واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ اسفند ۱۳۹۳ (۱۰:۳۸ق.ظ)
رييس سازمان غذا و دارو عنوان کرد: انسداد ورود داروي قاچاق به بيمارستان هاي دولتي با طرح تحول نظام سلامت دکتر ديناروند در خصوص موضوع جلوگيري از قاچاق دارو اظهار داشت: ما کشوري پهناور هستيم و همسايگان ما کنترل موثري بر داخل کشور خود ندارند و بر اساس مطالعات صورت گرفته در برخي مناطق مثل همسايگان ما مناطقي شناسايي شدند که ترانزيت قاچاق مي تواند از آن مناطق صورت گيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر ديناروند گفت: بستن مرزها کار راحتي نيست و از سوي ديگر در حوزه دارو، مواد آرايشي بهداشتي و تجهيزات پزشکي قاچاق علاوه بر اقتصاد کشور به سلامت و جان مردم هم آسيب مي رساند.
رئيس سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت با اشاره به ايجاد سامانه کد رهگيري داروها، تجهيزات پزشکي و لوازم بهداشتي و آرايشي و همچنين مواد غذايي گفت: اين سامانه در يک ماه اخير فعال شده است.
وي افزود: با فعاليت اين سامانه استفاده از داروها و تجهيزات و لوازم در همه بيمارستان هاي دولتي و خصوصي کنترل و نظارت خواهد شد و شهروندان مي توانند از طريق تلفن همراه و با پيامک کد رهگيري نصب شده بر روي اين محصولات، از اصالت آنها مطمئن شوند.
دکتر ديناورند گفت: در حال حاضر نرم افزار اين سامانه براي تلفن همراه داراي سيستم اندرويد بر روي سايت سازمان غذا و دارو قابل دانلود است.
وي افزود: از سال آينده در سطح عرضه، فضا را براي داروهاي قاچاق و همچنين تقلبي و تجهيزات پزشکي غير استاندارد خواهيم بست و اجازه نمي دهيم عده اي با سلامت و بهداشت مردم تجارت و آن را تهديد کنند.
وي درباره داروهاي چشمي که اخيراً به برخي بيماران تزريق شده و سلامت آنها را تهديد کرده است گفت: همه اين داروها از مراکز غير مجاز تهيه شده که البته با موارد تخلف برخورد مي کنيم و وزير بهداشت هم تاکيد کرده است فرآيند درمان اين بيماران در مراکز دولتي پيگيري شود.
رئيس سازمان غذا و دارو گفت: سه مرکز، اين داروها را استفاده کرده اند.
وي افزود: برخي داروهايي که شرکت هاي مطرح دنيا توليد مي کنند به صورت تقلبي توليد يا وارد مي شود چون سود آوري زيادي براي قاچاقچيان دارد اما ما با هر تخلفي برخورد مي کنيم و خوشبختانه با اجراي طرح تحول سلامت ورود هر گونه کالا و داروي قاچاق به بيمارستان هاي دولتي مسدود شده است و اين کار سال آينده در بيمارستان هاي خصوصي هم انجام خواهد شد و عرصه را براي استفاده از داروهاي قاچاق تنگ تر خواهيم کرد.
وي افزود: داروهايي که در داخل توليد مي شود به هيچ وجه تقلبي نيست البته ممکن است در بازارهاي هدف به صورت قاچاق توليد و عرضه شود.
ديناروند گفت: انگيزه قاچاق دارو فقط محدوديت واردات نيست بلکه حتي در مواردي که محدوديت نداريم مانند داروهاي ژنريک هم اين قاچاق ديده مي شود و بايد در شبکه توزيع اين موارد را کنترل کنيم.
رئيس سازمان غذا و دارو افزود: بايد شبکه توزيع دارو، مسؤوليت تامين نياز مراکز درماني و بهداشتي را به طور کامل انجام دهد و اميدواريم نهادهاي مسؤول بر محصولاتي نيز که در ماهواره ها تبليغ مي شود نظارت کنند چرا که اکثر اين محصولات براي سلامتي مضر و گاهي عوارض جبران ناپذير به دنبال دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]