واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: مسوول حراست كاروان ایران در سیدنی: توكلی، مصداق آیه «ان مع العسر یسرا» در سیدنی
آوردگاه بازیهای المپیك در آغاز هزارهی سوم میلادی به قدری عظیم است كه هر چه در زوایای مختلف آن كنكاش كنیم، باز شاهد صحنههایی خواهیم بود كه جلوههای بارز افتخار آفرینی قهرمانان كشور را به نمایش گذاشته و هر ایرانی را به ایرانی بودن خود مفتخر میسازد.این بار وقایع المپیك سال ٢٠٠٠ سیدنی را از زبان بهزاد كتیرایی، مسوول حراست كاروان ایران در المپیك سیدنی، بازگو میكنیم. این در حالی است كه وی در مدت ٧ سال مدیر كلی حراست سازمان تربیت بدنی تجربیات گرانبهایی را از ورزش با خود به همراه دارد.مسوولین حراست در هر كاروان ورزشی موظفند تا از سیاستهای كلان كشور دفاع و به رعایت موازین بپردازند. دفاع از اصول اساسی كه ورزشكاران و قهرمانان ایران باید در خارج از كشور از آن تبعیت كنند، از طرفی دیگر ورزشكاران كشورهای دیگر نیز موظفند نسبت به ورزشكاران ایران آن اصول خاص را رعایت كنند.بهزاد كتیرایی مدیر كل اسبق حراست سازمان تربیت بدنی و یكی از مسوولان كاروان ورزشی ایران در المپیك سیدنی در گفتوگو با ایسنا، میگوید: به عنوان مثال در شرایطی كه قهرمانان ملی كشورمان به دیگر كشورها سفر میكنند، احتمال دارد كه نمایندگان ایران توسط گروههای مخالف نظام مورد اغفال قرار گیرند كه در این موارد مسوولین حراست با راهنمایی مانع گمراهی ورزشكاران میشوند. پناهندگی، بالاترین خطر در كمین كاروانبهزاد كتیرایی، بالاترین خطری كه در كمین كاروان المپیك است را پناهندگی دانست و گفت: ورزشكاران كشور در حقیقت سرمایههای ملی ما هستند كه باید از هر آسیبی مصون بمانند. بزرگترین خطری كه در كمین كاروانهای ورزشی ایران در خارج از كشور است، ارتباط ورزشكاران از روی ناآگاهی با گروههای مخالف نظام جمهوری اسلامی است كه در نهایت احتمال به پناهندگی آنان میرود. مسوولین حراست با تمام تلاشی كه میكنند باید مانع این كار شوند. به طوری كه در المپیك سیدنی كاپیتان تیم ملی بوكس ایران در ارتباط با این گروهها در استرالیا ماند.200 ورزشكار در سیدنی پناهنده شدندمسوول حراست كاروان ایران در المپیك ٢٠٠٠ با اشاره به این كه احتمال پناهندگی در استرالیا بسیار زیاد بود ،اظهار داشت: كشورهایی همچون استرالیا و آلمان به دنبال جذب قهرمانان كشورهای دیگر هستند و این اتهام به سیدنی وارد بود. در نشستهای امنیتی كه پیش از برگزاری المپیك برگزار شد، مسایلی در این مورد مطرح میشد. به هر ترتیب با توجه به سیاست بازیهای سیدنی، پس از المپیك، حدود ٢٠٠ ورزشكار جهانی در سیدنی باقی ماندند كه حدود ٦٠ نفر از این ورزشكاران چینی بودند و سهم ایران نیز از این تعداد یك نفر بود. احتمالی پناهندگی در آتن كم استوی با بیان این كه احتمال پناهندگی در آتن كم است یادآور شد: كشور یونان جذابیتهای سیدنی را ندارد و با توجه به سیاست این كشور احتمال آن میرود كه ورزشكاری در یونان پناهنده نشود. اما باز هم باید مسوولان كاروان ایران در المپیك آتن تمام توجه را به ورزشكاران داشته باشند. ایران در سیدنی موفق بودرییس فدراسیون ووشو عملكرد كاروان ورزشی ایران را در المپیك سیدنی موفقیت آمیز خواند و گفت: با توجه به تمام مشكلاتی كه در سیدنی برای كاروان ایران بوجود آمد، اما عملكرد موفقیت آمیزی را داشتیم. به طوری كه هدف اصلی كاروان كه همانا كسب مدال رنگارنگ بود، محقق شد. باقی مسایل همچون پناهندگی و دوپینگ مباحث حاشیهای بود كه نباید اصل كار را زیر سوال ببرد.
