واضح آرشیو وب فارسی:حيات: بايگاني گفتگوي حيات با دريافت كنندگان تنديس ايثار (1) شهدا به روز سوم خرداد ارزش دادند
تهران - حيات
آزاده، جانباز و برادر شهيد گفت:صدام مدعي بود كه خرمشهر تا ابد متعلق به عراق است و سعي ميكرد ترس و وحشت را درميان مردم بيشتر كند و حقيقتاً بازپس گيري خرمشهر كاري بس دشوار بود كه فقط مردان بي ادعا به رهبري امام (ره) رهبر فرزانه خود توانستند اين كار را انجام دهند و مشت محكم بر دهان استكبار جهاني و ابرقدرتها بزنند. جمله معروف «خرمشهر را خدا آزاد كرد» به نظر من گوياي همه چيز است و بس.
محمد ابراهيمي نسب كه امشب از رييس جمهور تندي ايثار دريافت كرد به خبرنگار حيات گفت:به نظر من هيچ نسلي بهتر از نسل اوايل انقلاب تا به حال در اين مرزوبوم نبوده است. چرا كه در زماني كه بي بند و باري و فساد اخلاقي باقي مانده از رژيم معدوم پهلوي در اوج بود، نسل جوان آن روزها به پشتيباني امام فرزانه خود(ره) برخاست و نظام 2500 ساله شاهنشاهي را واژگون كرد و نسل امروز بايد خود را وام دار نسل گذشته بداند. بايد بداند هدف چه بود؟ آرمانها چه بود؟ نسل انقلاب همه چيز را به خاطر اسلام زير پا گذاشتند و ما هم بايد به پيروي از آنها هواهاي نفساني و هرچه غير خداست را به خاطر خدا و دينش زير پا بگذاريم اگرچه وظيفه نسل امروز چيزي متفاوت از نسل قبل است اما كار جوان امروز در حفظ و پيشرفت نظام جمهوري اسلاميچيزي كمتر از خون شهدا نيست. مجاهدت جوان امروز ميتواند در زمينه تكنولوژي، نوآوري، و حتي امربه معروف و نهي از منكر باشد و در يك جمله «مدادالعلماءافضل من دماءالشهدا».
وي در ارتباط با ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در جامعه گفت:در اين زمينه ما بايد محركهاي نوآورانه اي به مردم ايران مخصوصا جوانانمان بدهيم و سعي كنيم از افراد متخصص در اين زمينه استفاده كنيم و اگر قرار است اين حماسههاي بزرگ را در اذهان مردم زنده كنيم نبايد فراموش كنيم كه زنده ماندن اين حماسه بزرگ و زيبا، فكر و روش بزرگ و زيبا ميخواهد. بياييم از كشورهاي ديگر در اين زمينه درس بگيريم.در برخي كشورها عليرغم اينكه بسياري از افرادي كه در جنگ كشته شده اند كمونيست بوده اند اما ياد و خاطره آنها در بين مردم آنها جاويدان شده است.
وي افزود:شكي نيست كه روزهاي بزرگ را افراد بزرگ ميسازند. سوم خرداد نه به دليل اينكه سوم خرداد است مقدس است بلكه وجود شهداست كه به اين روز ارزش داده اند. پس بايد براي زنده نگه داشتن اين روزها و رويدادهاي بزرگ، كساني كه اين رويدادها را به وجود آورده اند را مورد تجليل قرار داد و با تجليل از بازماندگان اين رويداد بزرگ است كه اين رويداد هم در اذهان زنده ميشود. رزمندگاني كه زنده هستند شاهد زنده سالهاي مقاومت و آزادي اند و روايت كردن اين رزمندگان تاثيري عميق تر از تمام توصيفها دارد.
وي تصريح كرد:ترديدي نيست كه مهم ترين ارگان براي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت آموزش و پرورش است. ترويج اين فرهنگ در مدارس ابتدايي كه شروع فراگرفتن فرهنگهاي مختلف است ميتواند از همان آغاز جلوي خيلي از بزهكاريها را بگيرد. با اين كار ما باعث الگوسازي در ميان كساني ميشويم كه هنوز وارد مقوله جرم و جنايت نشده اند و به تبع آن هر اندازه از جرم و بزهكاري دور باشيم به آرمان شهدا نزديك تريم.
نكته ديگر فيلمهايي است كه در ارتباط با جنگ و جبهه نمايش داده ميشوند متاسفانه در اين فيلمها به جاي نشان دادن اوضاع جنگ و جبهه سعي در اغراق در عملياتهاي جنگي را دارند كه با اين كار به جاي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت باعث تخريب اين فرهنگ در ميان مردم ميشوند، بايد فرهنگ ايثار و شهادت را آنچنان نشان دهيم كه رزمندگان ما چه در موقع پيروزي و چه در هنگام شكست در عملياتها پيروزند نه اينكه رزمندگان ما عزيزند چون در فلان عمليات پيروز شدند بلكه رزمندگان ما عزيزند چون رزمندهاند.
پايان پيام
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 470]