محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843512895
سقوط قيمت نفت، خاورميانه و آفريقا را با بحران مواد غذايي مواجه مي کند
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ دي ۱۳۹۳ (۷:۵۷ق.ظ)
سقوط قيمت نفت، خاورميانه و آفريقا را با بحران مواد غذايي مواجه مي کند گروه بين الملل خبرگزاري موج؛
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، بسياري بر اين باورند که کاهش قيمت نفت در بازارهاي جهاني در چند ماه اخير، موج جديدي از مشکلات بويژه بحران مواد غذايي را در کشورهاي صادرکننده اين سوخت ارزشمند به جود آورده است. از آنجايي که بيشتر کشورهاي صادرکننده نفت در منطقه خاورميانه و آفريقا قرار دارند، بنابراين نگاهي به وضعيت اقتصادي اين کشورها بويژه پس از تحولات سياسي داخلي، موضوع کمبود مواد غذايي در اين منطقه را بيشتر و بهتر نمايان مي کند.
چهار سال از آغاز زمان تغييرات سياسي در شمال آفريقا و خاورميانه گذشته است. پس از وقوع جنبشهاي مردمي و سرنگوني رژيمهاي گذشته و استقرار حکومتهاي جديد، مساله جدي پيشروي اين کشورها، حل معضلات اقتصادي بود. ساختار اقتصادي اين کشورها که ميراث دوران استعماري است، بعد از استقلال هم معيوب مانده است. فساد اقتصادي و عدم شفافيت اقتصادي در اين کشورها امري جاري بوده و همه فعاليتهاي اقتصادي به راس ساختار قدرت متصل است.
بعد از اين تحولات در کشورهاي شمال آفريقا ميزان تورم و نرخ بالاي بيکاري به عنوان دو معضل مهم اين کشورها همچنان بعد از گذشت تقريبا چهار سال با قوت در اين کشورها باقي است.
برآوردها نشان ميدهند که با وجود استفاده از سوبسيدهاي مرتبط با قيمت مواد غذايي و مداخلات دولتي، افزايش قيمت جهاني مواد غذايي به ميزان قابل توجهي به افزايش قيمت آن در داخل بسياري از کشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا مرتبط است. اگرچه در اين بين گوناگوني تفاوتهاي درون کشوري نيز قابل توجه هستند. در شرايطي که ميزان مصرف غذا بالا باشد انتقال انبوه مواد غذايي منجر به افزايش فشارهاي تورمي ميشود. در کنار آن عوامل داخلي نيز با ذخيره سازي موادغذايي نقش مهمي در انتشار تورم بالاي قيمت مواد غذايي در اکثر کشورهاي منطقه دارند.
از سوي ديگر، نگاهي به دادهها نشان ميدهد که چه قدر اين خطر جدي است. تخمين زدهاند که هزينه واردات مواد غذايي در کشورهاي عربي تا سال 2020 به 115 ميليارد دلار خواهد رسيد. اين تخمين بر اساس ميزان رشد جمعيتي برابر 5/3 درصد در دهه آينده است.
درحاليکه بسياري از کشورهاي عرب در حال تلاش براي وفق دادن خود با پيامدهاي اقتصادي بهار عربي هستند، بحران ديگري در حال حاضر در حال پديدار شدن است: هزينه روبه افزايش مواد غذايي. اينکه چه قدمهايي بايد براي مواجهه با اين بحران برداشت، نه تنها براي کشورهايي که خيزش اعراب را پشت سر گذاشتهاند بلکه براي تمام منطقه، از جمله اميرنشينهاي ثروتمند خليجفارس، جالب است. اصولاً، تقريباً تمام کشورهاي دنياي عرب با عدم امنيت غذايي روبرو هستند. کشورهاي عرب 60 تا 80 درصد مواد خوراکي را وارد ميکنند. احتکار در بازارهاي جهاني غذا در سال 2008 باعث ايجاد بحراني منطقهاي شد. قيمت کالاها سر به فلک کشيد و باعث شد که تورم به سطوح بسيار بالاي بيسابقهاي برسد. بسياري از کشورهاي عربي دست به فعاليتهاي هدفمندي زدند که سعي داشتند اين تورم را کاهش دهند. ولي اين اقدامات در برخورد با دلايل اصلي بحران مواد غذايي با شکست مواجه شدند.
