محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852518075
400 ميليارد دلار سرمايه براي بازسازي عراق نياز است/ بازار عراق نگاه بلندمدت مي خواهد نه نگاه سوپرمارکتي!
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ دي ۱۳۹۳ (۸:۴۰ق.ظ)
رستم قاسمي: 400 ميليارد دلار سرمايه براي بازسازي عراق نياز است/ بازار عراق نگاه بلندمدت مي خواهد نه نگاه سوپرمارکتي! گروه سياسي
به گزارش خبرگزاري موج، بازار کشور همسايه ما يعني عراق بايد از لحاظ اقتصادي بايد مورد ارزيابي مجدد قرار بگيرد ؛ برآورد بودجه اي که براي بخش سرمايه گذاري ها در اين بخش داشتند رقمي بالغ بر 850 تا 650 ميليون دلار جهت بازسازي عراق نياز است.
اقتصاد مبتني بر بازار آزاد که امروز نشات گرفته از نگاه مديريتي در مديران عراقي است، يعني حدود 1500 ميليارد دلار براي حجم پروژه هاي عمراني در عراق را بايد تا سال 2020 پيدا کنند.
نبايد فراموش کنيم که دو کشور داراي بيش از 1300 کيلومتر مرز مشترک و 15 نقطه مبادلاتي هستند البته نبايد فراموش کرد که تمرکز شهرهاي عراق اکثراً به سمت شرق کشور ماست و بالغ بر 70 درصد عراقي ها شيعه هستند.
نبايد بازار عراق را به عنوان يک بازار يک بار مصرف نگاه کرد و بايد چشم انداز صادراتي خود و سهم 25 درصدي بازار عراق را تصاحب کنيم که اگر تلاش و همت کنيم مطمئناً اين سهم از بازار هدف عراق دور از دسترس براي تجار ما نخواهد بود.
چالش هاي بين المللي نظير تحريم و جنگ هشت ساله بر بدنه هاي مياني مديريت عراقي تاثيرگذاري خاصي دارد ضمن آنکه بدسليقگي ها را نبايد فراموش کرد.
متاسفانه برخلاف عملکرد بانک ها در دنيا و مطالبات مردم متنوع از بانک ها، معنا و مفهوم بانک در عراق چندان معنا و مفهوم عمومي ندارد و تنها به بانک ها در حد يک بنگاه يا صندوق ذخيره پول به بانک ها نگاه مي کنند.
از سوي ديگر نبايد عراقي ها را از بالا به پايين نگاه کرد ؛ غرور خاصي عراقي در اين زمينه باعث مي شود که بسياري از پروژه ها حتي آغاز هم نشود ؛ عراقي خود خود را آقاي تمامي کشورهاي عربي مي دانند و اينکه بخواهيم به آنان کم توجهي کنيم، اين اقدام باعث ري اکشن در بين آنها مي شود.
از همين سو، با رستم قاسمي وزير سابق نفت و رئيس توسعه اقتصادي ايران و عراق گفت و گويي انجام داده ايم که به شرح زير است:
به نظر شما آينده اقتصاد را بايد با چه ديدگاهي نگاه کرد که مردم متضرر نشوند؟
مطمئنا در آينده اي نه چندان دور، شاهد يک دگرگوني در روند اقتصاد آينده کشور و معاش خانواده ها هستيم که نقش و تاثير اقتصاد را در زندگي مردم بيش از پيش ملموس تر مي کند.
شايد در گذشته مسائلي همچون امنيتو ايجاد فرصت جزو مراحل نخست پايداري يک کشور به شمار مي رفت اما امروز، اقتصاد به عنوان پيشاني تمامي اولويت ها قرا گرفته است که حتي اگر اقتصاد پايدار در کشور وجود نداشته باشد نمي توان شاهد امينت و ساير مسائل براي پايداري يک کشور بود.
