واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: "اندیشه" به فردا می اندیشد شریف خسروی - کارشناس مسایل اقتصادی
بخش اقتصادی: به هم ریختگی بافت کلان شهرها از نظر شهرسازی، ازدحام جمعیت و ترافیک مسوولان برنامه ریز بر آن داشت تا برای جلوگیری از مهاجرت به شهرهای بزرگ و بیشتر شدن مشکلات شهرهای مذکور احداث شهرهای جدید را در دستور کار قرار دهند، هم از این رو بود که شهرهای جدید با هدف تمرکز زدایی سر بر آوردند، اما مشکلات کلان شهرها و به ویژه شهر تهران همچنان باقیست و چیزی از مشکلات آن کم نشده و شهرهای جدید تنها در حکم خوابگاهند، نگاهی از روی کنجکاوی به ترمینال های اطراف تهران موید نکته مذکور است.اشتغال مساله اصلی شهرهای جدید است، شهرهایی سر برآورده اند که هیچ امکاناتی برایشان فراهم نشده، مردمی اسکان یافته اند که مجبورند بهترین ساعات عمرشان را بین شهرهای جدید و تهران تردد نمایند، صرف هزینه و اتلاف وقت نتیجه این تردد است.شاید بهتر بود که مسوولان قبل از ایجاد شهرهای جدید برای مسایل مذکور نیز چاره ای می اندیشیدند.گزارش زیر در آستانه انتخابات شورای شهر، در پی آن است تا با انعکاس خواسته های مردم و در قالب اعلام مشکلاتشان، راهی به سوی آینده بهتر بگشاید.ساعت 4 عصر است. سوز سرمای شهرک اندیشه ذهن آدمی را به سال های قبل که بارندگی و برف فراوان بود سوق می دهد، از آن زمستان های رویایی اکنون فقط سوز سرمایش مانده است. داوود سنگلج ساکن شهرک کوثر فاز 2 شهر جدید اندیشه است، وی می گوید: شهرک کوثر اندیشه با سابقه ای بیش از 5 سال سکونت فاقد، گاز لوله کشی خانگی است، خنده دار است آدم در کنار پایتخت زندگی کند گاز خانگی نداشته باشد. کپسول گاز یا اصلاً پیدا نمی شود یا باید 1500 تومان برای خرید آن پرداخت نمود که هزینه بالایی است.وی اضافه کرد: وضعیت آسفالت کوچه ها و خیابان ها نیز که معلوم است، فضای تفریحی و امکانات رفاهی اصلاً وجود ندارد.این شهروند اذعان می دارد که دولت در ایجاد امکانات بهداشتی برای مردم نیز توجهی به شهرهای جدید نکرده است و می گوید: اندیشه درمانگاه دولتی ندارد.از وی پرسیده می شود که راه حل مشکلات مذکور چیست؟ از نظر سنگلج شورای شهر باید محلی باشد برای حل مشکلات مردم، نمایندگان شوراها باید حرف دل مردم را بشنوند، موقع انتخابات خیلی حرف ها زده می شود اما پس از انتخاب شدن کاری انجام نمی دهند، بهتر این است که انتخاب شوندگان از کسانی باشند که مشکلات مردم را می فهمند، بفهمند درد مستاجر چیست حرف مردم را کوش کنند ...
وضع اشتغال در شهرهای جدید چگونه است؟ عمده کسانی که در شهرهای جدید ساکن اند، در مکان دیگری مشغول بکارند اینجا هیچ ناحیه صنعتی ندارد، اینجا خوابگاه است، از اول صبح تا ساعت 9 و 10 عصر سیر اندیشه به تهران ترافیک است، این نشانگر چیست؟ مسوولان نمی بینند؟کیانوش الفتی پور که به کار صافکاری ماشین مشغول است و همه او را با نام استاد کیانوش می شناسند در گفت و گو با خبرنگار ما در خصوص مشکلات شهرهای جدید می گوید: موضوع اشتغال در شهرهای جدید به عنوان یک معضل جدید مطرح است، فضای لازم برای کار وجود ندارد. مغازه های کارگاهی به کسانی واگذار شده که عموماً آن را به صورت رهن و اجاره واگذار کرده اند که این به معنی ایجاد رانت برای آن عده است.وی می افزاید: ما و بقیه کسانی که در نواحی صنعتی مشغول به کاریم، باید بخش عمده ای از درآمد خود را بابت رهن و اجاره به صاحب مغازه بدهیم.به گفته استاد کیانوش غالب اهالی ساکن در شهرهای جدید غیر بومی می باشند که نیازمند فضای مناسب برای خروج از بیماری های روحی، روانی اند اما هیچ امکانات خاصی در اینجا وجود ندارد.پارک، فضای بازی برای کودکان، بیمارستان، درمانگاه دولتی و ... هیچکدام در شهر اندیشه موجود نیست.وی خاطرنشان ساخت: در ادوار مختلف انتخابات نامزدها شعارهایی مبنی بر حل مشکلات مردم سر می دادند اما در عمل کاری انجام نشد و بسیاری از نامزدها تنها با دادن وعده در پی کسب رای هستند.
