واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: طرح استفاده از فضاي سبز در پشت بامها و بدنه ساختمانها اجرايي شد
سرويس سياسي - اجتماعي: شوراي شهر تهران ديروز استفاده از فضاي سبز در پشت بامها و بدنه ساختمانها را با توجه به رعايت ضوابط خاص بارگذاري و فني به تصويب رساند.
به گزارش خبرنگار ما، شوراي شهر تهران در جلسه يكصد و دهم خود كه با غيبت چهار عضو برگزار شد، طرح تعيين خدمات تشويقي و شاخصهاي اقتصادي جلب مشاركت شهروندان در ايجاد و توسعه فضاي سبز بر بدنه و فضاهاي بلااستفاده ساختمانهاي شهر تهران را پس از بحث و بررسي تصويب كرد.
براساس اين طرح، شهرداري تهران موظف است با توجه به محدوديتهاي منابع اقتصادي و كالبدي موجود در توسعه فضاي سبز، در ايجاد و توسعه فضاي سبز به صورت عمودي و افقي بر بدنه ساختمانها و فضاهاي بلااستفاده واجدشرايط اقدام كند.
در اين جلسه، مهندس علي محمد مختاري مديرعامل سازمان پاركها و فضاي سبز شهر تهران با اشاره به بررسي اخير شوراي شهر تهران در خصوص اين طرح كه به دليل نبود ضوابط مدون فني درخواست سلب فوريت شده بود، ضمن برشمردن ويژگيها و مزاياي طرح، از اجراي آن توسط سازمان پاركها خبر داد.
وي آلودگيهاي محيطي را از مهمترين معضلات كلانشهر تهران ذكر كرد و گفت: پيچيدگي و وسعت اين مسايل با وجود تمامي تلاشهاي صورت گرفته توسط شهرداري تهران، ايجاب ميكند كه از شيوهها و راهكارهاي نوين براي كاهش مشكلات زيستمحيطي استفاده شود.مديرعامل سازمان پاركها، دشواريها و پرهزينهبودن تملك زمين در تهران را از جمله موانع توسعه فضاي سبز دانست و تاكيد كرد كه با اجراي اين طرح، صرفهجويي چشمگيري در هزينههاي ناشي از تامين زمين انجام خواهد شد.
مختاري در ادامه ، بيگانگي معماري مجتمعهاي مسكوني تهران با ويژگيهاي معماري اسلامي - ايراني و مردمشناختي ايرانيان را از عوامل موثر كاهش كيفيت زندگي در تهران دانست و تصريح كرد: اجراي اين طرح ميتواند روح همدلي و مشاركت را ميان همسايگان افزايش داده و با ابزارهاي تشويقي پيشبيني شده در طرح، جذابيت بصري شهر و توسعه فضاي سبز را بيش از پيش محقق كرد.
وي افزايش سرانه فضاي سبز بدون نياز به تملك و خريد زمين توسط شهرداري و نيز ايجاد انگيزه و حس مشاركتجويي در ميان افراد جامعه براي توسعه فضاي سبز را دو ويژگي مهم و ميانمدت اين طرح ذكر كرد و در ادامه ارتقاي كيفيت كالبدي، بصري و محتوايي فضاهاي شهري، تامين سلامت رواني شهروندان، كاهش ميزان سفرهاي درونشهري براي دسترسي به فضاهاي سبز و گذران اوقات فراغت و كاهش آلودگيهاي هوا، صوتي و همچنين كاهش ميزان تشعشعات مضر خورشيدي را از اهداف درازمدت طرح دانست.
مديرعامل سازمان پاركها همچنين تبديل فضاهاي بيمصرف پشتبامها و بدنه ساختمانها به فضاي سبز، ايجاد چشمانداز زيبا و سالمسازي محيط، افزايش تعامل اجتماعي ميان شهروندان، جلب مشاركت مردم در ساخت شهري سبز، ايجاد عايق مناسب صوتي و حرارتي براي ساختمانها و ايجاد شرايط زيستي مناسب براي جلب پرندگان را از اهداف كوتاهمدت اين طرح ذكر كرد.
مختاري در پايان براي اجراي بهينه و موثر طرح، پيشنهادات زير را ارائه كرد و وعده داد كه سازمان پاركها تمام تلاش فني و كارشناسي خود را براي تحقق طرح و تعامل ميان سازمانهاي دولتي و شهروندان به كار گيرد:
--- هماهنگي وزارت مسكن و شهرسازي با شهرداري تهران در خصوص تعيين ضوابط ساخت و ساز براي امكان استفاده از بام و نماي سبز
--- تخصيص امتيازات تشويقي به مالكاني كه در اين طرح مشاركت ميكنند
--- ارتقاي دانش و آگاهي عمومي و جلب مشاركت شهروندان
--- ارائه تسهيلات مناسب از طرف بانكها يا تعاونيهاي اعتباري براي مقاومسازي ساختمانها
--- ارائه تسهيلات لازم براي استفاده از آب خام به منظور آبياري فضاي سبز طرح مذكور
براساس اين گزارش، خسرو دانشجو، حمزه شكيب و احمد مسجدجامعي از اعضاي شوراي شهر، شيروان بيگي مديركل تدوين مقررات و ضوابط شهرسازي شهرداري تهران و ملاصالحي مديرعامل سازمان زيباسازي نقطهنظرات خود را به عنوان مخالف و موافق اين طرح بيان كردند.
در ادامه اين جلسه، طرح تعيين حسابرس بودجه سال 1386 شهرداري تهران با قيد يك فوريت تصويب شد.
شوراي شهر تهران همچنين طرح الزام شهرداري پايتخت به انجام مطالعات فرهنگي و تخصيص اعتبار در بودجههاي سالانه خود به پژوهشهاي حوزههاي انساني را بررسي و طرح الزام شهرداري تهران به ترويج آثار و انديشههاي بنيانگذار جمهوري اسلامي را تصويب كرد.
به موجب اين طرح، طراحي تنديس امام خميني(ره) و نصب آن در مكاني مناسب در شهر تهران پيشبيني شده است.
چهارشنبه 5 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]