پس بهبود امرار معاش در اولويت است؟
در حديثي آمده است که اول معاش و بعدا معاد ؛ معناي اين حديث در اقتصادي که امروز به صورت ديجيتالي و سامانه اي شده است را مي توان يافت که ديگر اقتصاد همانند گذشته نيست و امروز بي رحم شده است ؛ اقتصاد به لحاظ اينکه سنتي نيست و به صورت ماشيني در تمامي کشور ها فعال است در مي يابيم که اگر در دايره جهاني فعال نباشيم طبيعتا معاش نيز با مشکلات فراواني مواجه مي شود.
نمي توانيم که براي آينده کشور تلاش نکنيم و نمايي مناسب از داشته ها و پتانسيل هاي کشور در اقتصاد جهاني به نمايش نگذاريم زيرا در غير اينصورت اقتصاد، با مشکلات بسياري روبه رو مي شود که اين نکته حاکي از نقش پررنگ اقتصاد در حيات کشورها دارد.
اگر نگاهي کوتاه به کشور خودمان داشته باشيم در ميابيم که 35درصد از کشورما بخش هاي روستايي يا شهرهاي کوچک احداث شده است که در گذشته وابستگي اين افراد به اقتصاد بسيار کم بود اما امروز با شرايط موجود و نقش اقتصاد بر زندگي آنان، آيا اگر پولي نداشته باشند مي توانند حتي آب و برق داشته باشند؟
بنابراين بايد با نگاه جديد به اقتصاد، اين شاخص امنيت، پايداري و ثبات کشور را به عنوان يک اولويت و نياز ديد تا افرادي را که در خط مقدم اقتصاد فعالند را به خوبي پشتيباني کنيم.
اقتصاد را همانند يک جنگ تصور کرديد؟
در واقع جنگ هاي آينده دنيا، جنگ اقتصاد است و همانطور که امروز دنيا با کشورما از بعُد اقتصاد وارد جنگ شده است زيرا جنگ هاي نظامي ديگر چندان کاربردي ندارد و اين اقتصاد است که بر زندگي مردم تاثير بسزايي مي گذارد.
امروز که دريافتيم، نقش اقتصاد چگونه حائز اهميت است، خوب است که براي رسيدن به اهداف و رفاه کشور روي به ترسيم يک برنامه ريزي مناسب و با آينده بيني دقيق نقش راه صحيح را براي اقتصاد تدوين کنيم.
عراق به عنوان يک آينده نگري براي توفيق بالا در اقتصاد مطرح شده است، اهداف کشور در اين خصوص چگونه است؟
جمهوري عراق، مزيت هاي فراواني براي حضور شرکت هاي ايراني در اين کشور دارد ؛ امروز ايران و عراق در ابعاد مختلفي همچون گسترده هاي سياسي، فرهنگي، امنيتي و ... را برقرار کرده است اما متاسفانه با آمار و ارقامي که از تجارت دو کشور در دست است، وضعيت مطلوب و قانع کننده اي براي دو کشور را شاهد نيستيم.
بايد هر دو کشور از ظرفيت هاي بالقوه و بالفعل خود بهره گيرند تا بتوانند در اقتصاد هم نقشي مهمتر را ايفا کنند.
چگونه بايد خودمان را نگاه کنيم، در بعضي از مواقع ما حتي بر روي توانايي هاي خودمان هم شناختي نداريم؟
ابتدا بايد پتانسيل هايي که توان ارائه آنها را داريم چه چيزهايي است ؛ اگر نقشه راه اقتصاد کشور را مطالعه کرده باشيم متوجه مهمترين موضوع و برتري کشور مي شويم که ايران از تمامي جهات منحصر به فرد است ؛ کشورمان از لحاظ ژئوپولتيکي "تعداد 15 همسايه با جمعيتي معادل 500ميليون نفر" ، مرزهاي آبي آزاد،4 نقش اقتصاديون در کشور بسيار مهم است و بايد به به نقش اين افراد ارج بگذاريم.