کیانوش الفتی پور در بخش دیگری از سخنانش اظهار می دارد: وسایل ارتباطی نظیر تاکسی و اتوبوس در شهر اندیشه تقریباً وجود ندارد. خیلی جاها از امکانات لوله کشی گاز برخوردار نیستند.داریوش وارد بحث می شود؛ اجاره بها بسیار گران شده و در کنار آن درآمد نیز کاهش پیدا کرده است. دولت چه تدبیری دارد. چرا باید امکانات اندیشه از یک روستا کمتر باشد؟!عباس رحمانی دیگر مصاحبه شونده در گزارش موجود است. وی نسبت به بسیاری از مسایل خوشبین است. به گفته وی کارهای خوبی در شهر اندیشه انجام شده اما در ادامه می گوید: اندیشه چسبیده به پایتخت است و باید تا حدود زیادی از امکانات موجود در پایتخت بهره مند باشد، شهر احداث شده اما لوازم زیست در شهر تا فراهم نشده است. وی نیز که در ناحیه کارگاه های صنعتی اندیشه مشغول به کار است، بیان می دارد: از مسوولان انتظار می رود یا شعاری که توانایی اجرای آن را ندارند، سر ندهند و یا در راستای تحقق شعار خویش عمل کنند زیرا اگر قول و فعل انتخاب شوندگان یکی نباشد مردم نسبت به مقوله انتخابات بی اعتماد خواهند شد.عباس رحمانی در خصوص دیگر مشکلات شهرهای جدید و به ویژه شهر اندیشه اذعان می دارد: شرکت مخابرات در شهرک اندیشه بسیار ضعیف عمل می کند، معمولاً تلفن های همراه در این شهر در دسترس نمی باشد و در مواقع ضروری که به تلفن همراه نیاز است امکان استفاده از این وسیله را نداریم.بهروز حسینی شاغل در بازار نگین در خصوص امکانات شهر جدید اندیشه می گوید: تنها فاز یک اندیشه از یک امکانات حداقل برخوردار است و بقیه فازها از امکانات اصلی برخوردار نیستند که فاز یک نیز به دلیل درآمد بالای آن، متعلق به شهرداری اندیشه است.دانش آموزی که از مدرسه تعطیل شده و به سمت خانه می رود به خبرنگار ما می گوید: در پایتخت زندگی می کنیم اما امکانات یک ده را نیز نداریم. پارک، فضای تفریح، امکانات ورزشی فرهنگ سرا، کتابخانه و ... نداریم. دلمان خوش است که در استان تهران زندگی می کنیم و انتظار داریم پیشرفت کنیم. نمی دانم به این دانش آموز و دیگرانی که اینگونه گله مندند چه بگویم!آقای دریانی نیز که ساکن فاز 2 اندیشه است در خصوص توجه مسوولان به شهرهای چدید می گوید: در اندیشه، تنها کوچه های خاکی است که پذیرای مردم است، شهرداری بین گازهای مختلف اندیشه تفاوت قایل می شود چرا باید اکثریت معابر فاز 2 خاکی باشد؟ چرا فاز 2 سینما و فرهنگ سرا و سرویس بهداشتی عمومی ندارد.به گفته دریانی و بر طبق مشاهدات گزارشگر، تنها یک دامدادری که در جنب فاز 2 قرار دارد و چشم اندازیهایی است.شهر جدید و دامداری؟!درد دلها فراوان است، که به علت حجم محدود صفحه امکان انتشار آن وجودندارد. مسوولان باید فکری به حال شهرهای جدید، ... و مانع از هدر روی وقت و هزینه شهروندان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 554]