واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کامیاران:
مراسم «بوکه بارانه» در کامیاران برگزار شد
مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کامیاران از برگزاری مراسم «بوکه بارانه» در این شهرستان خبر داد.
![خبرگزاری فارس: مراسم «بوکه بارانه» در کامیاران برگزار شد خبرگزاری فارس: مراسم «بوکه بارانه» در کامیاران برگزار شد](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/11/11/13931111000922_PhotoA.jpg)
مهری اسدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کامیاران، در خصوص این مراسم اظهار داشت: بوکه بارانه از مراسمات کهن در استان کردستان است که در این مراسم عروسکهای متعددی بر روی دستهای دختران نوجوان روستا قرار میگیرد که با سرودن شعرهای موزون و فولکلور قدیمی از خدا طلب افزایش و بارش نزولات آسمانی و سرسبزی برای زمین میکنند. اسدی در ادامه ضمن اشاره به کاهش نزولات آسمانی در چند سال گذشته، یادآور شد: مراسم «بوکه بارانه» از آئینهای فرهنگ اصیل و کهن مناطق کردنشین است که در ایام خشکسالی یا سالهایی که میزان بارندگی آن کم است، برای باراش نزولات آسمانی و سرسبزی زمین برگزار میشود.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/11/11/13931111000916_PhotoL.jpg)
وی دعا برای بارش باران را از آداب و رسوم دیرین ایرانیان دانست که در میان اقوام، مذاهب و مناطق مختلف به شیوههای متفاوت و خاص آن منطقه اجرا میشود و اضافه کرد: خوشبختانه ما در کشوری زندگی میکنیم که همه اقوام و طوایف از یک قانون مساوی بهرهمنداند و هر قوم و طایفهای میتوانند با بهرهگیری از امکانات موجود طبق قانون به ترویج آداب، رسوم و سنن خود بپردازند. اسدی هدف از برگزاری اینگونه جشنوارهها را احیای آداب و رسوم گذشته با رویکرد فرهنگی دانست و افزود: بوکه بارانه از مراسمات دعا برای بارش باران است که برگزاری آن با هدف زندهکردن فرهنگهای بومی و قدیمی که کودکان و نسل جدید کاملا با آن غریبه شدهاند، است. مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کامیاران تصریح کرد: البته چون در این مراسم کودکان با دعا کردن از خدا طلب بارش باران میکنند به نوعی باورهای دینی و اعتقادی آنها هم تقویت خواهد یافت.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/11/11/13931111000919_PhotoL.jpg)
وی به حضور افراد مسن و با تجربه در اکثر مراسمات کانون اشاره کرد و اظهار داشت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این شهرستان طی چندسال گذشته خوشبختانه بیشترین دستاوردها را در میان کودکان و نوجوانان موفق این شهرستان داشته است. اسدی ضمن گلهمندی از کملطفی برخی از ادارات سطح شهرستان نسبت به ارج نهادن به موفقیتها و جایگاه و تأثیر کانون بر روی کودکان، افزود: اعضاء نوجوان و کودک آموزش دیده در این کانون تاکنون موفق به کسب مقامهای متعدد کشوری و حتی بینالمللی شدهاند. وی در ادامه در خصوص لزوم احیاء فرهنگ در این دیار، فراموشی برخی از آداب و رسوم با ارزش را که نشان از تاریخ پربار ملت ما دارد زنگ هشداری دانست و اظهار داشت: باید به دوران کودکی توجه ویژهای داشت چون اگر میخواهیم انسانهایی با فرهنگ، مومن و تاثیرگذار و پایبند سنتها تربیت کنیم، باید آموزشهای ما از همان دوران کودکی آغاز شود. اسدی ضمن اشاره به اینکه کردستان از سوی مقام معظم رهبری به عنوان یک استان فرهنگی معرفی شده است، افزود: امروزه تهاجمات فرهنگی و لزوم مقابله با آن یکی از دغدغههای رهبری است که ما نهادهای فرهنگی به عنوان متولیان فرهنگ و آداب و رسوم جامعه باید از هر تلاشی برای کاهش این دغدغه مقام معظم رهبری فروگذاری نکنند. مسئول کانون پرورش فکر کودکان و نوجوانان کامیاران بر لزوم احیاء آداب و رسوم و فرهنگ و سنن اصیل، بخصوص از بطن خانوادهها تأکید و اضافه کرد: با توجه به خطر تهاجم فرهنگی و نفوذ فرهنگهای متزلزل غرب و هزینهکردهای دشمنان بر روی این مهم، نیاز به احیاء فرهنگهای اصیل و کهن در میان اقوام بیشتر به چشم میخورد.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/11/11/13931111000918_PhotoL.jpg)
وی زندهکردن آداب، رسوم، غذاهای محلی، پوشش اصیل کردی را از اهداف این کانوان دانست و افزود: متأسفانه ماهواره، تبلت، تلفن همراه و بسیاری دیگر از وسایل ارتباط جمعی سبب وابستگی کودکان به فرهنگ غربی و دورشدن از فرهنگ اصیل ایرانی و کردی شده است. اسدی کانونهای پرورش فکری را زبان غیرمستقیم برای ورود به دریچه باز ذهن کودکان دانست و اظهار داشت: کانون با برگزاری برنامههای مختلف میتواند به شکلی غیرمستقیم به مقابله با تهاجمات فرهنگی غرب پرداخته و با برگزاری مراسمات شاد و مفرح این چنینی، اقدام به احیاء فرهنگها کند. مسئول کانون پرورش فکر کودکان و نوجوانان کامیاران در پایان ضمن تقدیر از حضور فعال مهدکودک کیژان و شاپرک، گفت: رسالت اصلی کانون پرورش فکری به واقع پروش خلاقیتها و توانایی و استعدادهای کودکان است که در این راه نیازمند تعامل بیشتر با ادارت ذیربط هستیم. انتهای پیام/79018/
93/11/12 - 07:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]