از سوي ديگر بايد به اين باور برسيم که اگر اقتصاديون پولدار شوند و به ازاي آن به کارخانه هاي کشور افزوده شود و متناسب با آن اشتغالزايي، توليد و ... به مزيت هاي کشور اضافه شود، بايد از آن فرد حمايت کرد تا يک کارخانه به دو کارخانه افزايش پيدا کند.
حالا اگر بخواهيم به سمت بازار عراق نگاه کنيم، چگونه بايد تصويرسازي کنيم؟
در ابتدا بايد تاکيد کشور که ظرفيت و نيازهاي کشور عراق به حضور شرکت هاي خارجي بسيار بالا است و البته مسئولان ايراني و عراقي متحدا نظرشان بر تقويت روابط اقتصادي ما بين دو کشور است.
طبق گفته هاي کارشناسان، عراق نيازمند بازسازي اساسي است که براي اين بازسازي به رقمي معادل 400ميليارد دلار نياز است ؛ عراق از حيث سرمايه کشوري بسيار ثروتمندي است، نبايد به دليل اينکه تصور اشتباهي داريم که در اين کشور پول نيست وارد پروژه هاي عمراني و زيرساختي اين کشور نشويم.
در کشور عراق، با توجه به ظرفيت هاي موجود، پول و کار هست و در طرف مقابل براي کشور ما که توانايي انتقال توانمندي هاي خودمان را به عراق داريم و اين کشور نيز نيازمند اين توانمندي و دانش فني هست بازار بکري براي صادرکنندگان ما است که اين نيازمندي ها را تامين کنند.
دولتي ها چه اقداماتي را براي بهبود شرايط انجام داده اند؟
تغيير نگرش در نگاه ما به کشور عراق بسيار اهميت دارد زيرا بايد در افق هاي خود، به اين کشور همانند کشوري آباد، با امنيت و يک کشور توانمند نگاه کرد چون، عراق اين ظرفيت را دارد ؛ سرمايه گذاران ما بايد عراق را به چشم پروژه هاي عمراني نيز نگاه کنند و دولت دو کشور پشتيبان چنين شرکت هايي است.
از سوي ديگر شرکت هاي ايراني در زمينه دارو، مواد غذايي، خدمات فني و مهندسي مي توانند ظرفيت هاي فراواني را در بازارهاي عراق ازآن خود کنند.
مسئولين وزارت بهداشت عراق گفتند که در طول سال حدود يک ميليارد دلار دارو از ترکيه وارد عراق مي شود و اين در صورتي است که تنها رقم معادل واردات دارو از ايران به عراق به حدود 10ميليون دلار مي رسد که بايد اين فاصله جبران شود؛ البته موانعي هم بر سر صادرکنندگان تجهيزات پزشکي کشور وجود داشت که به همت سفراي دو کشور و مسئولين مربوطه اين مشکلات برطرف شده است.
از سوي ديگر بخواهيم مسائل پزشکي دو کشور را مورد ارزيابي قرار دهيم، امروز عراق نيازمند 3هزار پرستار است که در مناطق امن اين کشور ساکن شود و کشور ما توان تامين اين مقدار نيرو را دارد.
امروز که خوشبختانه گروه تروريستي داعش در کشور عراق رو به نابودي است، بايد با کار، توسعه و گستردگي فعاليت هاي اقتصاد، مرز تجارت دو کشور با به بالاي 30ميليارد دلار برسانيم.
از ديد يک مقام مسئول، صادرات به کشور عراق بايد چگونه باشد؟
فعالان اقتصادي و بخش خصوصي که تمايل ورود به اين بازار را دارند ابتدا بايد عراق را با عنوان يک بازار دراز مدت و پايدار نگاه کنند و سرمايه خود را براي ماندن و بهره برداري طولاني مدت وارد عراق کنند.
در دومين بحث، افزايش کيفيت، تصحيح زمانبندي ها و قيمت گذاري مناسب به عنوان سه اصلي است که صادرکنندگان بايد در نظر بگيرند.
