واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش خواندنی فارس از کرامات یک امامزاده در دل کوه
برآورده شدن حاجات در امامزاده احمد پلدختر/مردمی که به پابوس کریم مراددهنده میروند
امامزاده احمد در بین مردم دیار لرستان به ویژه شهرستان پلدختر به کریم مراد دهنده لقب دارد.
![خبرگزاری فارس: برآورده شدن حاجات در امامزاده احمد پلدختر/مردمی که به پابوس کریم مراددهنده میروند خبرگزاری فارس: برآورده شدن حاجات در امامزاده احمد پلدختر/مردمی که به پابوس کریم مراددهنده میروند](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/12/14/13931214000017_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از پلدختر، مقبره امامزاده احمد که در گویش محلی به (شهامد) در بلندیهای کبیرکوه و جنوب غربی شهرستان پلدختر لرستان و شمال شرقی شهرستان آبدانان از توابع استان ایلام، در پنج کیلومتری جنوب روستای پاعلم در منطقهایی کوهستانی با پوشش جنگلی واقع شده و هرساله در ایام مختلف سال به خصوص ایام بهار پذیرای زائران متعددی از نقاط مختلف ایران است. اهالی محل این بقعه متبرکه را به دلیل جایگاه معنوی، معجزات و کرامات بسیار زیاد در طول تاریخ بسیار تکریم کرده و اعتقاد زیادی به آن دارند. امامزاده احمد در گذشته به صورت یک « روادگاه » بوده است یک کارشناس ارشد تاریخ به خبرنگار خبرگزاری فارس در پلدختر گفت: بنای کوچک قدیمی که در چند سال پیش به دلیل نوسازی و عملیات راهسازی و نصب ضریح تخریب شده بود در عصر پهلوی اول ساخته شده است.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/12/14/13931214000019_PhotoL.jpg)
محمدرضا نظری افزود: در کتاب جغرافیای تاریخی و تاریخ لرستان نوشته علی محمد ساکی و در صفحه 231 در مورد امامزاده احمد نوشته که در زمان حکومت رضاخان و به هنگام تخته قاپوکردن عشایر لرستان در این مکان بنایی کوچک با قلوه سنگ و گچ ساخته شده است. بر پایه این گزارش مسیوچویکف جهانگرد معروف در کتاب سیاحتنامه خود و در صفحه 110 در این باره آورده است: جایی که این کوهکَوَر» به اتمام میرسد، آنجا را « محل شاه » مینامند و در روی کوهی متصل به کوه کور است، امامزاده احمد واقع است. یک امامزاده به همین نام در محل بالاگریوه واقع است، لرهایی که در کوه کور ساکن هستند، خیلی به این امامزاده اعتقاد دارند. اگر کسی از آنها قتل و غارتی کرده به محض خواندن دو رکعت نماز در آن محل جمیع معصیت او مبدل به ثواب میشود. در کلام مردم لرستان به ویژه پلدختر و زائران این بقعه متبرکه امامزاده احمد مراد دهنده لقب گرفته است. این در حالی است که این لقب و باور عمومی به دلیل وجود کرامات بسیار از امامزاده احمد شکل گرفته و افراد زیادی به قصد زیارت و برآورده کردن حاجات خود به این منطقه سفر میکنند. رضا نظری از ساکنان جنوب پلدختر در این باره به خبرگزاری فارس گفت: در گذشته راه دسترسی نبود و زوار با وجود صعبالعبور بودن و طی طریق به مدت طولانی چون پنج تا شش ساعت به ارتفاعات کبیر کوه که امامزاده احمد در آن واقع شده، میرفتند و ضمن زیارت حاجات خود را با بقعه ساده و در عین حال با کرامت (شهامد) در میان میگذاشتند. بقعه متبرکه امامزاده احمد چند سال پیش به همت یک خیر اندیمشکی به نام علیرضا دریکوند و با هزینه شخصی به شکل مدرن و با ساخت مقبره با معماری منحصر به فرد و