تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه انسان چهل ساله شود و خوبيش بيشتر از بديش نشود، شيطان بر پيشانى او بوسه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844340156




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توسعه دولت الکترونیکی در فرایند رشد و فرهنگ‌سازی بانکداری الکترونیکی تاثیرگذارست


واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: توسعه دولت الکترونیکی و به‌کارگیری رسانه‌های گروهی برای ارتقای آموزش مردم در زمینه استفاده از خدمات بانکداری مجازی نقش بسیار مهمی در فرهنگ‌سازی توسعه بانکداری الکترونیکی کشور دارد.




توسعه دولت الکترونیکی در فرایند رشد و فرهنگ‌سازی بانکداری الکترونیکی تاثیرگذارست


 


 

توسعه دولت الکترونیکی و به‌کارگیری رسانه‌های گروهی برای ارتقای آموزش مردم در زمینه استفاده از خدمات بانکداری مجازی نقش بسیار مهمی در فرهنگ‌سازی توسعه بانکداری الکترونیکی کشور دارد.

به گزارش موسسه دیده‌بان آی‌تی، بنا به استقبال مخاطبان از موضوع فرهنگ‌سازی در بانکداری الکترونیکی، برنامه این هفته اقتصاد فردا نیز به گفتگوی دکتر علیرضا صالحی، مجری کارشناس این برنامه با دکتر محمد مراد بیات، مدیرعامل مرکز فرهنگ‌سازی بانکداری الکترونیکی کشور (فابا) و مهندس احمد مرآت‌نیا، فعال بانکداری الکترونیکی، اختصاص داشت. 

دکتر بیات درباره توسعه بانکداری الکترونیکی و فرهنگ‌سازی در این زمینه اظهار داشت: فرهنگ‌سازی در حوزه بانکداری الکترونیکی از دو زاویه قابل‌بررسی است؛ یکی از زاویه کاربران که باید در زمینه آگاهی و دانش آن‌ها برای استفاده از خدمات بانکداری الکترونیکی آموزش‌های لازم در اختیار آن‌ها قرار گیرد و زاویه دیگر در سطح مدیران ارشد، تصمیم گیران و تصمیم سازان این عرصه که باید از آخرین دانش و دستاوردها و خدمات موجود و بروز دنیا آگاه باشند تا بتوانند آن را در کشور پیاده کنند و از سوی دیگر دانش این را داشته باشند تا خودشان خالق فناوری‌های جدید و نوین در این عرصه باشند و فناوری را در کشور روبه‌جلو ببرند. 

وی با اشاره به اختلاف سطح دانشی که در میان فعالان و مسئولان این وادی در استان‌ها و شهرستان‌های مختلف وجود دارد و باعث می‌شود که به‌عنوان کاربران اولیه قادر به انتقال دانش کافی و وافی به کاربران نهایی خود یعنی مردم نباشند، گفت: اگر ما به دنبال دست یافتن به توسعه پایدار در عرصه بانکداری الکترونیکی در کشورمان هستیم باید آن را فراگیر کنیم و در سطح شهرستان‌ها نیز به آموزش و اشاعه فرهنگ در این زمینه اقدام کنیم. 

وی بر سه بخش فنی و ارتباطی، حقوقی و فرهنگی و آموزشی به‌عنوان زیرساخت‌های ضروری نظام بانکی تأکید کرد و گفت: در تمام دنیا این سه زیرساخت را به‌عنوان همزاد و همراه پیش می‌برند اما در کشور ما در قسمت حقوقی و به‌ویژه اشاعه فرهنگی کمبودهایی وجود دارد و اگر بخواهیم به یک توسعه همه‌جانبه در این زمینه برسیم باید این سه را همراه و همزاد هم ببینیم و باید با مدیریت دانش این مشکل را حل کرده و فناوری
بیات: برای رسیدن به یک توسعه پایدار و همه‌جانبه در بانکداری الکترونیکی باید به کاربران نشان دهیم که بهره‌برداری گسترده از خدمات بانکداری الکترونیکی در تمامی وجوه زندگی آن‌ها اعم از حفظ محیط‌زیست، بهداشت عمومی و رفاه اجتماعی نقش موثری دارد


اطلاعات را در تمامی سطوح فراگیر کنیم. 

