تبلیغات
تبلیغات متنی
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852267669
مجتهدزاده در گفتوگو با روزنامه آرمان: بیانیه لوزان حکایت از واقعیت یافتن «برد-برد» ندارد/ این اصطلاح آمریکایی افکار عمومی را دچار توهم میکند/ بزرگترین دستاورد بیانیه شکست بنبستهاست
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مجتهدزاده در گفتوگو با روزنامه آرمان:
بیانیه لوزان حکایت از واقعیت یافتن «برد-برد» ندارد/ این اصطلاح آمریکایی افکار عمومی را دچار توهم میکند/ بزرگترین دستاورد بیانیه شکست بنبستهاست
مجتهدزاده تاکید کرد: استفاده از بردـبرد میتواند توجه افکار عمومی در جامعه سیاسی ایران را دچار توهم کند.
روزنامه آرمان گفتوگویی را با پیروز مجتهدزاده، محقق و کارشناس مسائل بینالملل انجام داده است که مشروح آن در ادامه میآید.
ارزیابی شما از روند چند روزه تیم مذاکرهکننده در نوروز چگونه است؟
به گمان من 10 روز نخست فروردین 1394 مذاکرات هستهای از سختترین دورههای گفتوگوهای هستهای ایران و 1+5 بوده است چون در این دور دیگر مساله این نبود که هر طرفی بخواهد متوسل به استدلالهای مستند شود برای قبولاندن ایده تازهای به طرف مقابل، چون طرفها از مدتها پیش موارد و نکات مورد نظر خود را به تفصیل برای هم تشریح کرده بودند. این دوره، دوره مانوردادنهای دیپلماتیک بود و دست زدن به ابتکارات دقیق و حساب شده از سوی طرفها، بهویژه از سوی ایران و آمریکا، برای بهدست آوردن آخرین سانتیمترهای مورد اختلاف تاکتیکی کار که در عالم دیپلماسی مذاکره کردن اعصابی پولادین میخواهد و برای من جای خوشوقتی دارد که بگویم طرف ایرانی موفق بود که طرف آمریکایی را وادار کند در مورد آن آخرین سانتیمترها هم کوتاه بیاید.
نظرتان درباره بیانیهای که منتشر شد و هر دو طرف آن را قرائت کردند چیست و اصطلاح بردـ برد چه معنایی دارد؟
به نظر من، این بیانیه که بر اساس مصلحتهای سیاسی 1+5 جای توافقنامه میان دو طرف را گرفت، بیانیه خوبی است نه از آن جهت که حکایت از واقعیت یافتن اصطلاح بردـ برد داشته باشد بلکه حکایت از هموارشدن راه برای رسیدن به یک تفاهم یا توافق یا یک قرارداد شرافتمندانه (مرضیالطرفین) دارد. به عقیده من، استفاده از بردـ برد میتواند توجه افکار عمومی در جامعه سیاسی ایران را دچار توهم نارسا از واقعیتها نماید. این اصطلاح را آمریکاییها ساختند و آنها بهطور معمول میکوشند تا مفاهیم علمی را در قالب اصطلاحات خلاصهکننده واقعیتها بیان کنند آنچنان که برای مردم غیرمتخصص قابل درک آسان باشد. با توجه به ساختار ویژه فرهنگ سیاسی– اجتماعی ایالات متحده این کار رسایی لازم را دارد و شنونده این اصطلاح در آن فرهنگ میداند که در این توافق طرفین با دادن برخی امتیازات کماهمیتتر در تامین اهداف پراهمیتتر برنده هستند. ولی هیچ تضمینی وجود ندارد که آن اصطلاحات در فرهنگ سیاسی جوامع دیگر نیز همان گونه اثرگذاری داشته باشد، چنان که در جامعهشناسی سیاسی ایران متوجه شدم که برداشت افراد غیرمتخصص از اصطلاح برد ـ برد این است که طرفها فقط برنده هستند بیآنکه امتیازدادنی در کار باشد. یعنی به کاربردن اصطلاح آمریکایی بردـ برد در جامعه سیاسی شرایطی را پیش آورده است که میتواند به فهم دقیق مسائل جامعه تصمیمگیرنده سیاسی لطمه بزند و جامعه را از توجه مطالعاتی نسبت به امتیازات داده شده به طرف مقابل غافل کند و این برای سلامت فکری جامعه سیاسی