واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: «حاج قاسم»؛ مغز متفکر عملیات آزادسازی شهرهای عراق/ قدرتنمایی جبهه فرماندهی سردار سلیمانی در مقابل نیروهای ائتلاف
پس از دیاله، آمرلی، جرف الصخر اکنون تکریت است که به جبهه فرماندهی سردار سلیمانی برای آزادی نهایی عراق و شکست داعش تبدیل شده است.
خدیجه غبیشاوی: چند روز است که عملیات بزرگ و مهم آزادی استان صلاح الدین عراق با مرکزیت شهر تکریت، از سه محور آغاز شده است، در این عملیات که بسیاری آن را مقدمه ای برای آزادی استان الانبار عراق عنوان می کنند بیش از 30 هزار نیروی نظامی عراقی حضور دارند.
فرماندهی بخش گسترده ای از این عملیات که از سه محور استان دیاله، سامرا و اسپایگر آغاز شده است، برعهده فرمانده ایرانی، قاسم سلیمانی است که از نخستین روزهای پس از حمله داعش به عراق، مسئولیت حفاظت از بغداد و شهرهای مقدس عراق را برعهده داشت. سلیمانی همچنین در آزادی بسیاری از شهرهای عراق نقش ایفا کرده است.
در همین حال ژنرال دمپسی، رئیس ستاد مشرک ارتش آمریکا که در نشست کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا صحبت میکرد، گفت: اگر حمایت ایران از نیروهای مردمی در عراق، به بروز اختلافات فرقهای منجر نشود، این حمایتها «چیز مثبتی» خواهد بود.
این اظهارنظر در حالی مطرح می شود که این نخستین عملیات نظامی در عراق علیه داعش در چند ماه اخیر است که بدون پشتیابی نیروهای ائتلاف انجام می گیرد.
نقش بی بدیل «سردار» در آزادسازی جرف الصخر
نیروهای ارتش عراق در آبان ماه گذشته توانستند با حمایت نیروهای مردمی و عشایر در یکی از قابل توجه ترین و بزرگترین عملیات نظامی خود، به طور کامل بر شهر «جرف الصخر» و اطراف آن تسلط یابند.
در این عملیات حدود ۲۰۰ تکفیری داعش به هلاکت رسیده و بیش از ۶۰ نفر دیگر زخمی شدند. این عملیات که جمعه دوم آبان ماه گذشته آغاز شد، «عاشورا» نام داشت و بخش گسترده ای از این عملیات به فرماندهی سردار قاسم سلیمانی انجام گرفت.
در تصاویر منتشر شده از سردار ایرانی، «حاج قاسم» در کنار «هادی العامری» رئیس سازمان بدر عراق، «حجتالاسلام والمسلمین سید محمد طباطبائی» جانشین دبیرکل گروه عصائب اهل الحق و «شیخ عدنان الشحمانی» فرمانده کتائب تیار الرسالی دیده شدند.
شهر جرف الصخر که در شمال استان بابل و جنوب بغداد قرار دارد برای دولت عراق و دستگاههای امنیتی آن از اهمیت راهبردی برخوردار بود.
مقامات کرد نیز در کردستان عراق اذعان کردند که ایران یکی از اولین کشورهایی است که حمایت تاکتیکی و استراتژیکی از آنها داشته و سلاح های خود را در اختیار نیروهای پیشمرگه قرار داده است و برای نیروهای کرد این امکان را فراهم کرده تا پیشروی داعش را به سمت اربیل دفع کنند. مقامات کرد همچنین تاکید کردند که نقش سردار سلیمانی علیه داعش در کردستان عراق کلیدی است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس پس از آزادی جرف الصخر نوشت: فرماندهان نظامی در عراق از حضور ده ها مشاور سپاه قدس ایران و حزب الله لبنان در خطوط مقدم جرف الصخر، فراهم آوردن تسلیحات برای سربازان عراقی، تعلیم حدود 7هزار نفر از آنها و همکاری با فرماندهان عراقی برای رهبری عملیات های نظامی خبر داده اند.
یکی از مقامات نظامی عراق که خواسته نامش فاش نشود، در توصیف شخصیت سردار قاسم سلیمانی، وی را شخصی شجاع و بی باک خوانده است که حتی در زمان حضور در خطوط مقدم نیز از جلیقه ضدگلوله استفاده نمی کند.
نبرد آمرلی، حاج قاسم در 100 کیلومتری مرزهای ایران
آمرلی، شهری در استان صلاح الدین و درشمال عراق است که با مرز ایران 100 کیلومتر فاصله دارد. این شهر در جریان حمله داعش به مدت 3 ماه در تصرف نیروهای داعش بود.
حصر آمرلی، در نهایت در شهریور ماه سال جاری در عملیاتی ضربتی با مشارکت نیروهای ارتش عراق، داوطلبان شیعه و نظامیان کردستان عراق (پیشمرگه) شکسته شد و هزاران نفر از مردم منطقه با ورود نیروهای عراقی به جشن و پایکوبی پرداختند.
پس از آزادی این شهر تصاویری از حضور سردار سلیمانی در روند آزادسازی آمرلی منتشر شد و رسانه های خارجی بر نقش تاثیرگذار و کلیدی سردار ایرانی در آزادی شهری که فاصله چندانی با مرزهای غربی ایران نداشت، خبر دادند.
خبرگزاری رویترز پس از شکسته شدن حصر آمرلی نوشت: بدون حمایت ایرانی ها آمرلی آزاد نمی شد. بخشی از این عملیات از سوی ایرانیان انجام شد، آنها تسلیحات عراقیان را تامین کرده و برای انجام عملیات برنامه ریزی کرده و نیروهای امنیتی و ارتش عراق را تعلیم دادند.
حاج قاسم و آزادی پایگاه های اصلی داعش در جلولا
آزادی دیاله یکی دیگر از استان های شرقی عراق و در نزدیکی مرزهای مشترک ایران و عراق، از جمله دیگر نمونه های حضور و پشتیبانی فرمانده و مشاوران ایرانی در نبرد علیه گروه تروریستی داعش در این کشور بود. استان دیاله با استان کرمانشاه در ایران هم مرز است، و اعضای گروه تروریستی داعش بارها تلاش کردند تا از طریق این استان وارد مرزهای غربی کشورمان شوند.
این استان در نهایت در بهمن ماه گذشته با همراهی و همکاری نیروهای شیعه و سنی و فرماندهان و مشاوران ایرانی از جمله سردار قاسم سلیمانی آزاد شد.
یک تحلیلگر غربی درباره نقش فرماندهان ایرانی در آزادی دیاله می نویسد: کمک ایران در عقب راندن پیشرفت داعش در جلولا در استان دیاله عراق حیاتی بود. همچنین سردار سلیمانی ابزاری در ابداع یک راهبرد موثر بود که محاصره این شهرها را درهم شکست و داعش را به عقب نشینی از این منطقه واداشت.
در همان زمان و در بحبوحه تلاش برای عقب راندن داعش از استان دیاله، کاربران شبکههای اجتماعی تصاویری را منتشر کردند که از حضور سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استان دیاله عراق حکایت داشت.
در این تصویر حاج قاسم در کنار «ابو مهدی المهندس» فرمانده نامآشنای عراقی که حتی از وی به عنوان موسس گردانهای مدافع حرم حضرت زینب (س) در سوریه یاد میشود، در حال وضو گرفتن و انجام فریضه نماز ظهر دیده میشود.
مهمترین بخش از آزادی استان دیاله عراق، آزادی شهر جلولا بود که به مدت چندین ماه مقر اصلی گروه تروریستی داعش به شمار می آمد.
۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]