واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس شورای عالی استانها: اقدامات دولت تدبیر و امید برجسته و قابل تقدیر است مشهد - ایرنا - رییس شورای عالی استانها گفت: دولت تدبیر و امید طی مدت فعالیت خود در حوزه اجرایی کشور اقدامات و کارهای برجسته ای انجام داده که قابل تقدیر است.
"غلامرضا بصیری پور" روز چهارشنبه در "پنجمین همایش ادواری روسای شورهای اسلامی استانهای کشور" در مشهد افزود: اقدامات دولت به ویژه در حوزه بهداشت و درمان در خدمت به همه اقشار خصوصا محرومین جامعه بسیار موثر بوده است.
وی گفت: در این میان شوراهای اسلامی شهرها و روستاها باید ارتباطی تنگاتنگ و پایدار با دولت و مجلس شورای اسلامی در جهت خدمت بهتر و مطلوبتر به مردم داشته باشند.
رییس شورای عالی استانها افزود: شوراهای اسلامی تنها نهادی است که می تواند به مجلس شورای اسلامی بطور مستقیم طرح ارائه کند لذا باید از این ظرفیت بهره گیرد و در جهت رفع مشکلات مردم به مجلس طرح ارائه و یا از طریق دولت موضوعات را پیگیری کند.
وی در ادامه گفت: چرا باید در هر استانی 30 هزار آراء کمیسیون 100 و احکام تخریب اجرا نشده باقی بماند، می بایست نظام شورایی تقویت و کمک شود و همه بخشها اعم از سازمانها و دستگاهها در راستای تحقق اهداف بلند شوراها و ضمانت اجرایی مصوبات آن عمل نمایند.
بصیری پور با تاکید بر اینکه شوراها می توانند نقش مهمی در مدیریت جهادی و تحقق اقتصاد مقاومتی ایفا کنند افزود: توانمندسازی شهرداریها برای خدمت بهتر به مردم از جمله وظایف نظام شورایی است که طی این سالها اقداماتی در این راستا صورت گرفته اما کافی نیست.
وی با اشاره به طرح و لایحه ای که از سال 62در زمینه خودکفایی شهرداریها به لحاظ درآمدی و قطع وابستگی آن به دولت عنوان شده گفت: امروز بعد از گذشت سه دهه همچنان این امر مصوب و محقق نشده است.
رییس شورای عالی استانها ادامه داد: اگر امروز شهرداریها تراکم فروشی می کنند برای کسب درآمد در جهت اداره شهرها است حال آنکه بسیاری از شهرهای کوچک در تامین هزینه های جاری خود دچار مشکل جدی هستند.
وی همچنین توسعه "فرهنگ شوراباوری" را از ضرورتها در حوزه ارتقاء نقش و جایگاه شوراهای اسلامی ذکر و بیان کرد: مسوولان باید شوراها را به عنوان رکن نظام باور داشته باشند و از ظرفیتهای آن بهره مناسب را ببرند.
بصیری پور با اشاره به 117 هزار عضو شوراهای اسلامی در سراسر کشور افزود: شوراها بازوان قوی مدیریت اجرایی هستند و باید از این ظرفیت بزرگ در کشور استفاده شود.
وی بررسی نقش شوراها در توسعه کشور را مهم ذکر و بیان کرد: بحث آسیب شناسی عملکرد شوراها نیز باید انجام شود تا ضعفها رفع و فضاسازی لازم توسط شوراها صور گیرد و از این طریق دولت و بخشهای اجرایی در خدمت به مناطق محروم نقش بیشتر و بهتری ایفا کنند.
پنجمین همایش ادواری روسای شورای اسلامی استانهای کشور از روز سه شنبه 28 بهمن ماه در مشهد آغاز شده بود امروز پس از نشستهای تخصصی پایان یافت.
به موجب اصل هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شوراها، مجلس شورای اسلامی، شورای استان، شهرستان، شهر، محل، بخش و روستا از ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشور هستند.
همچنین اصل یکصد و یکم قانون اساسی به تشکیل شورای عالی استانها اشاره دارد که بر اساس آن "به منظور جلوگیری از تبعیض و جلب همکاری در تهیه برنامه های عمرانی و رفاهی استانها و نظارت بر اجرای هماهنگ آنها شورای عالی استانها مرکب از نمایندگان شوراهای استانها تشکیل می شود."
بر اساس اصل یکصد و دوم قانون اساسی نیز "شورای عالی استانها حق دارد در حدود وظایف خود طرحهایی تهیه و مستقیما یا از طریق دولت به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کند و این طرحها باید در مجلس مورد بررسی قرار گیرد."
همچنین بر اساس اصل یکصد و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی "استانداران، فرمانداران، بخشداران و سایر مقامات باید تصمیمات شوراهای اسلامی را اجرا کنند."
هم اینک 117 هزار نفر در سطح کشور عضو شوراهای اسلامی شهری و روستایی هستند.
شورای عالی استانها نیز 75 عضو دارد که از این میان 9 نفر عضو هیات رییسه آن هستند.
1906/1858
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]