واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛
حجت السلام والمسلمین پورمحمدی: تکلیف هزینه های انتخاباتی باید مشخص شود/ قوانین شفاف و مشخصی درباره هزینه های انتخاباتی وجود ندارد
وزیر دادگستری با بیان این که تکلیف هزینه های انتخاباتی باید مشخص شود گفت: قوانین شفاف و مشخصی درباره هزینه های انتخاباتی وجود ندارد
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران، حجت الاسلام و المسلمین "مصطفی پور محمدی" وزیر دادگستری و "علیرضا زاکانی" نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون ماده 10 احزاب با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب 5 شنبه 27 فروردین ماه به بررسی موضوع ورود پول کثیف در انتخابات پرداختند.
در ابتدای برنامه حجت الاسلام و المسلمین پور محمدی در پاسخ به این سوال که یک مصداق از ورود پول های کثیف به عرصه سیاست را مطرح کنید اظهار داشت: موضوعی که شما اشاره کردید موضوع مهمی است هم در داخل کشور ما و هم در کشورهای دیگر است که باید از چند جهت قابل توجه و عنایت قرار گیرد.
وزیر دادگستری افزود: در کشورهایی که انتخابات در آن ها جدی است و امور آن کشورها با انتخابات می چرخد و همه مناصب حکومتی بسته به رای مردم است انتخابات جایگاه تعیین کننده ای در سنوشت آن کشورها وملت ها دارد.
وی تصریح کرد: مسئله دیگر مسئله ثروت و درآمدهای فراوان و گسترده است که این درآمدها چه از طریق صحیح و چه از طریق ناصحیح و ناروا کسب شود تبعاً برای حفظ و ازدیاد خود از راه های مختلفی تلاش می کنند.
حجت الاسلام و المسلمین پور محمدی اضافه کرد: معمولاً نزدیک شدن کانون های ثروت و قدرت و حاکمیت برای تقویت و حفظ یکدیگر یک روش تاریخی طولانی در جاها و ادوار مختلف تاریخی بوده است که موجب شده این موضوع دغدغه مصلحان اجتماعی باشد تا کانون های قدرت و ثروت در هم جمع نشود چرا که این امر سبب خواهد شد که علیه منافع ملت ها عمل شود.
وزیر دادگستری یادآور شد: به طور مثال یک موسسه تحقیقاتی معتبر در انگلستان در 7،8 سال گذشته این موضوع را بررسی کردند که بیشترین فساد در چه زمینه هایی اتفاق می افتد که در برآورد و جمع بندی خودشان به این نتیجه رسیدند که بیشترین فساد دربحث انتخابات من جمله انتخابات پارلمان هاست.
وی اظهار داشت: در کشور ما نیز برای این که یک نامزد انتخاباتی رای جمع کند نیاز به هزینه های تبلیغاتی است و در خیلی از مناطق و با توجه به این که معمولاً افرادی که کاندیدا می شوند از سطح متوسطی از نظر ثروت و دارای برخوردارند و خود امکان تبلیغاتی ندارند خواه ناخواه به افراد مختلفی مراجعه می کنند که این موضوع همیشه زمینه مشکل ما بوده است و این یکی از دلایلی بوده که افراد زیادی در انتخابات مختلف رد صلاحیت شدند.
در ادامه برنامه امشب علیرضا زاکانی نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون ماده 10 احزاب طی گفتگوی زنده تلفی در پاسخ به این سوال که مصداقی از ورود پول های کثیف به عرصه سیاست کشور را عنوان کنید اظهار داشت: یکی از گذرگاه هایی که برای جلوگیری از مبارزه با فساد به صورت دقیق و درست است، مواجه سیاسی و شعاری است و این که آقای پور محمدی بیان می کنند کاندیداها کاروان راه می اندازند امر متداول و معمولی است اما این متفاوت از نکاتی است که به عنوان یک موج خبری در اسفند ماه گذشته توسط وزیر کشور، مشاوره رئیس جمهور و معاون پارلمانی وی ایجاد شد لذا به نظر بنده همین دوستان باید مصادیق را عنوان کنند نه این که امور را کلی ذکر کرده و افکار عمومی را مخدوش سازند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان این که هر کسی مخالف پیوند قدرت و ثروت است اضافه کرد : مقام معظم رهبری در اردیبهشت ماه سال 80 نسبت به این امر یک تذکر جدی دادند اما امروز باید ببینیم که چه کسانی ثروت دارند و چه کسانی صاحبان قدرت هستند و بنده معتقدم که مواجه غلط با این موضوع عملاً یک فرار رو به جلو برای عدم برخورد با مفسدانی است که در مسیر قدرت حاضرند هر هزینه ای را بپردازند.
*** تکلیف هزینه های انتخاباتی باید مشخص شود
در بخش دیگری از گفتگوی ویژه خبری امشب حجت الاسلام و المسلمین پور محمدی در پاسخ به این که باید چه تدابیری اندیشیده شود تا انتخابات وارد بازی های سیاسی و حزبی نشود اظهار داشت: باید تکلیف هزینه های انتخاباتی روشن شود.
** قوانین شفاف و مشخصی درباره هزینه های انتخاباتی وجود ندارد
وزیر دادگستری تصریح کرد: متاسفانه از نظر قانون و مقررات نوع هزینه، نظارت ، پیگیری و برخورد در رابطه با موضوع انتخابات قوانین روشن و شفافی نداریم و واقعیت این است که در طول انتخابات گذشته پول های زیادی خرج شده و تبلیغات زیادی انجام گرفته و از آن جا که روال مشخص قانونی و امکان نظارت وجود نداشته است موضوع ورود پول های کثیف به انتخابات تعیین تکلیف نشده است.
حجت الاسلام و المسلمین پور محمدی با بیان این که همیشه در فصل انتخابات دغدغه های این چنینی مطرح می شود به دوران وزارت خود در وزارت کشور اشاره کرد و گفت: در زمان وزارت بنده در وزارت کشور دو انتخابات بزرگ سراسری برگزار شد که اموری از این دست سبب شد بنده نامه ای را خطاب به مقام معظم رهبری بنویسم و مطالبی را عنوان کنم که از جمله آن مطالب می توان به تعیین تکلیف هزینه های انتخاباتی و نحوه نظارت بر آن اشاره کرد که همین موضوع سبب شد این بحث به صورت جدی پیگیری شود و به دستور مقام معظم رهبری این موضوع در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گیرد که این موضوع چند سال بررسی و متوقف شد ولی خوشبختانه اخیراً در چند ماه گذشته حدود 4 ماه است که به عنوان مهم ترین موضوع مجمع تشخیص مصلحت نظام تحت عنوان سیاست های کلی انتخابات در حال بررسی است.
**** تصویب 18 بند از سیاست های کلی انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت نظام
وزیر دادگستری یادآور شد: تاکنون 18 بند از سیاست های کلی انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسیده است که بند 6 آن در خصوص تعیین حدود و نوع هزینه ها و منابع مجاز و غیرمجاز انتخاباتی و شفاف سازی منابع و هزینه های انتخاباتی است.
این خبر در حال تکمیل است...
۲۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]