واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نظرسازي «مهرنامه» بازي با اعتبار شخصيتها
به رسم هر ساله، در ماه پاياني سال برخي از رسانهها اقدام به انتخاب چهره سال ميكنند و ليستي از شخصيتهاي اثرگذار 12ماه گذشته را در مظان رأيگيري و انتخاب جامعه قرار ميدهند و در نهايت يك تن را به عنوان چهره سال انتخاب ميكنند.
به رسم هر ساله، در ماه پاياني سال برخي از رسانهها اقدام به انتخاب چهره سال ميكنند و ليستي از شخصيتهاي اثرگذار 12ماه گذشته را در مظان رأيگيري و انتخاب جامعه قرار ميدهند و در نهايت يك تن را به عنوان چهره سال انتخاب ميكنند.
در اين ميان گاه برخي رسانهها به جاي نظرسنجي اقدام به نظرسازي كرده و به دور از مؤلفههاي اخلاقي و حرفهاي فردي را چهره سال معرفي ميكنند كه حزب متبوعشان اقتضا ميكند. «مهرنامه» يكي از رسانههاي زنجيرهاي طيف تجديدنظرطلب است كه در شماره اخير خود اقدام به انتخاب چهره سال كرده كه با سؤالات و ابهامات فراوان همراه است، از جمله اينكه:
اين ماهنامه در حالي تلاش كرده در ظاهر با نظرسنجي مرد سال را انتخاب كند كه كار آن صرفاً نظر يك طيف افراد معدود است وابسته به طيف مدعي اصلاحات كه از مركز خاصي تغذيه شده و باورها و انديشه و آرمانهايشان هم مشابه يكديگر است، اين در شرايطي است كه در صفحه نخست اين گزارش عبارت «چهره سال به انتخاب روزنامهنگاران ايران» ! درج شده در حالي كه بايد تيتر « چهره سال به انتخاب روزنامهنگاران زنجيرهاي» برجسته ميشد. لازم به توضيح است از بين 60 نفري كه قدرت انتخاب داشتهاند نزديك پنجاه و چند نفر از آنها را روزنامهنگاران روزنامههاي زنجيرهاي تشكيل ميدهند و دو يا چند نفر از آنها را افراد مستقل يا وابسته به طيف رقيب تشكيل ميدهد. با اين تفاسير نميشود اقدام اين رسانه طيف تجديدنظرطلب را تنها نظر متعصبانه جماعتي نشانهدار خواند.
نكته گفتني ديگر در اين باره آن است كه نامزدهاي چهره سال اساساً داراي سنخيت و وزانت و جايگاه اجتماعي يكساني نيستند، به نظر ميرسد تعلق خاطر داشتن به جناحي خاص منجر به آن شده كه در انتخاب نامزدها هم رعايت انصاف و اخلاق نشده است، به عنوان نمونه شخصيت مبارز و بينالمللي سردار سليماني در كنار افرادي مانند مرتضي پاشايي، كيانوش عياري يا يوسف اباذري قرار گرفته است كه از اعتبار، مقبوليت و وزانت بسيار متفاوتي برخوردارند، البته جايگاه و احترام برخي از اين نامبردگان در نوع خود قابل تكريم و ستايش است اما به راستي چه دليلي دارد كه چنين افراد متفاوتي را در كنار هم قرار دهيم؟
نكته ديگر آنكه اطلاعات و مطالعات اكثر رأي دهندگان در مورد حوزه كاري بسياري از نامزدها ناقص و در پايينترين مرتبه ممكن است بنابراين امتيازات آنها به افراد چندان داراي ارزش نيست.
به عنوان نمونه شايد كمتر از 10 نفر از رأي دهندگان با وظايف، اقدامات و خدمات ارزشمند سردار سليماني آشنا باشند يا آنكه بدانند محمد جواد ظريف طي 18 ماه گذشته دست به چه كارهايي زده يا چقدر به وظايف محوله خود در حوزه ديپلماسي هستهاي جامه عمل پوشانده است. بنابر استدلال هايي كه ارائه شد نظرسازي اين رسانه طيف تجديدنظرطلب نه تنها ارزشي رسانهاي ندارد بلكه اين موضوع را عينيت بيشتري ميبخشد كه جايگاه اخلاق و انصاف براي پدرخواندههاي اصلاحات در مقابل اهداف حزبي به پشيزي نميارزد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]