واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دیلی تلگراف: داعش درصدد استفاده از لیبی به عنوان دروازه ای برای ورود به اروپاست لندن - ایرنا - روزنامه دیلی تلگرف روز چهارشنبه نوشت که براساس اطلاعات منتشر شده از سوی اعضای گروه تروریستی داعش، این گروه امیدوار است که از لیبی به عنوان یک دروازه برای کشاندن جنگ به سرتاسر جنوب اروپا استفاده کند.
به گزارش ایرنا، این روزنامه افزود: براساس گزارش گروه انگلیسی ضد افراط گرای "کولیم "، افراط گرایان امیدوار هستند با انتقال نیروهای شبه نظامی های حاضر در سوریه و عراق به کشورهای شمال افریقا، بتوانند این افراد را تحت عنوان پناهنده و با استفاده از کشتی ها قاچاقچیان انسان، از مدیترانه عبور داده و آنها را به خاک اروپا برسانند.
دیلی تلگراف نوشت: براساس گزارش این گروه مطالعاتی، این شبه نظامیان افراط گرا سعی می کنند ضمن منتشرکردن امراض واگیردار در شهرهای جنوبی اروپا، تلاش خواهند کرد به کشتی ها حمله کنند.
این روزنامه افزود: در یک نوار ویدیویی تبلیغاتی منتسب به گروه داعش در لیبی، یکی از شبه نظامی ها با اشاره به شمال (خاک اروپا) می گوید: به اذن خداوند ما ، رم را تسخیر خواهیم کرد.
به نوشته این روزنامه، فردی به نام "ابوالرحیم ال لیبیم " از اعضای داعش درعراق نیز درنامه ای، از لیبی به عنوان یک محل دارای "توان بالقوه بالا" یاد کرده و می گوید لیبی کمتر از 300 مایل تا بخش های از خاک اروپا فاصله دارد و می توان با قایق و تحت عنوان پناهنده به آن رسید.
دیلی تلگراف افزود: این اظهارات سبب افزایش نگرانی ها در غرب بدنبال از بین رفتن امنیت در لیبی بدنبال سقوط معمر قدافی در سال 2011 میلادی شده است.
این روزنامه به نقل از "جان سویرز" مدیر سابق دستگاه ضد جاسوسی انگلیس ( ام آی 6) نوشت: دولت انگلیس بایستی اعزام نیروی زمینی به لیبی برای متوقف کردن افراط گرایان در این کشور را مد نظر قرار دهد .
به نوشته دیلی تلگراف، مقامات امنیتی در این مساله دارای اشتراک نظر هستند که گروه داعش ممکن است تحت پوشش پناهنده و توسط قایق های پناهندگان بخواهد برخی از شبه نظامیانش را به طور قاچاق به اروپا بفرستد.
این روزنامه نوشت: کشور لیبی بدنبال بروز ناامنی ها در این کشور بعد از سقوط قذافی هم اینک به عنوان یک قطب اصلی برای قاچاق انسان به اروپا درآمده است .
براساس تخمین های وزارت کشور ایتالیا، حداقل 200 هزار نفر پناهنده و مهاجر درصدد هستند از طریق لیبی و با عبور از مدیترانه به جزیره سیسل یا جزیره کوچک "لامپیدوسا " جنوبی ترین نقطه خاک ایتالیا، برسند.
براساس آمار یاد شده در سال گذشته میلادی بیش از 170 هزار نفر پناهنده و مهاجر توسط قایق وارد ایتالیا شدند که دهها هزار تن از آنها از پناهندگان سوری بودند.
به نوشته دیلی تلگراف: "ناصر کامل " سفیر مصر در لندن هشدار داده است که انگلیس باید خودش را برای قایق های مملو از تروریست ها آماده کند مگر اینکه اقدامی در لیبی صورت دهد .
لیبی از اکتبر سال 2011 میلادی که حکومت معمر قذافی ساقط شد، فاقد دولت مرکزی قدرتمند است و گروه های مسلحانه در بخش های مختلف آن فعالیت دارند.
کشور لیبی پس از سقوط "معمر قذافی " با بحران حضور تروریست های تکفیری و شبکه القاعده مواجه شده است.
اروپام** 5** 1552
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]