اقامتگاه برای زائران و ایجاد امکانات از قبیل سرویس بهداشتی، زائرسرا و جاده دسترسی آسفالته از دل کوه پر پیچ وخم کبیرکوه ساخته شد و در فصول سال پذیرای علاقهمندان به مقام والای این بقعه متبرکه است. بقعه متبرکه امامزاده احمد در ارتفاعات کبیرکوه ایلام مرز بین سه استان لرستان، ایلام و خوزستان در عمق 13کیلومتری غرب جاده خرمآباد به پلدختر واقع شده و این در حالی است که تا قبل از احداث جاده دسترسی زائران وعلاقهمندان به این امامزاده که بنا بر گفته مردم نسب وی به امام موسیکاظم(ع) میرسد، در ماههای اسفند تا خرداد از دهستان پاعلم 60 کیلومتری جنوب پلدختر و همچنین از طریق جادهای فرعی متعلق به شرکت نفت حدود پنج کیلومتری جاده اصلی مسیر اختصاصی زیارت را آغاز و سپس با پای پیاده و عدهای از طریق راههای پرفراز و نشیب و کوهستانی پس از حدود 4 تا 5 ساعت پیادهروی در سنگلاخها و پرتگاههای خطرناک و پشت سر نهادن چندین کوه و دره به زیارت این بقعه مشرف میشدند. قبل از تخریب بقعه قدیمی ساختمان ساده و معقری که پس از انقلاب از ورق آهن ساخته شده با حدود 100 متر مربع حرم و ضریح آهنی و مخروطی شکل بر ارتفاعات کبیرکوه خود نمایی میکرد که پس از بازسازی هم با امکانات نسبتا خوب پذیرای مسافران و زائرین از شهرها و استانهای مختلف است. امامزاده احمد آنچنان جذابیت و معنویتی در خود نهفته دارد که سالهاست پذیرای زوار کرمانشاهی، همدانی، ایلامی، خوزستانی و لرستانی است که با وجود نامناسب بودن مسیر به زیارت این امامزاده آمده و در آن محیط زیبای کوهستانی با پوشش جنگلی توام با فضای روحانی در کنار مرقد مطهر آن امامزاده همام به عبادت و طلب حاجت میپردازند.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/12/14/13931214000018_PhotoL.jpg)
برخی زوار امامزاده احمد برای محقق شدن نیازهایی چون بچهدار شدن، پسردار شدن، رفع بیماریهای صعبالعلاج و بختگشایی دختران و پسران به آنجا مراجعه میکنند و غالبا نیز در برآورده شدن حاجات خود موفق هستند و به همین دلیل در باور عمومی مردم و مشتاقان به این بقعه متبرکه به امامزاده احمد مراد دهنده اشتهار دارد. امام جمعه پلدختر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در پلدختر گفت: امامزاده احمد از دیرباز تاکنون از جایگاه ویژهایی در بین مردم برخوردار بوده و کرامات زیادی نیز داشته است.
حجتالاسلام علی محمد لروند عنوان داشت: هرساله و در فصول مختلف به ویژه ایام نوروز این بقعه متبرکه پذیرای زوار استانهای لرستان، کرمانشاه، ایلام و خوزستان و حتی نقاط مختلف ایران بوده که نشان دهنده، جایگاه این امامزاده در بین مردم است. وی افزود: با وجود تلاشهای خیر محترم و هزینههای زیاد برای ایجاد جاده دسترسی و امکانات، متاسفانه برخی کمبودها احساس میشود که با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز باید این کمبودها حل و زمینه رفاه مسافران نوروزی و زائرین فراهم شود. لروند با تاکید بر اهتمام اداره اوقاف شهرستان و همچنین اداره کل اوقاف لرستان برای رفع مشکلات، تصریح کرد: در ایام بهار و نوروز به دلیل ازدیاد مسافران و زوار امکان گنجایش آنها در این مکان نیست.
-------------------
گزارش از عباس دارایی
--------------------------
انتهای پیام/2304/ش30
93/12/14 - 08:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]