مدیرعامل مرکز فرهنگ‌سازی بانکداری الکترونیکی با اشاره به پیشرفت خوب و قوی در بخش فنی ادامه داد: البته در بخش حقوقی نیز کارهای خوبی در دست انجام است و در برنامه ششم توسعه نیز با کمک کارشناسان و خبرگان عرصه فناوری اطلاعات، برنامه‌ریزی‌های خوبی صورت گرفته که تا حدود زیادی کاستی‌های موجود را حل می‌کند. در بخش فرهنگی نیز اقداماتی شده اما باید بیش‌ازپیش کارهایی صورت گیرد و تا این حد که تاکنون انجام‌شده، کافی نیست. کاربران باید درباره مزایا و ضرورت‌های استفاده از بانکداری الکترونیک کاملاً توجیه شوند و از نتیجه و اثر اشاعه استفاده از این خدمات در تمامی عرصه‌های زندگی اعم از آلودگی محیط‌زیست و ترافیک و غیره آگاه شوند؛ البته این موضوع که امروز ۷۰ درصد تراکنش‌های بانکی کشورمان به‌صورت مجازی و غیرحضوری صورت می‌گیرد، بیانگر وجود این آگاهی و دانش در میان کاربران هست اما هنوز جا برای اشاعه آن وجود دارد. 

وی افزود: کاربر را باید این موضوع توجه داد که استفاده از خدمات مجازی بانکی، استفاده از کاغذ را کم می‌کند و درنتیجه درختان کمتری قطع می‌شوند و این کمکی به حفظ شادابی محیط‌زیست است و از سوی دیگر این تکنولوژی در کم شدن جابه‌جایی‌های درون‌شهری و مسئله مصرف انرژی کشورمان که بالاتر از سطح استانداردهای جهانی است و کاهش حجم ترافیک شهری تأثیرگذار خواهد بود. وقتی فرد به درک و آگاهی کاملی از این مسائل برسد، قطعاً در هر شرایطی خدمات بانکداری مجازی را انتخاب خواهد کرد. درواقع اگر ما ضرورت‌هایی که در زندگی امروزمان با آن مواجهیم و مزایایی را که بانکداری الکترونیکی برای ما به وجود می‌آورد برای کاربران و مردم توضیح داده و معرفی کنیم، بستر بیشتری را برای استفاده از این خدمات ایجاد کرده‌ایم. 

بیات بابیان این مطلب که هنوز هم مسئله صدور قبوض مشترکان از برخی ادارات کشور نظیر برق، گاز و تلفن حذف نشده است، تصریح کرد: برای رسیدن به یک توسعه همه‌جانبه و فراگیر در این زمینه باید به مقوله بانکداری الکترونیکی و اشاعه آن در همه سازمان‌ها توجه کنیم و آن را در برنامه کار خود قرار دهیم. این موضوع که امروز بیش از ۳۰۰ میلیون کارت‌بانکی در اختیار مردم قرار دارد، نشان از پیشرفت فنی کشور ما در حوزه فناوری اطلاعات است و با اطلاع‌رسانی صحیح به کاربران ضرورتی برای ارائه بسیاری از خدمات حضوری در سازمان‌ها وجود ندارد همچنان که امروز ثبت‌نام در کنکور دانشگاه‌ها به‌صورت الکترونیکی به امری رایج تبدیل‌شده است؛ پس این توسعه دولت الکترونیکی است که ما را به یک توسعه همه‌جانبه می‌رساند. 

وی تأکید کرد: در امر ترویج بانکداری الکترونیک همه اجزای جامعه درگیرند نه صرفاً بانک‌ها؛ چراکه این مسئله بر همه ابعاد زندگی اجتماعی و شخصی افراد تأثیر دارد؛ برفرض تصور کنید که با حذف اسکناس، بهداشت عمومی نیز در جامعه ارتقا می‌یابد و قطعاً رسانه‌های عمومی در این فرهنگ‌سازی نقشی بسزا دارند و باید همپای دولت الکترونیکی و بانکداری الکترونیکی در این مسیر پیش بروند. 

در بخش دیگر از برنامه، مهندس مرات‌نیا به‌عنوان میهمان تلفنی برنامه با تأکید بر نقش و جایگاه دولت الکترونیکی در فرهنگ‌سازی توسعه بانکداری الکترونیکی، گفت: بانکداری الکترونیکی بستر تجارت الکترونیکی است و تجارت الکترونیکی است و تجارت الکترونیکی نیز به‌نوبه خود
مرآت‌نیا: آمارها حاکی از رشد کمی و کیفی خدمات بانکداری الکترونیکی کشور بوده و لازم است که رسانه‌ها نقش خود را برای اشاعه فرهنگ استفاده از خدمات بانکداری الکترونیکی در میان مردم ایفا کنند.


