واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ دي ۱۳۹۳ (۱۱:۳۶ق.ظ)
رئيس سازمان ملي بهره وري ايران: فعلاً هيچ قضاوتي در خصوص شاخص هاي بهره وري نمي کنيم برنامه جامع بهره وري کشور طي يک سند 10 ساله تنظيم و تدوين شده که کليات آن نيز به تصويب هيات وزيران رسيده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، رويا طباطبايي يزدي رئيس سازمان ملي بهره وري ايران در نشست خبري خود با خبرنگاران با اشاره به نقش اين سازمان اظهار داشت: سازمان ملي بهره وري سازماني دولتي و مستقلي است که تنها زير نظر سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور است که نقش تاثيرگذار و تعيين کننده اي در ايجاد ارزش افزوده و ارتقاي بهره وري توليد ملي کشور را دارد.
وي با اشاره به همايش ملي بهره وري نيز اشاره کردو گفت: پس از 20 سال اول همايش ملي در حوزه بهره وري برپا مي شود که اگر اين همايش به نحو احسن در راستاي ارتقاي بهره وري برگزار شد هر سال در همين زمان اين همايش به طور مداوم برگزار مي شود.
وي ادامه داد: نوبخت رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي، خانم ابتکار رئيس سازمان محيط زيست نيز در اين همايش به عنوان سخنران حضور دارند.
وي در خصوص شاخص بهره وري در کشور گفت: به تبع شاخص بهره وري در کشور از وضعيت چندان مطلوبي برخوردار نيست و تنها دو بخش ارتباطات و معدن شاخص بهره وري مناسبي نداشته اند.
وي با اشاره به شاخص بهره وري اين دو حوزه نيز افزود: در سال 91 شاخص بهره وري معدن منفي يک درصد و در سال 92 نيز منفي 11.6 درصد بوده است اما شاخص بهره وري در حوزه ارتباطات در سال 91 و 92 به ترتيب بالا 12.4 و 2.8 درصد افزايش روبه رو بوده است.
وي با اشاره به آمارهاي گذشته اين دو حوزه نيز گفت: اين دو حوزه در طي سالهاي گذشته با رشد شاخص هاي مناسبي همراه بوده اند که متاسفانه بعضي از اين شاخص ها مخصوص معدن طي قانون گذاري هاي که شد شاخص بهره وري آنها سقوط پيد کرد، بخش معدن در سال 89 و 90 به ترتيب با 19.7 و 15.7 درصد رشد رو به رو بود و شاخص ارتباطات نيز به طول ميانگين سالانه با 50 درصد رشد مواجه بوده است.
طباطبايي با ارزيابي شاخص بهره وري در طي بازده زماني 10 ساله نيز گفت: اگر شاخص هاي بهره وري را در سال 83 بر روي 100 عدد گزارش کنيم شاخص بهره وري کشاورزي به 104 ، معدن به شاخص 149، نفت و گاز به شاخص 45، ساختمان به شاخص 81، صنعت به شاخص 112، ارتباطات به شاخص 634 ، حمل و نقل به شاخص 120، آب و برق و گاز به شاخص 118 و ساير خدمات نيز شاخص بهر وري آن به 108 رسيده است. اما اين بدان معني نيست که اگر شاخصي با سقوط مواجه بوده زحمت کشان اين صنعت از خود کوتاهي نشان داده اند و براي مثال در بخش نفت و گاز تحريم ها تاثيرات فراواني بر افت شاخص بهره وري اين حوزه داشت.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري موج در خصوص اقدامات و ارزيابي خود از شاخص بهره وري در دولت يازدهم نيز گفت: در ارزيابي عملکرد بهره وري کشور نمي شود چهار ماهه آمار به دست آورد و بايد با کمي صبر ، تحمل و پيوستگي کار بتوانيم شاخص ها را روز به روز در مسير رشد قرار دهيم، بسياري از کشورهاي سخت کوش و معروفي هستند که تصميم هايي براي افزايش ساخص بهره وري خود گرفته اند و البته تنها اين موضوع را بايد با برنامه ريزي هاي دقيق طي کرد.
وي با اشاره به اينکه امروز به هيچ عنوان نمي توانيم در خصوص شاخص بهره وري قضاوت کرد نيز گفت: برنامه جامع بهره وري که طي يک سند 10 ساله براي رشد و حرکت سازمان تدوين شده و کليات آن به تصويب هيات دولت نيز رسيده است.
وي خاطر نشان کرد: البته اين سازمان با بدنه تنها 50 کارشناس چطور مي تواند به تنهايي بار بهره وري اقتصاد کشور را به دوش بکشد؛ نزديک به يک سوم رشد اقتصادي کشور بايد از طريق بهره وري انجام شود و متاسفانه در گذشته نگاه چنداني به موضوعات بهره وري نشده بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]