بيشتر کشورهاي عرب اخيراً براي مواد خوراکي يارانه اختصاص دادهاند، بنابراين، ديگر انگيزهاي براي يافتن راهحلي مبتکرانه براي مشکل رشد امنيت مواد غذايي وجود ندارد. ولي اين کار را تا ابد نميتوان ادامه داد. صعود قيمت جهاني به معناي کمبود بودجه در بيشتر کشورهاي عربي است و گرچه کشورهاي عربي همچنان با مازاد آن مواجه هستند، هزينه بالاي واردات مواد خوراکي اثر شديدي خواهد گذاشت.
خاورميانه و آفريقاي شمالي معمولاً در ميان مناطق بسيار محروم جهان به حساب ميآيند، چون ملاک رفاه در اينجا منابع آب شيرين است. نبود انگيزه براي مردم و کشاورزان مشکل را بدتر کرد يعني نتوانستند به آنها انگيزههايي بخشند تا آب باران را درست ذخيره و بهرهبرداري کنند.
از سوي ديگر کاهش شديد قيمت نفت در بازارهاي جهاني، مشکل بحران کمبود مواد غذايي را در برخي از اين کشورها به وجود آورده است. به عنوان مثال سقوط شديد قيمت نفت، بحران شديد مواد غذايي را در ونزوئلا به وجود آورده است.
منابع خبري اين کشور در هفته هاي گذشته اعلام کردند که سقوط شديد قيمت نفت موجب شده است که مردم ونزوئلا وقت شان را در صف هاي طويل تلف مي کنند. صف هاي بلندي در برابر فروشگاه هاي بزرگ مواد غذايي ايجاد شده است. مردم ونزوئلا به طور متوسط در هفته هشت ساعت در صف مي ايستند. برخي از اين وضع سود مي برند و جاي خود را به ديگران مي فروشند.
تهيه مواد غذايي و اقلام ضروري در فروشگاهها دشوار شده است و ونزوئلايي ها ناچارند تامين نيازهاي خود را از بازار سياه تهيه کنند. بنابراين کاهش شديد و ناگهاني قيمت نفت، به عنوان مهترين منبع درآمد ونزوئلا، اين کشور را با مشکلات اقتصادي جدي روبرو کرده است.
از سوي ديگر در کشورهايي نظير سومالي، که گروه تروريستي "الشباب" کنترل برخي از شهرهاي اين کشور را در عهده دارند نيز بحران مواد غذايي مشکلاتي را به وجود آورده است. تعدادي از سوماليايي ها اکنون در اروگاههاي بشر دوستانه اقامت گزيده اند. بسياري از آوارگاني که در اين اردوگاه ها زندگي مي کنند، اعلام کرده اند که از آخرين باري که غذا توزيع شده يک سال گذشته است.
در سومالي، يکي از مهم ترين موانع توزيع کمک هاي بشر دوستانه گروه اسلامگراي الشباب است که از توزيع مواد غذايي جلوگيري مي کند. در همين رابطه، يکي از مشاوران واحد امنيت غذايي مي گويد: «ريشه تمام اين مسايل، مناقشه در سومالي است. چيزي که نه تنها بحران را دامن مي زند بلکه رسيدن کمک هاي بشر دوستانه و توزيع آن را با مشکل مواجه مي کند. با اينکه دوران قحطي به پايان رسيده ولي همچنان بيش از يک چهارم از مردم سومالي از سو تغذيه رنج مي برند و نياز فوري به مواد غذايي، آب آشاميدني و دارو دارند.»
