واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آذر ۱۳۹۳ (۱۷:۷ب.ظ)
ضرورت اصلاح نظام بودجه ريزي کشور ؛ اختصاص اعتبارات قطره چکاني در رديف هاي عمراني، دردي را دوا نخواهد کرد سخنگوي سابق هيأت رئيسه مجلس گفت: اگر يک پروژه در بودجه سال 93 آغاز و رديف بودجه اي براي آن مشخص مي شود، ديگر نبايد در بودجه سال 94 براي همان پروژه رديف خاصي اختصاص يابد.
عبدالرضا مصري، رئيس گروه دوستي پارلماني ايران و کوبا در مجلس درباره چابک بودن بودجه به خبرنگار خبرگزاري موج اظهارکرد: زماني که حاشيه هاي بودجه کم و صراحت بودجه افزايش يابد و همچنين موضوعاتي که در بودجه مطرح مي شود، تنها محدود به يک بازه زماني يکساله باشد، يعني بودجه چابک است.
وي ادامه داد: اما متاسفانه در بودجه کشورمان هيچ کدام از اين فاکتورها صدق پيدا نمي کند و با وضعيت امروز زمان زيادي را نياز داريم که بودجه به سمت چابک سازي پيش رود.
نماينده مردم کرمانشاه در خانه ملت با اشاره به خصوصيات بودجه چابک، تصريح کرد: عمليات ها در بودجه بايد از صفر آغاز شود، اين به معناي آن است که اگر يک پروژه در بودجه سال 93 آغاز و رديف بودجه اي براي آن مشخص مي شود، ديگر نبايد در بودجه سال 94 براي همان پروژه رديف خاصي اختصاص يابد.
عضو کميسيون اجتماعي مجلس گفت: بايد براي پروژه اي که 100ميلياردتومان هزينه دارد، اعتبار آن را از بودجه تامين و در اختيار بانک قرار دهيم که متناسب با تعديل و در برابر نرخ تورم و سود بانکي مقاوم باشد و در زمان اتمام طرح و پروژه ها، سرمايه گذار يا مجري طرح بداند که به ميزان هزينه آن فرد، اعتبار اصلي در بانک ذخيره شده است و در صورت ارائه صورت حساب، آن اعتبار به آن فرد پرداخت مي شود.
مصري گفت: متاسفانه در نظام بودجه ريزي بخاطر عدم رعايت اينگونه مسائل هميشه با چالش هاي جدي روبه رو هستيم و تا زماني که نظام بودجه ريزي ما اصلاح نشود، مطمئنا چابک سازي بودجه ساليانه معنايي پيدا نمي کند.
عضو شوراي مرکزي فراکسيون اصولگرايان رهروان ولايت با انتقاد از تخصيص اعتبار در بودجه هاي فعلي گفت: سالانه هزاران رديف بودجه را به صورت قطره چکاني و با اعتبارات محدود به پروژه هاي عمراني تخصيص مي دهيم که عملا اين پروژه ها در بودجه هاي سال هاي آتي نيز تکرار مي شود ؛ زماني که بودجه کشور بر مبناي صفر باشد، هر پروژه تنها براي يکبار تامين اعتبار مي شود.
سخنگوي سابق هيأت رئيسه مجلس درباره اولويت هاي بودجه اي گفت: اگر به صورت کلي بخواهيم بگويم، اصلا بودجه ها قابل انجام نيست زيرا 4 کتابچه تنها به صورت رديف تقديم مجلس شده است و با اين اوصاف ديگر چيزي به عنوان اولويت معنا پيدا نمي کند ؛ شايد با همين منوال هم بخواهيم اولويتي تعيين کنيم، 2کتابچه حاوي اولويت هايي باشد که از سال هاي گذشته هم در بودجه باقي مانده باشد.
مصري تاکيد کرد: اگر روند بودجه، به همين شيوه بخواهد باقي بماند، اولويت ديگر مهم نيست ؛ بايد سريعا پروژه هايي که پيشرفت فيزکي بالاتري را دارند در اولويت قرار دهيم تا هر چه زودتر به بهره برداري برسند.
وي در پايان خاطرنشان کرد: در بودجه به پروژه هايي که بيشتر در راستاي اقتصادمقاومتي کمک مي کنند، بايد فرصت داد تا مشکلات نظام عمراني کشور رفع شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]