خطرناک است. به این دلیل است که من ترجیح میدهم بهجای اصطلاح بردـ برد از اصطلاح توافق یا تفاهم شرافتمندانه استفاده کنم و از آنجا که میدانم در هر گونه دادوستد، در برابر هر ستاندنی دادنی هم در کار است، آن هم در چانه زدنهای دیپلماتیک در عالیترین سطوح حساس استراتژیک بینالمللی، بهتر است که با دقت علمی مساله را اینگونه بیان کنیم که طرفین در این چانهزنیها به توافقی شرافتمندانه رسیدهاند و بیانیه صادرشده خطوط روشنی از بردها و باختهای هر دو طرف در انتهای روز ترسیم کرده است. از دید ما ارزیابی بردهای هر دو طرف در قیاس باختهای هر یک از آنها به بعد از این تاریخ محول میشود. یعنی ما و غربیها از امروز باید به کار مطالعه موارد بردها در قیاس موارد باختها بپردازیم و امیدوارم در این مرحله نیز به تعصبات و بی منطقیهای رنگارنگ اجازه تاثیرگذاری بر روند مذاکرات نخواهیم داد. اما درباره آنچه تاکنون گذشته است یادآوری موکد این نکته بسیار اهمیت دارد که از دید ما بزرگترین دستاورد این بیانیه که میتواند بسیاری از باختها را توجیه کند همانا شکستن بنبستهای سیاسی، اقتصادی، حقوقی و بازرگانی است که غرب به تحریک اسرائیل در دو دهه گذشته برای ما آفریده بود. منظور من، رفع تحریمها نیست که بهجای خود امیدوارم در فازهای پیش بینی شده واقعیت بیابد! منظور من، خروج ایران از انزوایی است که زندگی سیاسی و اقتصادی ما را در این دوره خاص در منطقه و جهان مختل کرده بود. این یک پیروزی بزرگ است ضمن این که مشت محکمی بر دهان آنان است که در تلآویو این برنامه را طرحریزی کردند.
خیلیها بر این باور هستند در بیانیههای دو طرف تفاوتهایی وجود داشت، نظرتان در اینباره چیست؟
من اهمیت زیادی به این نکته نمیدهم چون این درک را دارم که هر یک از دو طرف مخاطبهای خاص خود را در اینگونه موارد دارد که باید سعی کند تفاهم را به زبانی تشریح نماید که پذیرفتنش برای مخاطبهای مورد نظر آسان شود.
با توجه به روزهای آخر مذاکرات شاهد جنگ مطبوعاتی بودیم که بیشتر هم از سوی کشورهای عربی بود. دلیل اصلی این اقدام را در چه میبینید؟
من امیدوارم که این نکته برای ایرانیان روشن شود که آنچه از سوی برخی کشورهای عربی تحریک شده از سوی اسرائیل دریافت میشود حکایت از یک واقعیت وجودی در معادلات سیاسی و ژئوپلیتیک منطقهای ندارد. به همین دلیل هم میکوشم در مقابل آن تبلیغات سیاسی عظیم آمریکایی ـ اسرائیلی در وانمودکردن عربستانسعودی بهعنوان رقیب قدرتمند ایران در منطقه، واقعیتهای تلخ و شیرین ژئوپلیتیکی منطقه را تشریح نمایم. اسرائیل به هزار دلیل علمی ژئوپلیتیکی، بهخصوص برای پرهیز از مطرح شدن نام خودش به عنوان یک قدرت یاغی اتمی در منطقه ترجیح میدهد عربستانسعودی، کویت، قطر و امارات را رقیبان ژئوپلیتیکی ایران معرفی نماید که این کار ضمن دشمن کردن همسایگان عرب، خاصیت سیاسی– استراتژیکی بزرگی برای فراری دادن اسرائیل از انتقادهای سخت و سازنده بینالمللی فراوانی دارد از جمله وادارشدن به امضای انپیتی که میتواند بازرسیهای بینالمللی تاسیسات اتمی آن کشور را نیز واقعیت دهد. آنچه ما در این چندروزه در مطبوعات عرب دیده و شنیدیم آمیزهای بوده است از مخالفتهای تعصبآلوده تحریک شده از سوی اسرائیل، یک سلسله هشدار دادنهای معقول در جهت حفط موازنههای سیاسی و استراتژیکی در منطقه و یک سلسله استقبال احتیاط آمیز از بیانیه که به نظر من جای گله خاصی را برای کسی باقی نمیگذارد.