مجلس ششم و المپیك سیدنیبهزاد كتیرایی با اشاره به جو حاكم در حین بازیهای المپیك سیدنی بر كاروان ایران و در داخل ایران، اظهار داشت: هنگام برگزاری بازیهای المپیك سیدنی، دوران مجلس ششم بود و به دلیل اختلافات موجود بین مجلس و مسوولین ورزش كشور در آن زمان، جو بدی در كشور حاكم شده بود. از طرفی بازیهای المپیك به نیمه خود رسیده بود و كاروان ایران علیرغم این كه مدالی كسب نكرده بود، حتی دو نفر از ورزشكاران ایرانی نیز به جرم دوپینگ از دهكده اخراج شدند. وجود چنین مسایلی باعث شده بود تا نطقهای پیش از دستور مجلس بر علیه مسوولان ورزشی و كاروان ایران در المپیك باشد. این مسایل جو بسیار بدی در ایران حاكم كرده بود و رسیدن این اخبار به سیدنی، باعث بیانگیزگی و افسردگی كاروان ایران شده بود. اما به یك باره این حسین توكلی بود كه با مدال طلای خود بارقههایی از امید را در ذهن تمام ایرانیان بوجود آورد. توكلی، مصداق آیه «ان مع العسر یسرا» در سیدنیمدیر كل سابق حراست سازمان تربیت بدنی با بیان این كه حسین توكلی در سیدنی، مصداق بارز آیه «ان مع العسر یسرا» بود، گفت: در سیدنی یاد گرفتم كه در هر زمانی كه ناامیدی به اوج خود رسید، در همان زمان به لطف خداوند نور امیدی بوجود خواهد آمد. به طوری كه در هنگام بازیهای المپیك سیدنی و قبل از كسب مدال توسط حسین توكلی، ناامیدیها به نهایت خود رسیده بود و همهی چهرهها مغموم بود. مدال طلای توكلی كه هیچ كس از وی توقع نداشت، همچون نوری بود كه در دل تاریكی میتابید و به ناگاه امید را به كاروان بازگرداند. و آن شب زیباترین شب زندگی من بود. مهمترین مدال را در سیدنی توكلی گرفت كه ارزش بسیار بالایی برای كاروان ایران داشت.كشتی در سیدنی توقعات را برآورده كردكتیرایی با بیان این كه كشتی توانست در سیدنی توقعات را برآورده كند، گفت: در تاریخ ورزش ایران همیشه كشتی بیشترین و رنگینترین مدالها را برای كشورمان به ارمغان آورده و پیش از المپیك سیدنی هم همهی توجهات به تیم كشتی بود و این تیم با كسب یك مدال طلا توقعات را برآورده كرد، البته یك سری مشكلات نیز برای آنان بوجود آمد كه از راهیابی قهرمانان ما به روی سكو جلوگیری كرد.در این میان عملكرد وزنهبرداری پس از یك كار سیستماتیك و اصولی، بسیار مطلوب بود و این تیم بود كه شگفتی ساز كاروان ایران در المپیك ٢٠٠٠ شد. دوپینگیهای بوكس حاشیهسازترین ورزشكاران ایران در سیدنیكتیرایی در ادامه ، با بیان این كه دوپینگیهای تیم بوكس بزرگترین لطمه را به كاروان ایران در المپیك سیدنی وارد كرد، افزود: در سیدنی همهی تیمهای ایرانی روال عادی خودشان را داشتند و تنها مشكل دوپینگ بوكس بود كه از ابتدای امر حاشیه آفرید. در واقع این مسئله بزرگترین ضربه روحی را در اولین قدم به كاروان ایران وارد كرد. یك روز شهنازی (سرپرست كاروان ایران) با رنگی پریده وارد اتاق شد و خبر دوپینگی شدن بوكسورهای ایرانی را داد. دیگر از آن پس تمام كاروان تحت شعاع این مساله قرار گرفت و تمام مسوولین در پی این بودند كه مبادا چنین اتفاقی در بین سایر ورزشكاران اتفاق افتد. این اضطراب تا آخرین لحظه همراه ما بود. از طرفی دیگر مسوولین برگزاری رقابتها توجه خود را نسبت به ورزشكاران ایرانی افزایش دادند.در آتن دوپینگی نخواهیم داشترییس فدراسیون ووشو در مورد احتمال دوپینگی شدن ورزشكاران ایران در بازیهای المپیك آتن یادآور شد: با توجه به سیستم دقیق كنترل دوپینگ ایران، احتمال این كه ورزشكاری در آتن با این مشكل مواجه شود بسیار كم است.