بحران کمبود مواد غذايي و افزايش تقاضاي آن به يکي از مشکلات اصلي بشر در قرن حاضر تبديل شده است. با افزايش درگيري هاي مسلحانه در مناطق مختلف جهان بخصوص در خاورميانه و گسيل شدن سيل آوارگان در اين منطقه انتظار مي رود که جهان بايد در آيندهاي نه چندان دور دچار بحران امنيت غذا شود. کارشناسان بر اين باورند که علاوه بر تغييرات زيست محيطي، گران شدن مواد غذايي، افزايش تقاضا، خشکسالي و کم بودن زمين هاي کشاوري در نقاط مختلف جهان، در دهه حاضر اين جنگ ها هستند که آينده ي امنيت غذايي بشر را رقم مي زند.
جنگ ها فاكتور مهمي در گسترش گرسنگي و فقر شناخته مي شوند. از سال 2008 شاهد افزايش قابل توجهي در تعداد پناهندگان،به دليل افزايش خشونت ها در عراق و سومالي و متعاقبا سوريه و ديگر مناطق بوده ايم. تعداد آوارگان سوري که در اثر جنگ داخلي خانه هاي خود را ترکي کرده اند به بيش از 6 ميليون نفر رسيده است.
امسال، براي چندمين بار متوالي جهان بيشتر از توليد خود مواد غذايي مصرف كرده است، كه عمده دليل آن بحران آب و هواي آمريكا و ديگر كشورهاي توليد كننده مواد غذايي اعلام شده است. از هر هفت نفر جمعيت جهان، يک نفر گرسنه مي خوابد. در مجموع 870 ميليون نفر، غذاي کافي براي خوردن ندارند. قيمت مواد غذايي در طول چند سال گذشته همواره افزايش يافته است و در صورت ادامه اين روند وقوع جنگ ها و انقلابها براي رفع گرسنگي نزديک خواهد.
اکثريت قريب به اتفاق گرسنگان در کشورهاي درحال توسعه زندگي مي کنند - حدود 15 درصد از جمعيت اين كشورها - در حالي که 16 ميليون نفر در کشورهاي درحال توسعه دچار سوء تغذيه مي باشند. درحال حاضر بيش از 100 ميليون کودکان زير پنج سال کم وزن هستند، و سوء تغذيه دوران کودکي علت مرگ بيش از 2.5 ميليون کودک در سال است.
به نظر مي رسد با توجه به عوامل ياد شده بعلاوه عواملي نظير خشکسالي، رشد جمعيت، افزايش تقاضاي موا غذايي، گراني محصولات کشاورزي، ناکارآمدي شيوه هاي توليد و از همه مهم تر شعله ور شدن جنگ ها و تشديد خشونت ها در چند سال اخير جهان را در آستانه روبرويي با بحران غذايي جديدي قرار داده است. با وجود اقدامهاي صورت گرفته، كاهش گرسنگي در جهان در يك دهه گذشته پيشرفت اندكي داشته است.