روابط ایران و غرب بعد از توافق را چگونه میبینید؟
به نظر من این سوال را باید بعد از حصول نتیجه از باقیمانده مذاکرات در آخر ماه ژوئن مطرح کرد، چون آن مقطع تاریخی مقطع واقعی پیروزی یا شکست مذاکرات است. با این حال اگر ما هماکنون فرض را بر پیروزی نهایی مذاکرات بگذاریم، بدیهی است که همان مقطع تاریخی را میتوانیم آغازی بدانیم برای بهبود یا ترمیم روابط ایران و غرب. متاسفانه از آنجایی که طرف غربی در سالهای گذشته درنهایت عصبانیت همه پلهای پشتسر خود را برای بازگشت بیمحابا ویران کردند، امکان اندکی باقی گذارد برای ترمیم فوری و آسان آن روابط بهخصوص اینکه هر دو طرف برای ترمیم روابط با هم سرسختیهای زیادی در درون جامعه خود سروکار خواهد داشت. گاه مطالبی از برخی محافل تندرو به گوش میرسد در زمینه امکان «اتحاد» مجدد ایران و آمریکا در خاورمیانه که باید دقت کرد این مطالب از سوی محافلی مطرح میشود که میخواهند ترس رقیبان منطقهای ایران را علیه عادیسازی روابط دو طرف تحریک کنند. خیر! در شرایط احتمالی توافق نهایی در روز پایانی ماه ژوئن میتوانیم درباره امکان عادیسازی روابط ایران و غرب نظر بدهیم. ولی اگر بخواهم نظر خودم را در ارزیابی این امکان مطرح کنم، باید به عرض برسانم که چنین تحولی میتواند هم برای ایالات متحده بسیار مفید باشد چون به آن قدرت اجازه میدهد موازنههای بهتر و سودمندتری در وضعیت خود در خاورمیانه و جهان بهوجود آورد. برای ایران نیز واقعیت یافتن این احتمال میتواند بسیار سودمند باشد هم از نظر سیاست داخلی ما که داشتن چنین روابطی با همه قدرتها میتواند حرکت جامعه به طرف دموکراسی به معنی حاکمیت قانون را آسان سازد و هم از نظر سیاست خارجی نقشآفرینی ژئوپلیتیکی ایران در منطقه و ترمیم روابط با ایالات متحده میتواند دردسرهای پرهزینه ناشی از کارشکنیهای حمایت شده از سوی آمریکا و اسرائیل را تخفیف دهد و هم میتواند سبب ریشهکن شدن این جنگهای درونی بسیار مخرب جهان اسلام را به سر و سامان مطلوبی از صلح و تفاهم برساند، و در هر دو برخورد نقش ژئوپلیتیکی طبیعی ایران در منطقه آسانتر و درخشانتر خواهد شد.
اگر در تاریخ 10 تیرماه امضای نهایی صورت نگیرد، سپهر سیاسی بین دو این کشور چگونه رقم میخورد؟
من نسبت به بروز چنین احتمالی بسیار نگران هستم، چون مقابل آن عبارت خواهد بود از گسترش ستیزههایی که تاکنون برای هر دو طرف و برای بقیه جهان، منهای اسرائیل، فاجعهبار بوده است. در آن شرایط باید انتظار بروز وضعی بهمراتب بدتر از گذشته را داشت و من مطمئن هستم که هر دو طرف، یعنی هر دو ملت ایران و ایالات متحده آمریکا نمیخواهند به گذشتههای سرشار از ستیزههای توانفرسا برگردند. برای ایران احتمال بالاگرفتن تهدیدهای جنگی و تحربمهای اقتصادی و سیاسی دورنمای خوشایندی را مطرح نمیکند و برای ملت آمریکا که احتمالا دولت تندروی دستراستی جدیدی را انتخاب خواهد کرد، بالاگرفتن تهدیدهای جنگی و تجدید تجربیات تلختر از تجربیات حاصل شده در عراق و افغانستان و سوریه دورنمای وحشتناکی از ناامنی خواهد بود.