اما حضور در بازار کشور ديگر ، بدون در نظر گرفتن ذائقه مردم آن کشور، امري غيرممکن است بنابراين بايد تجار ما آن سه اصل را سرلوحه کار خود قرار دهند.
عراقي ها از تجار ايراني گله ندارند؟
يکي از اصل هاي مهم در تجارت، رعايت تعهدات دو طرفه است ؛ در بعضي از مواقع طرف هاي عراقي گله هايي را از باب عدم رعايت زمانبندي هاي مناسب شرکت هاي ايراني داشته باشند البته نبايد فراموش کرد که در برهه اي کيفيت پايين را با قيمتي بالا به عراقي ها ارائه داديم که بايد در اين نکات دقت کنيم که بازار اين کشور را از دست ندهيم.
بايد براي اصل زمانبندي بيشتر توجه کنيم، بعضي از توليدکنندگان عمده کشور با ايجاد شبکه هاي توزيعي مناسب در عراق توانسته اند موفقيت هاي مناسبي را بدست آوردند و در بعضي از مواقع سرمايه گذاران ايراني با طرف هاي عراقي در بعضي از مشارکت هاي دوطرفه به موفقيت هاي مناسب دست يافته اند.
اما از سوي ديگر بعضي از فعالين اقتصادي که براي مقطعي وارد بازار کشور عراق شده اند و تنها هدف آنها سودهاي شخصي بوده است، تنها اعتبار و آبروي ايران را نشانه رفتند و با مشکلاتي که به وجود آوردند تنها نام محصولات و کالاهاي ايراني را زير سوال برند.
مشکلاتي نظير استاندارد نيز بر سرراه صادرکنندگان وجود داشت، آن مشکل به کجا رسيد؟
مسئولين عراقي ها نبايد فراموش کنند که در قضيه تجارت دوطرفه، نصف اقدامات بايد از سوي آنان شکل بگيرد، براي مثال در بخش هاي استاندارد نيز بايد تعريف و مکانيزمي صحيح بين دو کشور وضع شود تا اگر مي خواهيم به عنوان شريکي تجاري مناسبي داشته باشيم، عدم تطابق استانداردها موانع فراواني را براي کشور نداشته باشد.
در دولت جديد عراق قول هايي در راستاي همکاري بيشتر براي افزايش صادرات به اين کشور را گرفته ايم که بايد اين قول ها جامع عمل بپوشند.
اما بازار عراق، بازاري فني است و تا زماني که فعالان بخش خصوصي در اين کشور حضور پيدا نکنند و خود بازار و نيازهاي اين کشور را شناسايي نکنند و از سوي ديگر شريکي مناسب نيز نداشته باشند و حتي تبليغات و دفاتر نمايندگي هم نداشته باشند، عملا با هيچ مي خواهند وارد بازار ناشناخته شوند ؛ مگر مي شود که در کشور ديگر نشست و بخواهيم وارد بازار بزرگي همچون بازار عراق شد.