سارا هاز
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]
صفحات پیشنهادی
کاهش قیمت مواد پتروشیمی در بازار جهانی/ ایران ارزان فروشی نمیکند -
در گفتگو با مهر اعلام شد کاهش قیمت مواد پتروشیمی در بازار جهانی ایران ارزان فروشی نمیکند شناسهٔ خبر 2464937 چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۷ اقتصاد > انرژی دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی ارزش محصولات صادراتی پتروشیمی ایران در بازار جهاسقوط قیمت نفت، ناجی گردشگری میشود؟ | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1393 10 09-خبرگزاری میراث فرهنگی – گردشگری – طرح مسائل اقتصادی امروز سهم بیشتری از اخبار را به خود اختصاص دادهاند از سویی قیمت نفت در حال کاهش است و از سوی دیگر قیمت ارز در روزهای گذشته افزایش محسوسی داشتهاست هر یک دلار کاهش قیمت نفت صادراتی کشورمان نسبت به رقم 72گزارش بانک مرکزی از قیمت موادغذایی/ لبنیات گران شد -
گزارش بانک مرکزی از قیمت موادغذایی لبنیات گران شد شناسهٔ خبر 2455053 شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۶ اقتصاد > بازار بانک مرکزی از افزایش 10 8 درصدی قیمت لبنیات در هفته منتهی به 1393 10 5 نسبت به هفته مشابه سال قبل خبر داد و اعلام کرد میوه نیز 38 3 درصد افزایش قیمت نشان می دهد به گقيمت مواد غذايي در جهان کاهش يافت
۲۰ دي ۱۳۹۳ ۱۱ ۵۷ق ظ قيمت مواد غذايي در جهان کاهش يافت به گزارش سازمان خوار و بار کشاورزي جهاني قيمت مواد غذايي در جهان پس از سه ماه ثبات کاهش يافت به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج کاهش قيمت مواد غذايي در ماه گذشته ميلادي دسامبر 2014 آذر و دي به معناي کاهش شاخص مواد غذايي برگزارش بانک مرکزی از قیمت موادغذایی
گزارش بانک مرکزی از قیمت موادغذایی اقتصاد > بازرگانی - مهر نوشت بانک مرکزی از افزایش 10 8 درصدی قیمت لبنیات در هفته منتهی به 1393 10 5 نسبت به هفته مشابه سال قبل خبر داد و اعلام کرد میوه نیز 38 3 درصد افزایش قیمت نشان می دهد بانک مرکزی تغییرات هفتگی متوسط قیمت خردکویت: فکر نمیکردیم قیمت نفت تا این حد سقوط کند
کویت فکر نمیکردیم قیمت نفت تا این حد سقوط کندوزیر نفت کویت اعتراف کرد که کشورش هیچ وقت تصور نمیکرده قیمت نفت تا این حد پایین بیاید به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس «علی العمیر» وزیر نفت کویت در واکنش به سقوط بی سابقه قیمت نفت گفت که کشورش هیچ وقت فکر نمائتلاف روسیه، ایران و ونزوئلا سقوط قیمت نفت را متوقف میکند/وزارت نفت و دستگاه دیپلماسی اقدام کنند
ائتلاف روسیه ایران و ونزوئلا سقوط قیمت نفت را متوقف میکند وزارت نفت و دستگاه دیپلماسی اقدام کنند اقتصاد > اقتصاد سیاسی - نسیم نوشت یک استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق ع با ارایه تحلیلی از وضعیت بازار نفت گفت که طرف تقاضا نقش چندانی در افت قیمت نداشته و بیشتر مشکلاقیمت نفت همچنان سقوط می کند |اخبار ایران و جهان
قیمت نفت همچنان سقوط می کند بهای نفت در بازارهای جهانی پس از کاهش شدید روزهای گذشته امروز چهارشنبه ۱۷ دی ماه نیز دو دلار دیگر سقوط کرد کد خبر ۴۶۴۶۳۳ تاریخ انتشار ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۸ ۰۸ - 07 January 2015 بهای نفت در بازارهای جهانی پس از کاهش شدید روزهای گذشته امروز چهارشنبه ۱۷ دی ماین مواد غذایی سردردتان را کم می کند
