واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: ۳۱ ارديبهشت: در شهر چه خبر
رفتارها- گويا خانواده مسكوكات و اسكناسها صاحب عضو جديدي شدهاند كه چندي است براي درمان مشكل مزمني به نام «نبود پولخرد» وارد گود خريد و فروش شده است.
عضو جديد مسكوكات
اين عضو جديد كه عنوان سنگينترين عضو خانواده مسكوكات را نيز با خود يدك ميكشد از چند سكه 10، 25 يا 50 توماني تشكيل شده كه با چسبنواري، كنار هم ميخكوب شدهاند.
اين نوع بستهبنديهاي سكه را بيشتر رانندههاي خودروهاي مسافربري و برخي دارندگان سوپرماركتها و بقاليها مورد استفاده قرار ميدهند.
با اينكه به نظر ميرسد مشكل نبود پول خرد بايد با راهكارهاي صحيحي كه كارشناسان و مسئولان اقتصادي ارائه ميكنند، حل شود اما به هر صورت به نظر ميرسد مسافربران و فروشندگان خوشانصاف، تا حل شدن اين مشكل صبر نميكنند و به جاي گرد كردن مبلغ كرايه و يا ارائه جنس، به جاي باقي پول خريدار، از اين دسته سكهها استفاده ميكنند.
تلفنهاي آلوده
چندي پيش متخصصان اعلام كردند تلفنهاي همراه از جمله وسايل شخصي هستند كه در ارتباط مستقيم با دست به شدت آلوده ميشوند. در واقع اين تلفنها در شرايط مختلف با دست لمس ميشوند و انتقال ميكروب به آنها آسان است اما در حالي كه وضعيت بهداشتي تلفنهاي شخصي تا اين اندازه نگران كننده است،
بايد اين سئوال را مطرح كرد كه اوضاع در مورد تلفنهايي كه كاركنان ادارات و شركتهاي مختلف از آنها استفاده ميكنند، چگونه خواهد بود؟ به گفته كارشناسان، تلفنهاي عمومي مكان مناسبي براي تجمع ميكروبها هستند.
به اين ترتيب تميز كردن تلفن ها در ادارات و شركتها بايد همانند ديگر وسايل و تجهيزات مورد توجه قرار گيرد. البته بهتر است هر چند وقت يكبار اين تلفنها با مواد پاك كننده و ضد عفوني پاك شوند تا ميكروب و چرك آنها از بين برود.
نمكدان پر سرعت
در حالي كه هر روز اخبار تازهاي در مورد مضرات مصرف زياد نمك به گوش ميرسد، استفاده از اين دانههاي سفيد و كريستالي همچنان رواج دارد و برخي وسايل، مانند نمكدانها نيز به افزايش مصرف نمك دامن مي زنند.
جدا از نمكدانهاي خانگي، در رستورانها هم نمكدان روي ميز گذاشته مي شود تا شهروندان بسته به ذائقه خود، شوري غذا را تنظيم كنند. اما در برخي رستورانها نمكدانهايي كه سر ميز گذاشته ميشود، داراي سوراخهاي بزرگي است كه موجب
مي شود، ناگهان مقدار زيادي نمك روي غذا بريزد.
در اغلب موارد مردم به گمان اينكه بايد طبق رسم متداول نمكدان را تكان دهند تا نمك از آن خارج شود، اقدام به تكان دادن نمكدان ميكنند و با اين كارمقدارزيادي نمك روي غذاي آنها تشكيل ميشود. از سوي ديگر برخي از نمكهاي آشپزخانه دانههاي بسيار ريزي دارند و حتي از نمكدانهايي با سوراخهاي ريز، با سرعت زياد عبور ميكنند.
با توجه به زيانهاي نمك خوب است كه هم خانوادهها و هم رستورانها به نوع نمكدانها و سوراخهاي آنها توجه كنند تا حتيالمقدور نمك كمتري از آن خارج شود.
نوشابههاي دستساز
با افزايش قيمت نوشابههاي بستهبندي شده و استاندارد، به نظر ميرسد رستوارنها و اغذيهفروشيهاي شهر، تمايل بيشتري به توليد و فروش نوشابههاي گازدار ليواني و دستساز، نشان ميدهند. رستورانهاي ياد شده در حالي اين نوشيدنيها را همراه غذا به دست شهروندان ميدهند كه اين توليدات همچنان از تاييد سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي به دور ماندهاند.
صرفه اقتصادي توليد نوشابههاي ياد شده براي صاحبان رستورانها، يكي از مهم ترين علل گسترش اين شيوه است. به گفته كارشناسان مسائل استاندارد، با توجه به اين كه ظروف مورد استفاده نوشابه در اغذيه فروشيها، استريل نيست حتي در صورتي كه آب و عصاره آن از لحاظ كيفي مشكلي نداشته باشد اين محصول به طور حتم دچار آلودگيهاي ثانويه ميشود.
تاريخ درج: 31 ارديبهشت 1387 ساعت 20:41 تاريخ تاييد: 1 خرداد 1387 ساعت 01:08 تاريخ به روز رساني: 31 ارديبهشت 1387 ساعت 22:35
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 351]