واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: هاشمي رفسنجاني: برنامه پنجم سكوي پرش چشمانداز است وحدت نياز جدي اين مرحله از تاريخ انقلاب است در قضيه هستهيي دام جديدي براي ما گستراندهاند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: يكي از نوآوريهاي امام خميني(ره) اين بود كه مردم همواره تكيهگاه اصلي ايشان بودند. در حقيقت هنر بزرگ امام(ره) به عنوان مرجع تقليد و رهبري انقلاب اين بود كه توانستند بين معارف ديني و حركت مردم انسجامي ايجاد كنند و اين يك تجربه مهم تاريخي است كه بايد به آن افتخار كرد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) آيتالله هاشمي رفسنجاني در خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران اظهار كرد: امروز تلاش دشمنان فاصله انداختن بين مردم و معيارهاي ديني است. آنچه اسلام در اين مقطع از تاريخ نشان داد اين بود كه حضور مردم مهمترين سرمايه حركت جهادي و مبارزاتي است و پيوند مرجعيت ديني با مردم نتيجهاش خلق حماسههايي است كه در انقلاب و پس از آن در دفاع مقدس شاهد بوديم.
وي افزود: وظيفه همه ما از قلم به دستان، گويندگان و نظريهپردازان اين است كه نگذاريم فاصلهاي بين آراي مردم و نظام به وجود بيايد؛ زيرا اگر خداي ناكرده دشمن موفق به ايجاد فاصله شود، مانند اقيانوسي فاصله ميافتد و اين وظيفه آحاد مسوولان است كه به گونهاي براي مردم خدمت كنند كه آنها در صحنه بمانند و همراه انقلاب باشند. اگر روزي خداي ناكرده صندوقهاي راي به اندازه كافي شاهد حضور مردم نبود و مردم از آنچه بر سرشان ميگذرد راضي نبودند اين خطر جديتر ميشود؛ در حالي كه ما نبايد اجازه دهيم به دام دشمنان بيفتيم.
رييس مجلس خبرگان با اشاره به اجلاس دوحه گفت: الحمدالله با تلاشي كه انجام شد توافق خوبي در لبنان به وجود آمد. اين هوشياري بايد وجود داشته باشد تا توافق تبديل به درگيري و فرصت دادن به دشمن نشود.
هاشمي رفسنجاني تصريح كرد: در پرونده هستهيي ايران ما به كرات با آژانس كه به عنوان داور انتخاب شده همكاري كردهايم و حتي آنها در سال گذشته اعلام كردند نقطه انحرافي در فعاليتهاي هستهيي ايران نيافتهاند. اما اخيرا تعدادي ادعا از سوي آمريكا مطرح شده است. هاينونن اعلام كرده ايران بايد به اطلاعاتي كه آنها از 10 كشور گرفتهاند، پاسخ دهد.
وي افزود: معلوم است دام جديدي براي ما گستراندهاند. اينها دنبال اطلاعاتي از اين نوع نيستند.
وي ادامه داد: ميخواهند به گونهاي اين موضوع را به پيش ببرند كه بهانهاي به دست بياورند و حق قانوني ملت ايران را پايمال كنند. اگر اينطور پيش برود اعتبار آژانس بين اعضاي آن از بين خواهد رفت. جرم ايران اين است كه 25 سال تلاش كرده تا به نقطهاي رسيده كه در آستانه ورود به صنعت هستهيي صلحآميز قرار دارد. آنها فكر ميكردند اين راه منحصر به خودشان است، اما ايران از آن عبور كرد.
امام جمعه موقت تهران تصريح كرد: بايد با مذاكره و بحث كار را پيش ببريم. تهديد و پيششرط گذاشتن هم آنها را از هدف دور ميكند و هم ايران را وادار ميكند نتواند در مقابل تهديد و زورگويي همكاري كند. بهتر است آژانس راه درستي انتخاب كند تا منطقه و ايران را دچار مشكل نكند. قطعا مذاكره معقول و منطقي و خالي از تهديد و ارعاب به نتيجه خواهد رسيد.
آيتالله هاشمي رفسنجاني در ادامه خطبههاي نماز جمعهي اين هفتهي تهران با اشاره به پايان مجلس هفتم و آغاز مجلس هشتم گفت: اميدواريم كساني كه از سوي مردم به مجلس فرستاده شدهاند به حساسيتهاي زمان خود و نيازهاي فوري انقلاب توجه كنند و بدانند كه تريبون مجلس، جايي براي انسجام و وحدت است كه نياز جدي اين مرحله از تاريخ انقلاب به شمار ميرود.
به گزارش ايسنا رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه يكي از مهمترين كارهاي مجلس هشتم بررسي برنامهي پنجم توسعه است، گفت: اين برنامهها در چارچوب سياستهاي مصوب رهبري و بر اساس قانون اساسي نوشته ميشود. دولت پيشنويس آن را تدوين كرده و به رهبري ارايه داده، رهبري هم آن را به مجمع فرستادهاند و ما به زودي آن را به اطلاع مردم ميرسانيم.
وي افزود: پس از تاييد و ابلاغ رهبري، اين پيشنويس، محور و چارچوب برنامهي پنجم خواهد شد كه سرنوشت ما را در شرايط فعلي مشخص ميكند؛ بهويژه دربارهي سند چشمانداز 20 ساله و اصل 44 كه موتور آن سند هستند و برنامه بايد توجه ويژهاي به آنها داشته باشد.
امام جمعهي موقت تهران تاكيد كرد: از مجلس و دولت انتظار ميرود اين برنامه را با توجه به نيازهاي زمان و وضعيت كشور بررسي كنند و از مجلس نيز ميخواهيم خود را براي تصميم نهايي راجع به آن آماده كند تا بتوانيم اين برنامه را سكوي پرشي به سمت چشمانداز 20 ساله قرار دهيم و تورم، اشتغال، مشكلات خارجي و داخلي را در آن بررسي كنيم.
هاشمي رفسنجاني همچنين با اشاره به سالگرد رحلت آيتالله فاضل لنكراني گفت: ايشان از مراجع بزرگ قم بودند كه حق زيادي بر حوزه و انقلاب داشتند و با شاگردان فراواني كه تحويل جامعه دادند نقش بهسزايي در هدايت مردم ايفا كردند.
وي به مناسبتهاي 14 و 15 خرداد نيز اشاره كرد و افزود: موضوع اين دو مناسبت به بحث تاريخي مهمي نياز دارد كه گرچه شما همه در آن سهيم بوديد و بسياري از مسائل را ميدانيد اما ذكر آن از تريبون نماز جمعه و از فردي مثل من كه از لحظهي اول شاهد و حاضر در اين جريان بودم، خالي از لطف نخواهد بود.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد: حوزهي علميهي قم با تلاش ستايشبرانگيز موسسان آن شكل گرفت كه سرمايهي انقلاب است و در طول تاريخ، نمونهاي اينچنين براي انقلابها نداشتهايم. پس از رحلت آيتالله بروجردي، رژيم با توجه به قدرت حوزه به فكر تضعيف آن افتاد و اولين كاري كه انجام داد اين بود كه دولت علم براي درگير كردن حوزه، تصويبي انجام داد و خلاف شرعي به وجود آورد؛ اما با اعتراضات وسيع، رهبري امام و آيات عظام اين مصوبه متوقف شد و در اولين مبارزه، پيروزي بزرگي نصيب حوزه شد.
وي ادامه داد: رژيم براي جبران اين حركت ميخواست كه شاه گام بعدي را بردارد. شاه هم براي عوامفريبي، انقلاب سفيد و ششگانه را مطرح كرد و به ميدان آمد. رفراندومي انجام داد كه تحقيقا مردم در آن شركت نكردند و سخنراني كرد كه درگيري بين روحانيت و دربار از اينجا شروع شد. امام (ره) وارد ميدان شد و بيانيههاي قاطعي صادر ميكرد. حتي در نوروز 42 به خاطر سخنان شاه و علائم مبارزه با اسلام، اعلام عزاي عمومي كردند.
هاشمي رفسنجاني اظهار كرد: در مراسمي كه در فيضيه بود، رژيم شاه ميخواست از مبارزان زهر چشمي بگيرد و به مدرسهي فيضيه حمله كرد كه اين امر باعث روسياهي آنان و سرمايهاي براي سخنرانيهاي بعدي وعاظ شد، رژيم هم معافيت طلبهها از سربازي را لغو كرد و عدهاي از طلبهها براي سربازي بازداشت شدند كه من هم جزو آن بازداشتيها بودم.
وي با اشاره به سخنراني امام (ره) در روز عاشورا كه به بازداشت ايشان در 12 محرم منجر شد نيز اشاره كرد و گفت: 15 خرداد متعلق به امام (ره) است و رهبري مستقيم امام (ره) اين حادثه را مديريت كرد. اين فاجعه، نقطهي عطف مبارزات انقلاب است و پس از آن بود كه عرصهي مبارزه گستردهتر شد.
امام جمعهي موقت تهران در ابتداي سخنانش نيز با بيان اينكه اذان حاوي توصيه به وحدانيت، رسالت، فلاح و رستگاري است، گفت: اذان اعلام آمادگي براي حضور در محضر الهي است و روزانه شعائر اسلامي را با صوت بلند به جهان اعلام ميكند.
وي دربارهي عظمت سورهي حمد نيز خاطرنشان كرد: اين سوره عظمت خود را از قرآن ميگيرد و در روايات هست كه دو بار نازل شده كه همين تاكيد بر اهميت آن است. امام خميني نيز در تفسير سورهي حمد، آن را حاوي سلسلهي وجود از مبدأ تا معاد ميدانستند.
انتهاي پيام
جمعه 10 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 324]