واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در گزارش سالانه خود عفو بينالملل، آمريكا را به دليل جناياتش در زندان گوانتانامو شديدا محكوم كرد
خبرگزاري فارس: سازمان عفو بينالملل در گزارش سالانه خود كه در لندن منتشر شد، آمريكا را به دليل شرايط بد زندان پايگاه نيروي دريايي اين كشور در خليج گوانتانامو بشدت محكوم كرد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري "آسوشيتدپرس"، سازمان عفو بينالملل كه سازماني برجسته در زمينه مسائل حقوق بشر است ديروز گزارش سالانه خود را در لندن پايتخت انگليس منتشر كرد.
بر اساس اين گزارش سال 2007 سالي فاجعهآميز براي حقوق بشر توصيف شده است و در آن ميانمار، چين و آمريكا به شدت محكوم شدهاند.
"ايرن خان" دبير كل سازمان عفو بينالملل با اشاره به اينكه سال 2008 شصتمين سالگرد اعلام جهاني حقوق بشر است، تصريح كرد كه دولتهاي جهان بايد به دليل آنچه وي "شش دهه ناكامي حقوق بشر" ناميد، عذرخواهي كنند.
وي ادامه داد: گزارش ما در حالي منتشر ميشود كه شصت سال از تصويب اعلاميه جهاني حقوق بشر گذشته است.
عفو بينالملل در اين گزارش ميانمار را به دليل خشونت عليه راهبان بودايي كه سال گذشته آنان را سركوب كرد محكوم كرده است و همچنين از چين به دليل مانعتراشي در اجراي حقوق بشر به شدت انتقاد كرده است.
در ادامه گزارش فوق آمريكا به خاطر حمايت از "پرويز مشرف" رئيس جمهور پاكستان در اعلام وضعيت فوقالعاده در اين كشور و خلع رئيس ديوان عالي و بركناري قضات، مورد انتقاد قرار گرفته است.
دبير كل سازمان عفو بينالملل در ادامه تصريح كرد: هنگامي كه نگاهي به سال 2007 مياندازم، آنچه مرا بيش از همه چيز شگفت زده ميكند تصاوير راهبان بودايي با لباسهاي قرمز و وكلاي پاكستاني با لباس مشكي است كه خواستار عدالت، برابري و پاسخگويي بودند.
اين گزارش همچنين با انتقاد از آمريكا به دليل زندان گوانتانامو از اين كشور خواسته است تا زندان پايگاه نيروي دريايي آمريكا در خليج گوانتانامو را تعطيل كند.
واشنگتن اين زندان را پس از حملات 11 سپتامبر در اين پايگاه راهاندازي كرد تا مظنونين حملات تروريستي دستگير شده در كشورهاي مختلف را، در آن نگهداري كند.
شكنجههاي اعمال شده و رفتار بد با زندانيان گوانتانامو در حدي است كه گروههاي طرفدار حقوق بشر همواره آمريكا را محكوم كردهاند.
بر اساس گزارشهاي رسيده آمريكا اكنون 270 نفر در زندان گوانتانامو نگهداري ميشوند كه بعضا با گذشت سالها هنوز دادگاهي براي رسيدگي به اتهامات آنها تشكيل نشده است.
بر اساس گزارش روزنامه انگليسي ديليتلگراف، بسياري از كساني كه سالها در اين زندان به سر ميبرند هنوز مجرم شناخته نشده و در يك برزخ قانوني به سر ميبرند.
"مورات كورناز" آلماني تركيالاصل نمونهاي از همين زندانيان است كه به مدت پنج سال در زندان گوانتانامو به سر برده و تحت شكنجه قرار گرفته است.
كورناز در گفتگويي اختصاصي با خبر شبكه چهار تلويزيون انگليس تصريح كرد: 2 ماه پس از حادثه يازده سپتامبر در سال 2001 در پاكستان دستگير شدم و مرا به مقامات آمريكايي تحويل دادند.
كورناز كه كتابي با عنوان "پنج سال از زندگي من" را در همين رابطه به رشته تحرير درآورده است نيز از بيانيه عفو بينالملل براي تعطيلي گوانتانامو حمايت كرد و تصريح نمود وي از شكنجههاي اعمال شده در آنجا رنج برده است و كودكان و مردان مسني را در اين زندان ديده است كه مورد خشونت قرار ميگرفتند.
بر اساس گزارش سالانه سازمان عفو بينالملل جمعا 81 كشور جهان هنوز اجازه ميدهند مردم كشورشان مورد شكنجه يا بدرفتاري قرار بگيرند.
ايرن خان تصريح كرد: ما با بحرانهاي حقوق بشر در سراسر جهان مواجه هستيم.در زيمبابوه، عراق و دارفور سودان شاهد نقض مداوم حقوق بشر هستيم و در مناطقي از جهان دولت ها قادر به توقف خشونت و كشتار نيستند.
ما همچنين به مشكلات موجود در آسياي جنوب شرقي، آسياي جنوبي، سريلانكا توجه كردهايم.
بر اساس اين گزارش آمريكا بايد زندان گوانتانامو را تعطيل كرده و همچنين زندانيان آن را آزاد كند.
آمريكا همچنين بايد به انجام تعهدات واقعي درباره شكنجه پاسخ مثبت گفته و متعهد شود از انجام اين گونه رفتار در بازجوييهاي خود جلوگيري كند.
عفو بينالملل همچنين واشنگتن را به مشروع نمودن استفاده از شكنجه متهم كرده است.
انتهاي پيام/.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 355]