدعلي هراتي نيك"روز يكشنبه در يك نشست خبري افزود: از اول سال تاكنون سه طرح به بهره برداري رسيده و هفت طرح نيز آماده بهره برداري است كه به زودي افتتاح خواهد شد.
وي افزود: با راه اندازي اين 36 طرح 10 هزار و 341 شغل مستقيم و بيش از 36 هزار شغل غيرمستقيم ايجاد خواهد شد.
رييس هيات عامل ايميدرو سپس عملكرد ايميدرو در سه ماهه نخست سال جاري را تشريح كرد و گفت: 2 ميليون و 639 هزار تن فولاد خام در اين مدت توليد شده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 9 درصد رشد داشته، ميزان محصولات فولادي توليد شده نيز به 2 ميليون و 630 هزار تن رسيده كه رشدي نسبت به سال گذشته نداشته است.
هراتي نيك توليد آلومينيوم در سه ماه نخست سال جاري را 58 هزار تن و توليد پودر آلومينا را 52 هزار تن عنوان كرد و گفت: آلومينيوم 23 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته و پودر آلومينا 11 درصد رشد داشته است.
معاون وزير صنايع و معادن با تاكيد بر ضرورت خصوصي سازي و واگذاري شركت هاي دولتي به فروش 5/30 درصد سهام شركت فولاد خوزستان به ارزش يك هزار و 364 ميليارد تومان طي روز گذشته در بورس، گفت: با واگذاري فولاد خوزستان ميزان واگذاريهاي انجام شده توسط ايميدور از سال 84 تاكنون به رقم 9 هزار ميليارد تومان رسيد.
هراتي نيك، در مورد تاثير خاموشي ها بر صنايع معدني گفت: صنايع فولاد و آلومينيوم از صنايع انرژي بر هستند و نقش برق در فعاليت آنها حياتي است لذا خاموشي ها سبب كاهش توليد مي شود ولي با برنامه ريزي و تغيير برنامه توليد قصد داريم تبعات كمبود برق را به كمترين ميزان برسانيم.
وي در مورد سرمايه گذاري خارجي در صنايع معدني كشور گفت: بخش خارجي در اين بخش حضور فعالي ندارد، چند سال پيش هندي ها براي سرمايه گذاري در بخش فولاد آمدند، در بندر عباس زمين هم گرفتند كه به هر دليل اقدام اجرايي انجام نداند و فعال نشدند.
وي در مورد ممنوعيت حضور سرمايه گذاران خارجي در معادن طلا، گفت: شركت انگليسي ريونتتو به دليل اينكه ذخاير معدن طلاي ساري گوني را اقتصادي تشخيص نداد، از اين پروژه كنار كشيد و قرار بود چيني ها در اين معدن فعال شوند، اين در حالي است كه ممنوعيت در ميان نيست.
رييس هيات عامل ايميدرو در مورد واگذاري معادن به بخش خصوصي گفت: واگذاري معادن بزرگ را موكول به اصلاح قانون معادن كرده ايم، قانون معدن فعلي مي گويد معادن بزرگ دولتي هستند. ما آمادگي واگذار داريم مشروط به آنكه قانون شفافي در اين مورد وجود داشته باشد.
وي با اشاره به اصلاح قانون معدن گفت: اصلاح اين قانون ضروري است و در حال حاضر وزارت صنايع و معادن مشغول بررسي اصلاحيه قانون معدن است.
معاون برنامه ريزي سازمان توسعه و نوسازي معادن و صناييع معدني نيز در اين نشست گفت: ايميدرو 18 هزار ميليارد تومان طرح در دست اجرا دارد كه پنج هزار و 500 ميليارد تومان آن امسال به بهر برداري مي رسد.
"علي پاليزدار" افزود: يكي از مهمترين اين طرحها فولاد خوزستان با ظرفيت 6/1 ميليون تن توليد فولاد است، از ويژگي اين طرح آن است كه 70 درصد تجهيزات آن در داخل كشور ساخته مي شود كه تحولي در انتقال دانش فني و بومي ساز ي فناوري توليد فولاد در كشور است.
وي اظهار داشت: طرح آلومينيوم "هرمز آل" با ظرفيت توليد 150 هزار تن آلومينوم در سال از ديگر طرحهايي است كه امسال به بهره برداري مي شود، ظرفيت توليد اين طرح معادل 70 درصد كل ظرفيت فعلي توليد آلومينيوم در كشور است.
پاليزدار گفت: از ديگر طرحهايي كه امسال به بهره برداري مي رسد، طرح توازن ذوب آهن اصفهان و كوره بلند سوم اصفهان است كه با راه اندازي آن 4/1 ميليون تن به ظرفيت فولاد كشور اضافه خواهد شد و بخش زيادي از اين كوره در داخل كشور توليد شده است.
وي با اشاره به بهره برداري از طرح ورق عريض در فولاد خوزستان در سال جاري گفت: با راه اندازي اين طرح شاهد توليد ورق 5/4 متري در كشور با ظرفيت توليد يك ميليون تن ورق در سال خواهيم بود كه ما را از واردات ورق عريض بي نياز خواهد كرد.
اقتصام ** 1579 ** 1558
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]