بستر مناسبی برای دولت الکترونیکی است. 

وی با اشاره به رشد کمی و کیفی بانکداری الکترونیکی طی چهار سال گذشته در کشور، رشد فرهنگ‌سازی در این زمینه را کافی ندانست و افزود: طبق ارقام و آمار اعلام‌شده توسط بانک مرکزی در شهریورماه ۸۹ مقدار تراکنش‌های خودپرداز، ۱۴۸ میلیون بوده که در شهریورماه ۹۳ این رقم به ۴۳۳ میلیون رسیده است و همچنین مبلغ این تراکنش از شهریورماه ۸۹ به میزان ۱۸۵ میلیارد ریال به مبلغ ۱۷۷ تریلیون ریال در شهریورماه ۹۳ رسیده است. بر اساس همین آمار، ۳۲ هزار میلیارد ریال تراکنش دستگاه کارت‌خوان در شهریورماه ۸۹ به ۸۷۳ هزار میلیارد ریال در شهریورماه ۹۳ افزایش‌یافته است و این بدان معنی است که مردم آگاهانه و با رضایت از کیفیت خدمات ارائه‌شده الکترونیکی به‌سوی آن گرایش یافته‌اند اما این میزان رشد به نسبت پیشرفت‌های خوب فنی ما در این عرصه هنوز کافی نیست. ما باید کاری کنیم که مردم به‌جای برداشت پول نقد از دستگاه‌های خودپرداز، هرچه بیشتر به انجام عملیات خرید و پرداختی خود از درگاه‌های پرداختی نظیر کارت‌خوان، موبایل‌بانک و اینترنت‌بانک روی بیاورند و رسانه‌ها در کنار تلاش دولت برای ترویج دولت الکترونیکی در اشاعه این فرهنگ بسیار تأثیرگذارند. 

وی افزود: طبق نظرسنجی انجام‌شده توسط مرکز افکار سنجی عمومی کشور از میان ۱۱۰۰ نفر از شهروندان پاسخ‌گو، ۶۰ درصد این افراد اطلاعات خود را از رسانه صداوسیما دریافت می‌کنند و پایگاه‌های اینترنتی و شبکه‌های ماهواره‌ای و مطبوعات داخلی در درجات بعدی قرار دارند و بر اساس همین نظرسنجی میزان اعتماد به این اطلاعات در سطح اول به صداوسیما و پس‌ازآن به پایگاه‌های اینترنتی و مطبوعات داخلی اختصاص دارد. این موضوع نشانگر نقش بسزایی است که صداوسیما می‌تواند در مقوله فرهنگ‌سازی بانکداری الکترونیکی کشور داشته باشد، همان‌طور که قبلاً این نقش را در مورد فرهنگ مصرف صحیح برق و بستن کمربند ایمنی ایفا کرد و تا حدود زیادی نیز موفق بود. 

مرات‌نیا گفت: بانک مرکزی و بخش‌های ذی‌ربط تلاش خود را در مسیر این پیشرفت می‌کنند و ارقام ارائه‌شده بیانگر این امر است و وقتی می‌بینیم که در مسئله پرداخت یارانه‌ها علی‌رغم فشار وارده به سیستم خدمات‌رسانی الکترونیکی این کار به‌خوبی انجام می‌شود، این به همان معنی رشد زیرساختی فنی ما در این مقوله است اما اینجاست که رسانه‌ها با آموزش و تبلیغات درست خود می‌توانند به مردم بیاموزند که نیاز و ضرورتی برای برداشت سریع این مبالغ یارانه از حساب‌هایشان ندارند و این پول در حساب آن‌ها محفوظ و متعلق به خودشان است و می‌توانند با کمک کارت‌بانکی خود و بهره‌مندی از خدمات بانکداری الکترونیکی تمامی خریدها و پرداخت‌های خویش را بدون نیاز به برداشت نقدی از خودپردازها انجام دهند. 

گفتنی است، برنامه اقتصاد فردا کاری از گروه اقتصاد صدای جمهوری اسلامی ایران است که هر پنج‌شنبه ساعت ۱۰ صبح روی موج FM ردیف ۹۸ مگاهرتز پخش می‌شود و به مسائل مربوط به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور می‌پردازد و چندهفته‌ای است که به موضوع بانکداری الکترونیکی می‌پردازد.

 


تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: افتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن