تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827225872




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یک روز و نیم با ظریف در اسلام‌آباد و دیپلماسی فعال ایران در قبال یمن


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
یک روز و نیم با ظریف در اسلام‌آباد و دیپلماسی فعال ایران در قبال یمن
سفر یک روز و نیمه ظریف و هیأت همراه به پاکستان در حالی به پایان رسید که علیرغم خستگی آشکار در چهره‌اش، می‌شد خوشحالی حاصل از ثمربخش بودن این مأموریت را در نگاهش دید.

خبرگزاری فارس: یک روز و نیم با ظریف در اسلام‌آباد و دیپلماسی فعال ایران در قبال یمن



به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان چهارشنبه هفته گذشته (۱۹ فروردین ماه) سفر یک روزه و نیمه به پاکستان داشت تا با مقامات این کشور در خصوص مناسبات دوجانبه و مسائل مختلف منطقه‌ای و به خصوص تحولات یمن گفت‌وگو کند. مذاکراتی که نتیجه آن بلافاصله پس از بازگشتش از اسلام‌آباد و موضع مجلس ملی این کشور درباره عدم همراهی پاکستان با عربستان در تهاجم نظامی به یمن مشخص شد. بعدازظهر چهارشنبه بود که پس از حضور ۴ ساعته ظریف در مسقط و رایزنی با همتای عمانی، راهی اسلام‌آباد شدیم و بعد از سه ساعت و نیم پرواز به فرودگاه بی‌نظیر بوتو در راولپندی رسیدیم تا مأموریت اصلی ظریف در این سفر و اولین دیدار رسمی‌اش از پاکستان آغاز شود. پس از آنکه ظریف در فرودگاه مورد استقبال سجال حیدر مدیرکل غرب آسیا، آسیای میانه و ایران وزارت خارجه پاکستان قرار گرفت و از آنجا راهی وزارت خارجه پاکستان شد تا با سرتاج عزیز مشاور نخست‌وزیر در امنیت ملی و امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کند. اسلام‌آباد با جمعیت ۹۰۰ هزار نفری یک شهر حکومتی است که همه ساختمان‌های دولتی اعم از قوای سه‌گانه با فواصلی کم در کنار یکدیگر قرار دارند و محل استقرار وزارتخانه‌ها، مجالس ملی و سنا، قوه قضائیه، ریاست جمهوری، نخست وزیری، سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های خارجی مقیم است. این شهر در سال 1967 میلادی به جای کراچی پایتخت پاکستان شد. پس از آنکه ظریف با سرتاج عزیز دیدار کرد، دو طرف در نشستی خبری به سؤالات خبرنگاران که بیشتر حول محور اوضاع یمن می‌چرخید، پاسخ دادند. پایان بخش برنامه روز اول ظریف، حضور در مراسم ضیافت شام سرتاج‌ عزیز بود و از صبح فردا برنامه فشرده کاری ظریف با صبحانه کاری با رؤسای نمایندگی‌های ایران در پاکستان آغاز شد و بعد از آن وزیر خارجه کشورمان راهی محل اقامت نخست‌وزیر پاکستان شد و با محمد نواز شریف دیدار و گفت‌وگو کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران از آنجا برای دیدار با رضا ربانی رئیس مجلس سنای پاکستان عازم این محل شد. ظریف بعد از آن برای دیدار با ژنرال راحیل شریف فرمانده کل ارتش پاکستان به مقر فرماندهی ارتش پاکستان رفت و در آنجا برای وی مراسم ویژه سان برگزار شد.  

   

  این مراسم فقط برای رؤسای جمهور کشورها در نظر گرفته می‌شود و البته پیش از این برای جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز برگزار شده بود. در قسمت شرقی این شهر، منطقه‌ای به نام «دبیرخانه» یا RED ZONE وجود دارد که همه ساختمان‌های دولتی در آن متمرکز هستند و به نوعی منطقه‌ای استحفاظی است و در جای جای آن نیروهای امنیتی و نظامی و پست‌های ایست و بازرسی مشاهده می‌شود.  