ارزیابیتان از فشارها و تهدیدهای کنگره چگونه است؟
بدیهی است که فشارهای کنگره ایالات متحده برای جلوگیری از موفقیت مذاکرات دو طرف ادامه خواهد یافت ولی با توجه به افت شدیدی که انتشار بیانیه در اعتبار وضعیت نتانیاهو ایجاد کرد، به اضافه افت شدیدی که رفتار غیرمعقول و غیرمنطقی خود نتانیاهو در اعتبار شخصی وی و اعتبار سیاستهای اسرائیلی به وجود آورد به گمان کنگره نخواهد توانست در روند مذاکرات تاثیر زیادی داشته باشد.
رژیم صهیونیستی تمام تلاش خود را بر این دارد تا این توافق به امضا نرسد. آیا موفق میشود؟ دلیل اصلی این همه پافشاری نتانیاهو و دولتش چیست؟
من دلیل این همه پافشاری نتانیاهو برای جلوگیری از امضای توافق ایران و غرب را صرفا در ملاحظات ژئوپلیتیکی آنها میبینم که برای جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک رقیب بالقوه استراتژیکی که میتواند انحصار اسرائیل را بهعنوان قدرت خاورمیانه بشکند از هیچ تلاشی فروگذار نیست. این یک وضعیت بسیار حساس ژئوپلیتیکی است که من در مقالهای که چندی پیش در همین رابطه تالیف کرده و در خبرآنلاین منتشر نمودم مورد بحث دقیقی قرار دادم و خوانندگان محترم شما را به خواندن آن دعوت میکنم چون ریشه و اساس همه کشمکشهایی را معرفی میکند که در چند دهه اخیر ایران و اسرائیل و بسیاری از دیگران منطقهای و فرامنطقهای را در این مدت درگیر کرده است.
با توجه به فشارهای کنگره و اسرائیل، باراک اوباما باید چه نگرشی را پیشرو بگیرید؟ آیا ایستادگی میکند یا کوتاه میآید؟
به نظر من، باراک اوباما تاکنون شهامت زیادی از خود نشان داده است تا بتواند در ورای امیال ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی اسرائیل، منافع و مصالح ملی ایالات متحده را پیگیری کند. انتشار بیانیه کمک زیادی است برای ادامه این شهامت و پایداری و من بر این باور هستم که اوباما میخواهد دوران ریاستجمهوری خود را با سربلندی در حل صلحآمیز مساله هستهای ایران به پایان برد آنچنانکه در ابتدای این دوره در سال 2008 به جهانیان وعده داده بود.
ارزیابیتان از تحریمها چیست؟
من گمان میکنم که ارزیابی من از تحریمها نمیتواند غیر از ارزیابیای باشد که دولت و ملت ایران در این چند ساله داشتهاند. ولی برای من سبب شادی و افتخار خواهد بود اگر بتوانم با اطمینان بیشتری بگویم که کمر این ظلم بیدلیل شکسته است.
مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
94/01/17 - 09:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
آجیلی در گفتوگو با فارس: تفاسیر مختلف از بیانیه لوزان «برد-برد» را به «برد-باخت» تبدیل می
آجیلی در گفتوگو با فارس تفاسیر مختلف از بیانیه لوزان برد-برد را به برد-باخت تبدیل میکند تعطیلی مأموریت فردو و اراکاستاد روابط بینالملل دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه اختلاف تفسیری که در بیانیه لوزان وجود دارد نشان از عدم اراده یا خلف وعده طرف آمریکایی است گفت اختلافاتفلاحتپیشه در گفتوگو با فارس: وزارت خارجه باید ادعاهای آمریکا درباره بیانیه لوزان را رد کند/ پذیرش «فکت
فلاحتپیشه در گفتوگو با فارس وزارت خارجه باید ادعاهای آمریکا درباره بیانیه لوزان را رد کند پذیرش فکت شیت منتشره کاخ سفید راهی برای سوءاستفاده خواهد شدیک کارشناس مسائل بین الملل با تاکید بر لزوم رد فکت شیت کاخ سفید درباره بیانیه لوزان از سوی وزارت خارجه گفت اگر دیپلماسی عمومی مسید فضلالله موسوی در گفتوگو با فارس: وجود ابهام در توافق لوزان تفاسیر متفاوت از آن را بوجود میآورد/بیانیه ل
