واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرکل فنی و حرفهای خراسان رضوی خبر داد
فعالیت 1100 آموزشگاه فنی و حرفهای در خراسان رضوی
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان رضوی از برگزاری شانزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت در 31 رشته خبر داد و گفت: در سطح استان هزار و 800 آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای مجوز دارند که تنها هزار و 100 آموزشگاه فعال هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، افشین رحیمی گلخندان ظهر امروز در نشست خبری به منظور تشریح برنامههای شانزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت که در محل سالن جلسات ادارهکل فنی و حرفهای خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: این مسابقات در بیش از 30 رشته نظیر آجرچینی، آشپزی، الکترونیک، تهویه و تبرید، مدیریت آب و فاضلاب(آکواترونیک)، تاسیسات الکتریکی، تراش سی.ان.سی، فرز سی.ان.سی، جوشکاری، خیاطی(فناوری مد)، رباتیک(تیمی 2 نفره)، ساخت و تولید(تیمی 3 نفره)، صافکاری خودرو، لولهکشی و گرمایشی و گلآرایی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه ثبتنام شانزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت از تاریخ 20 اسفند ماه سال گذشته آغاز شده است و تا تاریخ 15 اردیبهشت ماه ادامه دارد، افزود: همچنین طراحی فضای سبز(تیمی 2 نفره)، طراحی مهندسی مکانیک، طراحی وب، جواهرسازی، فناوری اتومبیل، فناوری اطلاعات (راهکارهای نرمافزاری برای تجارت و مدیریت سیستمهای تحت شبکه)، فناوری طراحی گرافیک، قنادی و شیرینیپزی، کابینتسازی چوبی، کاشیکاری دیوار و کف، کنترل صنعتی، مکاترونیک(تیمی دو نفره)، اتصالات درب و پنجره چوبی، نقاشی خودرو و کار با صفحات فلزی از دیگر رشتههای این مسابقه است.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان رضوی با بیان اینکه رده سنی شرکتکنندگان برای رشتههای ساخت و تولید، مکاترونیک و آکواترونیک متولدین 11 دی ماه 1370 تا 11 دی ماه 1378 است، گفت: همچنین این شرط سنی برای شرکتکنندگان مابقی رشتهها از 11 دی ماه 1373 تا 11 دی ماه 1378 است.
وی با بیان اینکه دو نفر از خراسان رضوی در مسابقات جهانی مهارت که تیرماه امسال در کشور برزیل برگزار میشود، حضور خواهند داشت، اظهار کرد: این مسابقات همه ساله در سه مرحله شهرستانی، استانی و کشوری برگزار میشود و هر دو سال یکبار هم مسابقات جهانی آن در یکی از کشورهای دنیا برگزار میشود.
رحیمی با بیان اینکه تنها ورودی مسابقات ملی مهارت در سطح کشوری و استانی حضور در مسابقات شهرستانی است، اظهار کرد: در مجموع مسابقات ملی مهارت در 31 رشته برگزار میشود که آزمون مرحله شهرستانی 24 اردیبهشت ماه برگزار میشود و نفرات برگزیده در دو بخش تئوری و عملی شهرستانی به مسابقات استانی که در مرداد ماه 94 برگزار میشود راه مییابند و مسابقات کشوری که از برگزیدگان استانی بهره میبرد در مهر ماه امسال برگزار میشود.
وی با بیان اینکه برگزیدگان کشوری میتوانند از مزایای سرباز مربی و کارشناس مربی برای دوره خدمت خود استفاده کنند، ادامه داد: نفرات برگزیده همچنین در اولویت استخدامی ما قرار میگیرند و همچنین دارندگان مدال جهانی عضو بنیاد ملی نخبگان میشوند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی در رابطه با مسابقات جهانی مهارت هم گفت: این مسابقات در تیرماه امسال در کشور برزیل برگزار میشود که از کشور ما 13 نفر حضور خواهند داشت که دو نفر آنها از استان خراسان رضوی هستند و البته در اکثر اعزامها حدود 20 درصد از نفرات خراسانی هستند.
وی اضافه کرد: ایران پس از پیروزی انقلاب از سال 79 در مسابقات جهانی مهارت شرکت کرد که ما در نخستین دوره حضور خود پس از انقلاب اسلامی در بین 35 کشور مقام سی و پنجم را کسب کردیم و آخر شدیم اما روند رو به رشد ایران در این مسابقات در هر دوره افزایش یافت تا اینکه در دوره گذشته این مسابقات ایران در بین 47 کشور شرکت کننده موفق شد، مقام چهارم را کسب کند.
رحیمی به وضعیت آموزش فنی و حرفهای در سال گذشته اشاره کرد و با بیان اینکه 51 آموزشگاه دولتی در استان وجود دارد که پنج مرکز فنی و حرفهای مربوط به شهر مشهد است، گفت: در سطح استان هزار و 800 آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای مجوز دارند که تنها هزار و 100 آموزشگاه فعال هستند و از این تعداد 700 آموزشگاه در شهر مشهد قرار دارند.
وی با تاکید بر گوناگونی رشتههایی که در فنی و حرفهای تدریس میشود، گفت: آموزشهای ما برای تمام اقشار جامعه بوده و حتی برخی از آموزشهای ما در زندان، پادگان، آموزشهای روستایی، آموزشهای صنفی و آموزش برای آسیب دیدگان اجتماعی است و البته این ادارهکل هشت مرکز در سطح دانشگاههای استان دارد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی با اشاره به اینکه در سال گذشته 9 میلیون و 72 هزار و 94 نفرساعت در آموزشگاههای دولتی آموزش داشتهایم، اظهار کرد: تعداد دورههای آموزشی در سال گذشته 4 هزار و 192 دوره بوده که در این دورهها در مجموع 60 هزار و 972 نفر آموزش دیدهاند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در مراکز آزاد نیز 11 میلیون و 331 هزار و 561 نفرساعت در سال گذشته آموزش وجود داشته است و 58 هزار و 963 نفر در این آموزشگاهها دورههای فنی و حرفهای را گذراندهاند. انتهای پیام/3138/ر40
94/01/25 - 12:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]