آيا زمينه انتقال دانش و احداث کارخانه ها در عراق وجود دارد؟
بله، بسياري از کارخانه هايي که امروز در کشور فعالند را مي توانيم با مشارکت عراقي ها، اين کارخانه ها را در عراق هم داير کنيم ؛ براي مثال بسياري از شرکت هاي ما در زمينه مواد شوينده و ... مي توانند در عراق کارخانه احداث کنند تا اشتغال را شکل دهند و نکته مهمتر اعتماد و تمايل عراقي ها را براي کسب مشتري بيشتر از اين بازار براي محصولات خود بدست آوردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
اعدام 13 عراقی توسط داعش در شمال بغداد / بازسازی الانبار به 18 میلیارد دلار نیاز دارد
سهشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۵ در حالی که گروه داعش 13 تن از ساکنان استان صلاحالدین عراق را به دلیل تشکیل گروه مخالف داعش اعدام کرد منابعی در کمیته بازسازی الانبار اعلام کردند که این استان حدود 40 درصد ویران شده است و بازسازی آن نیاز به بیش از 18 میلیارد دلار دارد به گزارش خبرگزاعراق برای حمایت از آوارگان نیازمند 5 میلیارد دلار است
دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۰ کشور عراق جامعه بینالمللی را به حمایت از مهاجران عراقی که از عملیات نظامی ضدداعش فرار کردهاند دعوت کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پایگاه خبری ایلاف کشور عراق از کشورهای اهداکننده خواست با حمایت از مهاجران عراقی و اسکان آنادبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق: ظرفیت بازار 1500 میلیارد دلاری عراق را از دست ندهیم/ سهم ما از بازار عراق 17
دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق ظرفیت بازار 1500 میلیارد دلاری عراق را از دست ندهیم سهم ما از بازار عراق 17 درصد استدبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق گفت از آنجایی که اغلب زیرساختهای عراق از بین رفته است و این کشور بنا دارد تا 5 سال آینده سرمایهگذاری خارجی زیادی را جذب کند با بمسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت: ایدرو و ایمیدرو به تفاهمنامههای صنعتی با عراق توجهی نمیکنند/ س
مسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایدرو و ایمیدرو به تفاهمنامههای صنعتی با عراق توجهی نمیکنند سرمایه در گردش مشکل خودروسازان برای نیازهای صادراتیمسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت گفت علیرغم آنکه ۲ ماه از امضای تفاهمنامه صنعتی و معدنی بین ایران و عراق میالوفاء پاک شد/فروش ۳میلیارد دلار سلاح/سفر موگرینی به عراق
الوفاء پاک شد فروش ۳میلیارد دلار سلاح سفر موگرینی به عراق ارتش عراق منطقه الوفاء را پاکسازی کرد عزیمت ارتش به سمت منطقه دریایی الحویجه سفر نخست وزیر عراق به اربیل سفر موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عراق به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر نیروهای امنیتی عراقی پسبودجه 5 میلیارد دلاری برای مقابله با داعش در عراق و سوریه -
مجلس نمایندگان آمریکا تصویب کرد بودجه 5 میلیارد دلاری برای مقابله با داعش در عراق و سوریه شناسهٔ خبر 2437131 شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۰ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی مجلس نمایندگان آمریکا بودجه 5 میلیارد دلاری برای مقابله با داعش در عراق و سوریه را تصویب کرد به گزارش7 میلیارد دلار خسارت داعش به عراق -
7 میلیارد دلار خسارت داعش به عراق شناسهٔ خبر 2438046 یکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۳ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی منابع عراقی خسارات ناشی از تحرکات داعش به این کشور را هفت میلیارد دلار اعلام کردند به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه رای الیوم طارق الخیکانی وزیر مسکناختصاص 5 میلیارد دلار برای آموزش نیروهای عراقی توسط پنتاگون -
