واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرکل میراث فرهنگی گلستان:
رونق صنایع دستی در جلب گردشگران داخلی و خارجی موثر است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان گفت: رونق صنایع دستی در جلب و جذب گردشگران داخلی و خارجی موثر است.
![خبرگزاری فارس: رونق صنایع دستی در جلب گردشگران داخلی و خارجی موثر است خبرگزاری فارس: رونق صنایع دستی در جلب گردشگران داخلی و خارجی موثر است](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/12/10/13931210000792_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان به نقل از روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، ابراهیم کریمی در نشستی با کارکنان معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، بر ارائه ایدههای جدید و خلاقانه و نگاه کاربردی و عملکردی به امور تاکید داشت و اظهار کرد: با توجه به وجود قابلیتها و ظرفیتهای صنایع دستی موجود در استان گلستان تا رسیدن به جایگاه اصلی این استان در کشور فاصله داریم و نیاز به گامهای محکمتر و استوارتری در این مسیر است. وی ضمن تشکر از مدیریتهای سابق این اداره کل، افزود: با تلاش مدیران قبلی نسبت به فراهم شدن زیرساختهای مناسب و توسعه صنایع دستی در استان اقدام شده و باید تلاش شود تا با گامهای استوارتر از این ظرفیتهای فراهم شده و قابلیتهای موجود در استان در راستای توسعه و رونق استان بهره برد. کریمی ضمن تاکید بر نقش صدا و سیما و مستندسازی از رشتههای مختلف صنایع دستی استان، معرفی و شناساندن این هنر صنعت اصیل را ضروری برشمرد و تصریح کرد: با بهرهمندی از ظرفیتهای شهرستانهای استان و تعامل خوب با شهرداران و فرمانداران و اجرای تفاهمنامههای مختلف با آنها، میتوان در راستای توسعه این مهم گام برداشت. وی بخشهای مختلف این اداره کل را مکمل یکدیگر دانست و بر تعامل این حوزهها تاکید کرد و اذعان داشت: تعامل و همپوشانی سه حوزه مختلف زمینههای اجرایی شدن سیاستهای اجرایی و توسعه و رونق بیش از پیش استان را فراهم میآورد. کریمی رونق صنایع دستی را در جلب و جذب گردشگران داخلی و خارجی موثر دانست و بر اهمیت این مهم در توسعه و رونق صنعت گردشگری استان تاکید کرد. گفتنی است معاونت صنایع دستی استان گلستان در راستای توسعه و ترویج شامل آموزش تمام رشتههای قابل آموزش، مُهر اصالت، مستمریبگیران، خوشهها، درجه هنری، تبلیغات، برگزاری همایشها و کارگاههای آموزشی و جشنوارهها و ...، حمایت از تولید شامل بستهبندی، ایجاد خانه صنایعدستی، استانداردسازی، مستندنگاری، بیمه تامین اجتماعی، اعطای مجوزات لازم و...، بازرگانی شامل برگزاری نمایشگاهها، باجههای فروش، صادرات، هماهنگی برای شرکت هنرمندان در نمایشگاههای داخلی و خارجی، طراحی کالا، و ... فعال است و در سه سطح آموزشی شامل مقدماتی- پیشرفته- تکمیلی در 14مرکز آموزشی در تمام شهرستانهای استان فعالیت میکند. 28 رشته بومی نظیر جاجیمبافی- ابریشمبافی- زیورآلاتسازی ترکمن- پلاسبافی- سوزندوزی ترکمن- مسگری- نمدمالی- قزاقدوزی- نواربافی کتول- سوزندوزی شاهکوه- پوشاک محلی- ساز سنتی(کتول و ترکمن)- و... و 46 رشته غیربومی نظیر گلیمبافی- بافتنیهای سنتی- قلاببافی- کاشی سنتی- معرق- منبت- قلمزنی- رودوزیهای سنتی- مصنوعات چرمی- رنگرزی- و... در استان گلستان وجود دارد که 22 رشته شامل سفال- معرق- سوزندوزی شاهکوه- قزاقدوزی- گلیمبافی- پلاسبافی- ابریشمبافی- سوزندوزی ترکمن- نگارگری- قلاببافی و.. درحال اموزش به علاقمندان است. در حال حاضر 5 هزار هنرمند و صنعتگر در استان گلستان در حال فعالیت هستند و حدود 5 هزار و 250 نفر بیمه شدهاند. لازم به ذکر است صنایع دستی استان تا سال 1393 موفق به دریافت هشت مهر اصالت بینالمللی و 22 مهر اصالت ملی در سالهای 1388، 1390،1392شده است و در مرحله داوری بینالمللی، رتبه چهارم کشور کسب شده است. انتهای پیام/2307/
93/12/12 - 09:17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]