واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ دي ۱۳۹۳ (۱۰:۵۵ق.ظ)
بيش از 420 هزار تن چغندر در سال جاري از اراضي زراعي استان کرمانشاه برداشت شد رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه گفت:در سال زراعي 93-92 بيش از 8800 هکتار از اراضي زراعي استان به کشت چغندر قند اختصاص يافت كه مقداري از محصول توليد شده به منظور توليد قند و شكر تحويل كارخانههاي توليدي در داخل استان شده و مازاد بر نياز كارخانهها نيز به خارج از استان صادر ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ در اين جلسه که با فرمانداران شهرستانهاي داراي کشت چغندر، مديران کارخانه هاي قند استان و مديران جهاد شهرستانها نيز حضور داشتند، علي اشرف منصوري با تاکيد بر حمايت از چغندر کاران استان افزود: در سال جاري 423 هزار تن چغندر قند در استان توليد شده که 267 هزار تن آن توسط 2 کارخانه قند اسلام آبادغرب و بيستون خريداري و مابقي که حدود 156 هزار تن است توسط کارخانه هاي توليد قند و شکر همدان، بنياد اصفهان، نقش جهان اصفهان و قزوين خريداري مي شود.
وي به توسعه افزايش سطح زير کشت در استان اشاره کرد و گفت: به منظور بالا بردن راندمان توليد چغندر قند بهاره و توسعه كشت چغندر پاييزه در مناطق گرمسيري استان برنامهريزي آموزشي، ترويجي و تسهيلاتي در اولويت برنامههاي اين سازمان قرار دارد.
منصوري در ادامه افزود: خوشبختانه طي ماههاي گذشته تاکنون 65 درصد از مطالبات کشاورزاني که چغندر خود را به کارخانه قند اسلامآباد غرب و 45 درصد از مطالبات کشاورزاني که به کارخانه قند بيستون چغندر تحويل داده اند توسط کارخانه ها پرداخت شده که انتظار داريم با در اختيار قرار دادن منابع تسهيلاتي بانكي، کارخانهداران بتوانند مابقي مطالبات كشاورزان را پرداخت نمايند.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان کرمانشاه به موضوع کشت چغندر قند در سال زراعي جديد اشاره کرد و گفت: براي توسعه كشت چغندر قند در استان، سازمان جهاد كشاورزي براي كاشت، برنامههاي آموزشي و تسهيلاتي خاصي را در نظر گرفته كه با ايجاد فضاي مناسب، اراده و توان كاري مضاعف سطح زير كشت چغندر در استان افزايش يابد.
منصوري از كارخانهداران درخواست كرد كه با در اختيار قرار دادن كود و تسهيلات بانكي به كشاورزان و ساير موشوقهاي لازم، در آنها ايجاد انگيزه كرده تا محصول توليدي خود را به خارج از استان نفرستند.
وي در مورد خريد تضميني چغندر قند توسط كارخانهها تاكيد كرد: پيشنهاد مي کنيم بر اساس قرارداد برنامه زمانبندي تحويل محصول از مهر شروع و از 15 آبان به منظور تسريع در خريد بيشتر و دپوي محصول اقدام و حداكثرتا 10 آذر به پايان برسد و به جاي اينکه چغندر توسط کشاورزان نگهداري و منتظر خريد توسط کارخانه ها شوند، زودتر اين محصول خريداري و توسط كارخانهها نگهداري شود.
وي يادآور شد: با تحويل به موقع چغندر به كارخانه، كشاورز اين فرصت را براي كشت بعدي پيدا ميكند كه به موقع نسبت به كشت خود اقدام كند و با اين برنامهريزي در كشاورز نيز انگيزه تلاش بيشتر در زمينه توليد ايجاد خواهد شد.
وي در پايان از مديران خواست با آمار برداري از اراضي كشت شده چغندرقند با تشويق كشاورزان به بستن قرار داد و تحويل محصول به كارخانجات قند داخل استان رايزني انجام دهند.
گفتني است در اين جلسه فرمانداران شهرستانهاي كرمانشاه، اسلامآباد غرب، كنگاور، صحنه، هرسين و مديران عامل کارخانه هاي قند بيستون و اسلام آباد غرب نيز حضور داشته و نقطه نظرات خود را در خصوص چغندر قند استان و ميزان کاشت و نحوه خريد توسط کارخانه هاي استان بيان کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]