ساختمان مجلس ملی پاکستان   برای تامین امنیت مقامات پاکستان در این شهر، انواع تدابیر در نظر گرفته شده از جمله نزدیکی محل سکونت آنها با محل کارشان و تجمیع همه مکان‌های اداری و علاوه بر آن در راستای حفاظت بیشتر از مقامات این کشور، راه‌های مواصلاتی زیرزمینی در نظر گرفته شده تا مسئولان عالی‌رتبه برای تردد به محل کار و سکونت از آنها استفاده کنند. ظریف ناهار را هم مهمان وزیر دارایی پاکستان بود و در آخرین برنامه سفرش به مجلس ملی پاکستان رفت و با ایاز صادق رئیس مجلس ملی پاکستان به گفت‌وگو پرداخت. طرح‌های عمرانی مثل تهران در هر جای این شهر قابل مشاهده است که طرح متروی اسلام آباد - راولپندی یکی از آنهاست. این مسیر 57 کیلومتری قرار بود 6 ماهه ساخته شود، اما بهره‌برداری از آن یک سال به طول خواهد انجامید. دولت جدید ادامه روند طرح‌های عمرانی را دلیل افزایش مالیات اعلام کرده و به نظر می‌رسد که مردم پاکستان به همین خاطر از دولت نواز شریف چندان راضی نیستند. اقتصاد این کشور برپایه کشاورزی است و عمده محصولات صادراتی آن، گندم، پنبه، برنج، ذرت و شکر است. صنایع دستی یکی از صادرات عمده و از راه‌های جذب درآمد برای این کشور است که با توجه به جنگل‌های انبوه و زیاد این کشور، عمده صنایع دستی مردم این سرزمین از چوب است.  



  در بازارهای سنتی اسلام‌آباد صنایع دستی کشورهای همسایه از جمله افغانستان، هند و ایران نیز به چشم می‌خورد از جمله فرش ایرانی.  


فرش کاشان در بازار صنایع دستی پاکستان


فرش کاشان در بازار صنایع دستی پاکستان   در بازارهای پاکستان مانند سایر کشورها، ردپای چین را می‌توانی به راحتی مشاهده کنی؛ از آدم‌ها گرفته تا محصولات چینی. برخی از آنها به بازرگانی و فروش کالاهای چینی مشغولند و عده‌ای هم کسب و کارهای دیگر را در پاکستان به راه‌ انداخته‌اند و برای خود محل درآمدی ایجاد کرده‌اند از جمله فروش مواد غذایی، به نظر می‌رسد این مشاغل سود بیشتری برایشان دارد که ترجیح به ماندن در پاکستان دارند.  


فروشگاه داران چینی در اسلام آباد   مردم پاکستان همچون هندی‌ها عادت به استفاده از ادویه و فلفل زیاد در غذاهای خود دارند، اما علیرغم تند مزاجی در تغذیه، مردمان آرامی هستند. فرهنگ آنها از جمله زبان و آداب و رسومشان هنوز متاثر از هند است که در نوع پوشش، غذا خوردن، ساختمان‌سازی و حتی زینت ماشین‌هایشان نیز قابل مشاهده می‌باشد. با وجود اشتراکات فراوان، اما به دلیل اختلافات مذهبی، مردمان این سرزمین که زمانی جزو هندوستان بودند، تصمیم به جدایی گرفتند و در سال 1947 جمهوری اسلامی پاکستان (سرزمین خالص - پاک) توسط محمدعلی جناح با هدف ایجاد کشوری برای مسلمانان شبه قاره سر برآورد. 95 درصد این کشور 180 میلیون نفری را مسلمانان و 5 درصد را پیروان سایر ادیان تشکیل می‌دهند. در این کشور 6 زبان عمده رایج است پنجابی، سندی، سرائیکی، پشتون، اردو و بلوچی. زبان اردو در سال 1974 زبان رسمی پاکستان شد که ترکیبی از لهجه محلی هندو، گویش‌های فارسی، عربی و ترکی است و سرود ملی این کشور نیز به زبان فارسی است. به خاطر جمعیت کم پایتخت، خیابان‌های آن نیز نسبت به سایر ایالت‌ها و شهرها خلوت‌تر است، اما در همین خیابان‌های نسبتاً خلوت هم می‌توان سوژه‌های جالبی پیدا کرد، از جمله کامیون‌ها و اتوبوس‌های «بزک» کرده که حال و هوای خیابان‌های هند را تداعی می‌کند.  


تاکسی‌های اسلام‌آباد در دو نوع قدیمی و جدید در حال انتقال مسافران هستند. تاکسی‌های زرد رنگ سوزوکی متعلق به دهه هفتاد و هشتاد که بسیار شبیه پراید «هاچ بک» است و تاکسی‌های تلفنی‌ که عمرشان از 2010 به بعد است.  


تاکسی‌های اسلام آباد با دو دهه عمر متوسط در اسلام آباد   در خیابان‌های نسبتاً خلوت و مناطق سرسبز و خوش آب و هوای اسلام‌آباد، آنچه بیش از همه خودنمایی می‌کند، حضور نیروهای نظامی است که در جای جای معابر به چشم می‌خورند. دیدن این منظره حس ناامنی را در نگاه اول به مسافران خارجی منتقل می‌کند، اما با گذشت زمان به تدریج احساس اولیه ناامنی رنگ می‌بازد، بخصوص با رفتار دوستانه نیروهای نظامی با خارجیان، این حس نگرانی به سرعت کمرنگ می‌شود. ارتش پاکستان که توسط انگلیسی‌ها ایجاد شده دارای نیروهای حرفه‌ای است، چرا که خدمت سربازی در این کشور اجباری نیست، علاوه بر آن پاکستان دومین کشور تامین کننده نیروهای حافظ صلح برای سازمان ملل است که از این راه درآمد خوبی کسب می‌کند و همچنین در زمینه تولید تسلیحات نظامی نظیر موشک‌های برد کوتاه و متوسط پیشرفت‌های خوبی به دست آورده است. رسانه‌ها در پاکستان نقش موثری دارند، به خصوص اینکه بخش اعظم آن را رسانه‌های خصوصی تشکیل می‌دهند. پاکستان بیش از ۸۰ شبکه تلویزیونی و یک هزار روزنامه و مجله دارد که بیشتر انها خصوصی هستند.  


بازتاب سفر هیئت ایرانی به پاکستان در اکثر رسانه‌های این کشور   حضور یک روز و نیمه هیأت ایرانی به سرپرستی وزیر خارجه آن هم در شرایطی که یمن درگیر تهاجم گسترده‌ سعودی‌هاست و تا یک روز قبل از آن موضوع پیوستن پاکستان به این ائتلاف در هاله‌ای از ابهام بود، برای همگان قابل توجه و مهم بود و این موضوع در لایه‌های مختلف سیاسی، رسانه‌ای و مردمی پاکستان بازتاب‌های زیادی داشت و دیدارها و حضور وزیر خارجه ایران تیتر اول روزنامه‌ها و شبکه‌های خبری پاکستان را به خود اختصاص داد از جمله طرح ۴ ماده‌ای ایران برای حل بحران یمن که برای اولین بار در پاکستان مطرح شد که شامل آتش بس فوری، کمک به مجروحان و آسیب دیدگان یمنی، آغاز گفت‌وگوهای یمنی - یمنی و تشکیل دولت وحدت ملی. مردم پاکستان هم وقتی می‌فهمیدند که جزو هیأت ایرانی هستیم رفتارشان بسیار دوستانه‌تر می‌شد و به «خوش به بش» می‌پرداختند. سفر یک روز و نیمه ظریف و هیأت همراه به پاکستان در حالی به پایان رسید که علیرغم خستگی آشکار در چهره رئیس دستگاه دیپلماسی، می‌شد خوشحالی حاصل از ثمر بخش بودن این مأموریت را در نگاهش دید و فردای آن روز هم مجلس پاکستان با پیوستن این کشور به ائتلاف علیه یمن مخالفت کرد. نتهای پیام/

94/01/23 - 13:33





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن