واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روستائیان کردستان برای عضویت در صندوق بیمه روستائیان بی رغبت هستند سقز - سنندج - ایرنا - مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان کردستان با بیان اینکه برای استقبال مردم از بیمه روستائیان با مشکلاتی مواجه هستیم افزود: عدم اطلاع دقیق مردم از مزایای این صندوق عامل اصلی بی رغبتی روستائیان برای عضویت در این صندوق است.
به گزارش ایرنا، صابر شاهرخی روز دوشنبه در دیدار با فرماندار شهرستان سقز افزود: تلاش جهت بسترسازی برای استقبال بیشتر مردم در روستاها از بیمه روستائیان و عشایر بویژه از طریق برنامه "ریگا" در صدا و سیمای استان از جمله برنامه هایی است که در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به سابقه تشکیل این صندوق گفت: برای اولین بار این صندوق در سال 1348 تشکیل شد اما به دلیل مشکلاتی از جمله ناکارآمدی در برهه هایی از زمان تعطیل و مراحل آغاز به کار آن دوباره از سال 1383 شروع شود.
او سابقه فعالیت این صندوق در استان را سال 1384 عنوان کرد و با اشاره به برخی مزایای برای بیمه شدگان این صندوق گفت: قبلا می بایست فرد برای بازنشستگی 15 سال سابقه و سن آن 65 سال می بود که قانونی در مجلس تصویب و جهت مراحل نهایی به شورای نگهبان ارسال شده که سابقه را به 9 سال کاهش داده است.
این مقام مسوول اعلام کرد: هم اکنون 18 درصد خانوارهای روستایی مریوان، 20 درصد سروآباد،30 درصد کامیاران، 39 درصد سقز،40 درصد سنندج، 35 درصد قروه، 35 درصد بانه، 37 درصد دهگلان، 35 درصد دیواندره و 60 درصد بیجار در این صندوق ثبت نام کرده اند.
او گفت: تاکنون سه و نیم درصد از مبلغی که توسط بیمه شده در روستاها پرداخت می شد به کارگزار تعلق می گرفت و یک و نیم درصد هم به دهیاری ولی آئین نامه ای تدوین شده که تمامی 5 درصد به کارگزار تعلق گیرد.
معاون استاندار کردستان و فرماندار ویژه شهرستان سقز نیز در این نشست خواستار بسترسازی بیشتر جهت استقبال روستائیان از بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر شد.
علی اکبر ورمقانی گفت: ضعف در اطلاع رسانی و تبلیغات بزرگترین مشکل این صندوق است تا جایی که بیشتر روستائیان از مزایای آن آگاهی کافی ندارند.
او با بیان اینکه در دهه دوم فعالیت این صندوق قرار داریم افزود: باید از این ظرفیت جهت رفاه هر چه بیشتر روستائیان بهره گرفته شود.
وی خواستار همکاری بخشداران، دهیاران، شوراهای اسلامی و تمامی ادارات مرتبط با روستائیان در سطح شهرها و روستاها شد.
او تشکل های صنفی روستا از جمله تعاونی های بخش کشاورزی، تعاونی بانوان، دهیاری ها و شوراهای اسلامی روستا را پل ارتباطی مناسبی جهت تشریح اهداف و مزایای این صندوق برشمرد و افزود: انتخاب کارگزاران خدمتگزار و فعال که با ارتباط رو در رو و چهره به چهره، مردم را از مزیت های یک نوآوری آگاه می کنند نقش مهمی در پیشبرد اهداف آن دارد.
در این نشست رئیس اداره بیمه تامین اجتماعی شهرستان سقز هم در سخنانی یکی از دلایل عدم استقبال از این صندوق را میزان سطح خدمات و تعهدات کم آن برشمرد.
کارگزاران این صندوق در روستاها نیز در این نشست به بیان مشکلات و مسائل خود پرداختند.
کمبود اعتبار در تجهیز و واگذاری خدمات اداری، کم بودن مزایای آن در برابر سایر بیمه ها، عدم صدور به موقع کارت بیمه شدگان و عدم پرداخت به موقع سهم کارگزاران از جمله مواردی بود که توسط کارگزاران مطرح شد.
وی اعلام کرد در حال حاضر 122 کارگزار در سطح 10 شهرستان استان برای این صندوق فعالیت می کنند.
شهر سقز به عنوان دومین شهر بزرگ استان کردستان در 190 کیلومتری شمال غربی سنندج واقع شده است.
شهرستان سقز دارای 274 روستای دارای سکنه، چهار بخش و دو شهر است.ک/2
533
17/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]