اختصاص 5 میلیارد دلار برای آموزش نیروهای عراقی توسط پنتاگون شناسهٔ خبر 2442305 شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۵ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی وزارت دفاع آمریکا از اختصاص 5 میلیارد دلار برای آموزش نیروهای عراقی در مبارزه با داعش خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سومریهحضور شرکت های ایرانی در بازار بزرگ عراق و افغانستان نیاز به تدوین راهبرد دارد
نایب رییس خانه معدن ایران حضور شرکت های ایرانی در بازار بزرگ عراق و افغانستان نیاز به تدوین راهبرد دارد نایب رییس خانه معدن ایران گفت بازار بزرگ عراق و افغانستان در زمان حاضر به عنوان عرصه گسترده ای برای حضور فعال شرکت های بخش خصوصی در حوزه معادن و صنایع معدنی و دیگر زمینه هامدیرعامل بانک اقتصاد نوین عنوان کرد تأسیس بانک ایرانی عراقی با ۱۲۰ میلیون دلار سرمایهگذاری ایران
مدیرعامل بانک اقتصاد نوین عنوان کردتأسیس بانک ایرانی عراقی با ۱۲۰ میلیون دلار سرمایهگذاری ایرانمدیرعامل بانک اقتصاد نوین گفت با مشارکت ۱۲۰ میلیون دلاری سرمایه ایرانی بانکی ایرانی - عراقی به نام تعاون اقلیمی در عراق با شعبات زیاد دایر کردهایم اما به دلیل مسائل امنیتی و روندالوفائ پاک شد/فروش ۳میلیارد دلار سلاح/سفر موگرینی به عراق
الوفائ پاک شد فروش ۳میلیارد دلار سلاح سفر موگرینی به عراق ارتش عراق منطقه الوفا را پاکسازی کرد عزیمت ارتش به سمت منطقه دریایی الحویجه سفر نخست وزیر عراق به اربیل سفر موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عراق به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر نیروهای امنیتی عراقی پسمیلیاردها دلار از اموال غارت شده عراق در بانکهای کشورهای عضو ائتلاف
میلیاردها دلار از اموال غارت شده عراق در بانکهای کشورهای عضو ائتلاف دولت عراق تحقیقاتی را در خصوص اموال غارت شده این کشور که در بانکهای کشورهای عضو ائتلاف علیه داعش سپرده گذاری شدهاند آغاز کرده و در این خصوص بانکهای عراق از انتقال میلیاردها دلار به بانکهای این کشورها که درآمریکا فروش ۳ میلیارددلاری تانک و خودروهای زرهی به عراق را تأیید کرد
آمریکا فروش ۳ میلیارددلاری تانک و خودروهای زرهی به عراق را تأیید کردآژانس همکاری امنیت دفاعی آمریکا DSCA اعلام کرد که وزارت خارجه این کشور فروش تانکها و خودروهای زرهی به ارزش حدود ۳ میلیارد دلار به عراق را به تصویب درآورده است به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس آژانس همکفروش ۳ میلیارد دلار تسلیحات نظامی آمریکا به عراق
فروش ۳ میلیارد دلار تسلیحات نظامی آمریکا به عراق بین الملل > خاورمیانه - تسنیم نوشت وزارت خارجه آمریکا با فروش تانک و خودروهای زرهی به ارزش تقریبی ۳ میلیارد دلار به عراق موافقت کرده است به گزارش اسپاتنیک آژانس همکاری امنیتی دفاعی آمریکا اعلام کرد که وزارت خارنبايد به بازار عراق همانند يک بازار يکبار مصرف نگاه کرد
۱۸ آذر ۱۳۹۳ ۱۳ ۱۸ب ظ دبير کل اتاق مشترک بازرگاني ايران و عراق تاکيد کرد نبايد به بازار عراق همانند يک بازار يکبار مصرف نگاه کرد حجم 25 درصدي از واردات کشور عراق چندان برايمان دور از دسترس نيست و بايد با کار و تلاش درصدد تصاحب اين سهم بازار وارداتي کشور عراق باشيم به گزارش خبرتوقف انتقال نفت کردستان عراق به ترکیه / ضرر نفتی ماهانه 1.2 میلیارد دلاری عراق
توقف انتقال نفت کردستان عراق به ترکیه ضرر نفتی ماهانه 1 2 میلیارد دلاری عراقآسیبدیدگی خط لوله انتقال نفت کرکوک به ترکیه باعث شده است که انتقال نفت این منطقه به ترکیه برای صادرات همچنان با مشکل مواجه باشد به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری آناتوآمریکا 3 میلیارد دلار تانک و خودروهای زرهی به عراق میفروشد
شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۲ آژانس همکاریهای امنیتی - دفاعی آمریکا اعلام کرد وزارت امور خارجه این کشور احتمال فروش تانکها و خودروهای زرهی به ارزش تقریبی سه میلیارد دلار به عراق را تصویب کرده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک آژانس همکاریه-
سیاسی
پربازدیدترینها