سید فضلالله موسوی در گفتوگو با فارس وجود ابهام در توافق لوزان تفاسیر متفاوت از آن را بوجود میآورد بیانیه لوزان ضمانت اجرایی نداردرئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان اینکه تفسیرهای مختلف از یک متن مشترک توافق زمانی بوجود میآید که در آن ابهاماتی وجود داشته باشدشهبازی در گفتوگو با فارس مطرح کرد لزوم فراهم کردن زمینه مناسب برای اظهارنظر منتقدان بیانیه لوزان در رسانه ملی
شهبازی در گفتوگو با فارس مطرح کردلزوم فراهم کردن زمینه مناسب برای اظهارنظر منتقدان بیانیه لوزان در رسانه ملیدبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت صدا و سیما باید برای اینکه صدای همه کسانی که در رابطه با مذاکرات صاحبنظر هستند شنیده شود تلاش کند حسین شهبازی دبیر جنبش عدالتخواه دانشرئیس کمیته امنیت مجلس در گفتوگو با فارس خبر داد بررسی ابهامات بیانیه لوزان در جلسه امروز مجلسیها با ظریف
رئیس کمیته امنیت مجلس در گفتوگو با فارس خبر دادبررسی ابهامات بیانیه لوزان در جلسه امروز مجلسیها با ظریفرئیس کمیته امنیت مجلس با بیان اینکه رفتار مغرضانه آمریکاییها در بیانیه مشهود است گفت هنوز ابهاماتی درباره بیانیه لوزان وجود دارد که با دعوت از وزیر امور خارجه و رئیس سازمانرسایی در گفتوگو با فارس: وزارت خارجه درباره مشترکات فکت شیت آمریکاییها و فکت شیت خودش رفع ابهام کند/ بیانیه
رسایی در گفتوگو با فارس وزارت خارجه درباره مشترکات فکت شیت آمریکاییها و فکت شیت خودش رفع ابهام کند بیانیه لوزان عبور از خط قرمزهاستنماینده تهران در مجلس با بیان اینکه وزارت امور خارجه درباره مشترکات فکت شیت آمریکاییها و فکتشیت خودش رفع ابهام کند گفت بیانیه لوزان عبور از خزارعی در گفتوگو با فارس: عبارات در بیانیه لوزان دو پهلو و قابل تفسیر هستنند/زمان رفع تحریمها نامشخص است
زارعی در گفتوگو با فارس عبارات در بیانیه لوزان دو پهلو و قابل تفسیر هستنند زمان رفع تحریمها نامشخص استنماینده تهران در مجلس با بیان اینکه عبارات در بیانیه لوزان دو پهلو و قابل تفسیر هستنند گفت در این بیانیه زمان مشخصی را برای برداشتن تحریمها تعیین نکردند و این موضوع عملاً موبهرامی در گفتوگو با فارس: بیانیه لوزان آثار روانی مثبت در بین فعالان اقتصادی به وجود آورد/ توسعه اشتغال و کاه
بهرامی در گفتوگو با فارس بیانیه لوزان آثار روانی مثبت در بین فعالان اقتصادی به وجود آورد توسعه اشتغال و کاهش بیکاری در گرو افزایش سرمایهگذاری خارجیمشاور معاون اجرایی رئیسجمهور گفت بیانیه لوزان اثری فوری و روانی مثبت در فضای کسب و کار داشته و افزایش امیدی در میان فعالان اقتصابازتاب بیانیه لوزان در روزنامههای عرب زبان
بازتاب بیانیه لوزان در روزنامههای عرب زبان برخی روزنامههای عرب زبان با اشاره به بیانیه لوزان آن را مرحله اصلی برای دستیابی به توافق تا ۳۰ ژوئن دانسته و به کاهش تعداد دستگاههای سانتریفیوژ و نیز میزان غنیسازی اورانیوم در ایران اشاره کردند تسنیم برخی روزنامههای عرب زبان کشورهدر گفتوگو با «اسپوتنیک» جبهه مردمی:روسیه بر حمایت از آرمان فلسطین تأکید کرد/دشمنان به دنبال یک سایس
