واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جام ملتهاي اروپا - ۲۰۰۸ تيم ملي سوئيس، با امتياز ميزباني به تابستاني رويايي ميانديشد
تيم ملي فوتبال سوئيس در طول تاريخ حدودا نيم قرني جام ملتهاي اروپا، تنها دو بار در مرحله ي پاياني حاضر بوده است: ۱۹۹۶انگلستان و ۲۰۰۴ پرتغال. اين تيم هر دو بار هم تنها با كسب يك امتياز در پايان بازيهاي گروهي به خانه بازگشت. حتي استفان چاپيوزا، ستاره ي خط حمله ي سوئيس هم نتوانست در اين راه باري از دوش تيم ملي كشورش بردارد.
استفان چاپيوزا اين مهاجم پيشين تيم بروسيا دورتموند آلمان، در ۵بازي اي كه در چارچوب رقابتهاي جام ملتهاي اروپا انجام داد، موفق نشد حتي يك گل براي سوئيس به ثمر برساند. او ديگر بازي نميكند و اينك به ديگراني چون ترانكيلو بارنتا در خط مياني يا الكساندر فراي در نقش مهاجم نوبت رسيده، تا به روياي قهرماني سوئيس جامه ي عمل بپوشانند.
خلاقيت به خرج دادن در واقع به معناي گل زدن است. تيم سوئيس در تاريخ جام ملتهاي اروپا تاكنون در هر دو حضور خود توانسته تنها يك گل به ثمر برساند. تساوي بدون گل در برابر كرواسي ( ۱۹۹۶انگلستان) و يك بر يك در برابر انگلستان ( ۲۰۰۴پرتغال) ، بهترين نتايجي هستند كه سوئيس در اين پيكارها كسب كرده است.
*** بازيكن ملي در نقش قهرمان ملي
تيم سوئيس به مربيگري ياكوب كوهن در جام جهاني ۲۰۰۶آلمان انتظارات هواداران خود را تا حد زيادي پاسخ گفت، تا مرحله ي يك هشتم نهايي خود را بالا كشيد و پس از ۳۹۰دقيقه گل نخوردن، در ضربات پنالتي مغلوب تيم اوكراين شد. كوهن كه مطبوعات او را در زمان بازي در باشگاه زوريخ، - بهترين فوتباليست تاريخ سوئيس> ميناميدند، با اين موفقيت جاي خود را در تيم ملي محكم تر كرد.
ياكوب كون، مربي تيم ملي سوئيسوي تغييرات بسياري در تركيب تيم ملي سوئيس ايجاد كرد. به تصميم او ديگو بناگليوي ۲۵ساله به جاي پاسكال تسوبربولر ، ۳۷ساله در چارچوب دروازه قرار گرفت؟ يوهان فوگل ، هافبك دفاعي تيم نيز كنار گذاشته شد و بازوبند كاپيتاني به بازوي الكساندر فراي افتاد. گوكهان اينلر ۲۴ساله و گلسون فرناندز ۲۲ساله، نيز از ديگر جواناني هستند كه در حال حاضر از اميدهاي تيم ملي سوئيس در رقابتهاي قهرماني اروپا به شمار ميروند.
كوهن ۶۵ساله سيستم ۲-۴-۴را برگزيده است. دو مدافع كناري خصوصيات حمله اي هم خواهند داشت و دامنه ي فعاليت فراي در پيشاني خط حمله بسته به تركيب تيم مقابل، متفاوت خواهد بود. وي كه در اتمام جام ملتهاي اروپا ،۲۰۰۸تيم ملي سوئيس را به اوتمار هيتسفلد تحويل خواهد داد، در اين جام براي هر پست تقريبا دو بازيكن در اختيار دارد؟ البته به جز فراي.
بناگليو از وولفسبورگ، ماريو اگيمان از كارلسروهه و بارنتا از لوركوزن، در كنار اينلر از اودينزه و فرناندز از منچسترسيتي، قطعا تجربه ي كافي براي حضور در تورنمت مهمي هم چون قهرماني اروپا را دارند. ارن درديوك ۱۹ ساله هم البته در تركيب تيم حضور دارد.
ترانكيو بارنتا مربي تيم ملي سوئيس زماني هدايت تيم زير ۲۱سال و زير ۱۷ سال اين كشور را بر عهده داشت و در واقع خود تربيتكننده ي سرمايههاي آينده ي فوتبال كشورش بود.
در زمان ۷سال مربيگري او، تيم ملي فوتبال سوئيس همواره در مسير پيشرفت بوده است. وي ۳۸۶بازي براي تيم زوريخ در خط مياني انجام داد، ۶بار قهرمان باشگاههاي اين كشور شد و ۵بار جام حذفي را تصاحب كرد. او همچنين ۶۳بازي ملي انجام داد و در جام جهاني ۱۹۶۶هم حضور داشت.
ياكوب كوهن كه با نام كوبي هم خوانده ميشود، در ۱۷دسامبر ۲۰۰۶به عنوان مربي سال سوئيس و در ۱۳ژانويه ي ۲۰۰۷به عنوان شهروند نمونه ي سوئيس انتخاب شد. پس از صعود تيم سوئيس تا مرحله ي يك هشتم نهايي جام جهاني ۲۰۰۶آلمان هم در شهر ويديكوهن ، زادگاه كوبي، ميداني به نام كوبي كوهن پلاتز، جام جهاني ۲۰۰۶ناميده شد.
***مشكلات سوئيس در جام ملتهاي اروپا ي ۲۰۰۸
مشكل اصلي تيم ملي سوئيس اما در وحدت بازيكنان است. به اين معني كه مربي اين تيم ۴۱يازيكن را انتخاب كرد و در طول ۱۷بازي تداركاتي، تركيب مورد نظر خود را انتخاب كرد. بسياري از بازيكنها در چند بازي غايب بودند و پس از اين كه انتخاب شدند در واقع به اندازه ي كافي با هم تيميهاي خود تمرين نكرده بودند. اين عامل بازدهي تيمي را تضعيف كرده است.
فيليپ دگن، در بازي ملي مقابل تيم توگو علاوه بر آن جاي خالي بازيكناني كه تيم را هدايت كنند همان قدر به چشم ميآيد كه كمبود گلزن. ليشت اشتاينر ، اگيمان و اينلر بدون تجربه ي كافي در عرصه ي فوتبال ملي پا به اين تورنمت ميگذارند. فيليپ دگن و لودويك مانيا با مصدوميت دست به گريبان بودهاند و بار بيش از حد بر دوش فيليپ ساندروس بوده است. هاكان ياكين ۳۱ ساله ميتواند جوان ترها را هدايت كند حضورش در ميانه ي ميدان مورد ترديد است.
البته كوهن براي گلزني اميد بسياري به فراي بسته است. مهاجم ۲۸ساله اي كه پس از مصدوميت طولاني مدت، دوم فوريه ي گذشته نخستين بازي خود را در بروسيا دورتموند جشن گرفت. وي ۲۶مارس بود كه پس از يك سال دوري، در برابر تيم فوتبال آلمان به ميدان رفت. فراي خود گفته كه ميخواهد همراه تيم سوئيس قهرمان اروپا شود.
كوهن بازيكن سال سوئيس در سالهاي ۲۰۰۵و ۲۰۰۷شد و در نخستين فصل خود ( (۲۰۰۷/۲۰۰۶در بروسيا دورتموند ۱۶گل به ثمر رساند. او نخستين بازي ملي خود را در سال ۲۰۰۱در برابر تيم يوگوسلاوي (يك بر يك) انجام داد و بازي اخير سوئيس در برابر آلمان پنجاه وهفتمين بازي ملي او بود. او تا كنون ۳۲گل ملي به ثمر رسانده و با دو گل ديگر به كوبيلاي توركيلماز ترك تبار خواهد رسيد. توركيلماز، مهاجم اسبق تيم ملي سوئيس، ۶۴بازي و ۳۴گل ملي در كارنامه ي خود دارد. او ركورددار تعداد گل ملي در سوئيس است.
آلكساندر فراي، مهاجم تيم ملي سوئيس كه بازوبند كاپيتاني اين تيم را هم بر بازو دارد سوئيس كه در سيزدهمين جام ملتهاي اروپا به عنوان يكي از ميزبانها (در كنار اتريش) بدون بازيهاي انتخابي به جمع تيمهاي پاياني پيوسته، در گروه اول و در كنار پرتغال، نايب قهرمان دوره ي قبل، تركيه و جمهوري چك قدرتمند قرار دارد. اين تيم در روز هفتم ژوئن در ورزشگاه سن ياكوب پارك شهر بازل، بازي افتتاحيه ي خانگي را در برابر جمهوري چك انجام خواهد داد.
استفان چاپيوزا خوش بين است. او به امتياز ميزباني اشاره ميكند كه : - بازي افتتاحيه در برابر چك را ميتوان با پيروزي پشت سر گذاشت. در بازي هاي خانگي و با پشتيباني تماشاگران خيلي كارها ميتوان انجام داد. شكي نيست كه گروه ما گروه مشكلي است اما به اعتقاد من گروه آساني در جام ملت هاي اروپا وجود ندارد. >
*** تركيه و سوئيس؟ پوست و دباغ خانه؟
شايد حساسترين ديدار گروهي سوئيس در مقابل تيم فوتبال تركيه باشد.
ديداري حساس پس از يك جنجال. آخرين صف آرايي اين دو تيم در چارچوب بازي هاي انتخابي جام جهاني ۲۰۰۶آلمان، انجام شد. در بازي رفت، سوئيس حريف را در خانه با نتيجه ي ۲بر صفر شكست داد. در بازي برگشت در تركيه، اگر چه تركها تيم سوئيس را ۴بر ۲بردند، اما سوئيس در مجموع و به خاطر دو گل زده در خانه ي حريف، به جام جهاني راه پيدا كرد.
تماشاگران خشمگين تركيه، سوئيسيها را با پرتاب اشيا به رختكن فرستادند.
جايي كه ميان بازيكنان دو تيم درگيري رخ داد.
فوگل، فراي و بارنتا، از دست تماشاگران ترك به رختكن ميگريزندجدالي سخت در داخل زمين و البته جوي آرام در استاديوم. اين آرزويي است كه چاپيوزا نه تنها براي بازي تركيه و سوئيس كه براي تمام اين رويداد دارد. و البته يك آرزوي ديگر كه بهتر است آن را كمي رويا بناميم: -ايستادن بر قله ي اروپا>. وي ميگويد: -اين رويايي است كه پيش تر به تحقق پيوسته است، براي دانمارك در سال ۱۹۹۲و يونان در سال .۲۰۰۴پس چرا براي ما نه؟ البته اين بسيار دشوار خواهد بود.>
دوشنبه 13 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]