رضازاده همراه با وزنه، عرق ملی ایرانیان را برانگیختبهزاد كتیرایی از رقابت حسین رضازاده به عنوان یكی از شیرینترین خاطرات زندگیاش یاد كرد و اظهار داشت: هنگام رقابت رضازاده، فاصلهها بسیار نزدیك شده بود و قهرمان آلمانی كه اسپانسرش شركت بنز بود، زمانی كه در حركت یك ضرب ركورد جهان را شكست به قدری خوشحال بود كه به زمین و آسمان میپرید. اما به یك باره سكوت سنگینی سالن وزنهبرداری دهكدهی المپیك سیدنی را در خود فرو برد. این در حالی بود كه جلوی نام حسین رضازاده عدد ٥/٢١٢ كیلوگرم در حركت یك ضرب نوشته شد، حتی این مساله باعث شده بود تا رنگ قهرمان آلمانی بپرد. بالاخره رضازاه به روی صحنه آمد و با آوردن نام حضرت ابوالفضل (ع) بر زبان، وزنه را بر روی سر كشید. آنجا فهمیدم كه اوج عرق ملی و غرور ملی كه یك انسان میتوانست داشته باشد، چیست. آنجا افتخار كردیم كه ایرانی، مسلمان و شیعهایم. پس از آن ماجرا رضازاده در بین مطبوعاتاسترالیا به بزرگمرد معروف شد كه عكسش در تمام صفحات روزنامهها نمایان بود.با ظهوربزرگمرد ، طلای توكلی رنگ باختمدیركل سابق حراست سازمان تربیت بدنی با بیان این كه با ظهور رضازاده، توكلی مظلوم واقع شد، خاطرنشان كرد: توكلی در سیدنی هم غرور ملی را زنده كرده و هم جو حاكم بر كاروان را شكست اما از زمانی كه رضازاده مدال سنگین وزن جهان را كسب كرد، مدال طلای توكلی رنگ باخت. حتی با توجه به شرایط موجود دیگر قهرمانان نیز زیاد مورد توجه قرار نگرفتند و در حد یك قهرمان از آنان استقبال نشد.بدون ناامیدی مبارزه كنیدكتیرایی در ادامه با تاكید بر همكاری همهی دستاندركاران در المپیك آتن برای افتخار نام ایران، یادآور شد: ما در سیدنی بسیار خسته و ناامید شده بودیم و علت این مساله، این بود كه توكل به خدا را فراموش كرده بودیم. در آتن و در نخستین قدم باید به خدا توكل كنیم و هر یك از مسوولین تا آنجایی كه در توان دارند برای اعتلا و افتخار نام ایران بكوشند تا بعدا احساس پشیمانی نكنند. توقعات، نتیجهگیری را دشوار میكندكتیرایی با بیان این كه توقع كسب مدالهای رنگارنگ از تیم اعزامی به بازیهای المپیك آتن، نتیجهگیری را دشوار میكند، تصریح كرد: قبل از المپیك سیدنی توقعات به غیر از كشتی در هیچ رشتهی دیگری وجود نداشت و این امر باعث راحت كار كردن ورزشكاران میشد. اما آتن پیشینه ٣ طلای دور قبل را دارد و همه توقع دارند این مدالها تكرار شود. در هر صورت این جو بوجود آمده كار را برای ورزشكاران ما سخت كرده است. من نیز همیشه نسبت به ورزش ایران خوشبین بوده و هستم و با امید به استعدادهای ناشناخته در پی كسب افتخار از آتن هستیم.اگر مدالهای سیدنی تكرار نشود عقبگرد داشتهایمرییس فدراسیون ووشو در پایان ، افزود: اگر در آتن نتوانیم مدالهایی را كه در سیدنی كسب كردیم به دست آوریم، از لحاظ قهرمانی به عقب برگشتهایم. ولی باید از همهی پتانسیلمان استفاده كنیم تا اگر حتی مدال كسب نكردیم، نتایج خوبی را از خود بر جای بگذاریم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 867]