این مواد غذایی سردردتان را کم می کنداگر شما هم از سردرد رنج می برید این مواد غذایی را امتحان کنید درد ناشی از یک سردرد واقعا بد میتواند باعث متوقف کردن فعالیتهای روزانه شما شود خوشبختانه برخی غذاها دارای اثری تسکیندهنده هستند که میتوانید آنها راین مواد غذایی موهایتان را تقویت می کند
این مواد غذایی موهایتان را تقویت می کنداین مواد غذایی سلامت مو و پوست تان را برای شما به ارمغان می آورد در این بخش چند ماده مفید برای تقویت و سلامت پوست و مو را به شما بیان خواهیم کرد که با مصرف آنها و قرار دادن این مواد غذایی در تغذیه خود می توانید زیباییگزارش بانک مرکزی از قیمت موادغذایی |اخبار ایران و جهان
گزارش بانک مرکزی از قیمت موادغذایی بانک مرکزی از افزایش ۱۰ ۸ درصدی قیمت لبنیات در هفته منتهی به ۱۳۹۳ ۱۰ ۵ نسبت به هفته مشابه سال قبل خبر داد و اعلام کرد میوه نیز ۳۸ ۳ درصد افزایش قیمت نشان می دهد کد خبر ۴۶۳۳۶۶ تاریخ انتشار ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۲۱ ۲۶ - 03 January 2015 بانک مرکزی از افمواد غذایی که بیشفعالی در کودکان را تشدید میکند
مواد غذایی که بیشفعالی در کودکان را تشدید میکندتاریخ انتشار پنجشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۵ ۱۱ کودکان بیشفعال معمولاً از میزان هوش خوبی برخوردارند اما به دلیل مشکلات رفتاری و اختلال در تمرکز عملکرد تحصیلی خوبی ندارند که ممکن است این اختلالها با مصرف بعضی موادغذایی به شخوردن این مواد غذایی کودکتان را پیش فعال میکند
خوردن این مواد غذایی کودکتان را پیش فعال میکند کودکان بیشفعال معمولاً از میزان هوش خوبی برخوردار هستند اما به دلیل مشکلات رفتاری و اختلال در تمرکز عملکرد تحصیلی خوبی ندارند که ممکن است این اختلالها با مصرف بعضی موادغذایی به شدت افزایش یابد به گزارش نامه نیوز کودکان بیشعوامل کاهش صادرات کفش/ نوسانات قیمت صادرکنندگان را با مشکل مواجه می کند
لشگری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد عوامل کاهش صادرات کفش نوسانات قیمت صادرکنندگان را با مشکل مواجه می کند رئیس هیئت مدیره جامعه صنعت کفش ایران گفت موضوع افزایش قیمت مواد اولیه داخلی و بالا بودن هزینه تامین مالی برای شرکتها یکی از عوامل کاهش صادرات بوده است علی لشگری دگزارش بانک مرکزی از تغییرات قیمت 11 گروه موادغذایی -
گزارش بانک مرکزی از تغییرات قیمت 11 گروه موادغذایی شناسهٔ خبر 2463494 دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۹ اقتصاد > بازار بانک مرکزی اعلام کرد قیمت میوه های تازه در هفته منتهی به 93 10 19 نسبت به هفته مشابه سال قبل 39 درصد و برنج نیز 11 درصد افزایش یافته است به گزارش خبرگزاری مهر بانمروري بر مهم ترين عنوان هاي خبري آفريقا و خاورميانه 2
۱۸ دي ۱۳۹۳ ۲۰ ۲۴ب ظ مروري بر مهم ترين عنوان هاي خبري آفريقا و خاورميانه 2 گروه بين الملل خبرگزاري موج - کنفرانس بين المللي مجازات سران تل آويو در بيروت برگزار مي شود- 40 تروريست داعشي در غرب سامرا به هلاکت رسيدند- نشست کارشناسي اتخاذ تدابير ضد تروريستي در اتحاديه عرب برگزار شد-توفیقی: کاهش قیمت نفت، فرصتی برای پایه ریزی اقتصاد دانش پایه است
پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۵ دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری در صنعت نفت گاز و ذغال سنگ با تاکید بر ضرورت ایجاد یکپارچگی در صنعت نفت گفت ظرفیتهای بالایی در صنعت نفت کشور وجود دارد و تنها مشکل ما ایجاد یکپارچگی در این صنعت است به گزارش خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران ا-
گوناگون
پربازدیدترینها