در گفتوگو با اسپوتنیکجبهه مردمی روسیه بر حمایت از آرمان فلسطین تأکید کرد دشمنان به دنبال یک سایسپیکوی جدید در منطقه هستندمسئول روابط سیاسی جبهه مردمی برای آزادی فلسطین در گفتوگو با یک خبرگزاری روسی اعلام کرد عاملان توطئههای جدید در خاورمیانه کاملا با برنامهریزی قصد دارند امنزمانی در گفتوگو با فارس: بیانیه لوزان موفقیتی برای ما به شمار میرود/ دنیا از این پس با ایران هستهای مواجه خ
زمانی در گفتوگو با فارس بیانیه لوزان موفقیتی برای ما به شمار میرود دنیا از این پس با ایران هستهای مواجه خواهد بودمشاور رئیسمجلس شورای اسلامی گفت بیانیه مشترک ایران و 1 5 و پذیرفتن حقوق هستهای ایران از سوی طرف غربی موفقیت بزرگی برای ما به شمار میرود حسن زمانی مشاور رئیس&zمحبی در گفتوگو با فارس: کلمات مبهم در بیانیه لوزان به ضرر ایران است/ آمریکا به عنوان مجری توافق، تفسیر خود را
محبی در گفتوگو با فارس کلمات مبهم در بیانیه لوزان به ضرر ایران است آمریکا به عنوان مجری توافق تفسیر خود را اجرا میکندرئیس بسیج حقوقدانان کشور گفت متاسفانه یک سری کلمات مبهم در بیانیه لوزان وجود دارد که آمریکاییها آن را به ضرر ما و به نفع خودشان تفسیر میکنند و در عمل آن چیزرئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا بیانیه مذاکرات لوزان را «نگرانکننده» خواند
رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا بیانیه مذاکرات لوزان را نگرانکننده خواندریچارد بور رئیس جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا در بیانیهای با انقاد از بیانیه مشترک پایانی مذاکرات هستهای ایران و ۵ ۱ آن را نگرانکننده خواند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس در ادامه واکنشهحجتالاسلام خرسند در گفتوگو با فارس: بیانیه لوزان فتحالفتوح نیست / آمریکا برای کسب اعتماد ایران باید ابتدا ت
حجتالاسلام خرسند در گفتوگو با فارس بیانیه لوزان فتحالفتوح نیست آمریکا برای کسب اعتماد ایران باید ابتدا تعهداتش را عملی کندعضو شورای مرکزی حزب موتلفه گفت متاسفانه یکی از ضعفهای بیانیه لوزان آن است که به خوبی تعهدات طرف مقابل مشخص نیست و همین امر موجب شده تا در عرض چند روز آمنوچهر محمدی در نشست «توافق لوزان؛ کدام استقلال؟ کدام پیروزی؟»: متن متفاوت آمریکا از بیانیه لوزان خد
منوچهر محمدی در نشست توافق لوزان کدام استقلال کدام پیروزی متن متفاوت آمریکا از بیانیه لوزان خدعهگری آن کشور را نشان میدهدیک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه چگونه ممکن است با سه سند از یک بیانیه مشترک به توافق جامع رسید گفت متن متفاوت آمریکا از بیانیه لوزان خدعهگری آن کشدر حال بروزرسانی/آیتالله امامیکاشانی در خطبههای نماز جمعه تهران: ماهیت بیانیه لوزان «چارچوب کلی»
در حال بروزرسانی آیتالله امامیکاشانی در خطبههای نماز جمعه تهران ماهیت بیانیه لوزان چارچوب کلی استامام جمعه موقت تهران با بیان اینکه ماهیت بیانیه اخیر لوزان یک چارچوب کلی است گفت دنیای غرب پذیرفت که ایران انرژی هستهای برای استفاده در مقاصد صلحآمیز صنعت و تکنولوژی داشته باشایزدی در نشست «توافق لوزان؛ کدام استقلال کدام پیروزی» طبق بیانیه لوزان تحریمها در آخر کار برداشت می
ایزدی در نشست توافق لوزان کدام استقلال کدام پیروزیطبق بیانیه لوزان تحریمها در آخر کار برداشت میشودعضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان این که خط قرمز مذاکرات برداشتن تحریمها آن هم در ابتدای توافق است گفت در متن بیانیه لوزان این گونه آمده است که تحریمها در انتهای کار و بعد ا-
گوناگون
پربازدیدترینها