واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۲۹ق.ظ)
همکاري سازمان فائو در مقابله با بيابان زايي حاشيه درياچه اروميه مدير کل دفتر بيابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري کشور با بيان اينکه 2.5 ميليون هکتار جنگل هاي دست کاشت توسط اين سازمان احداث شده است، گفت: تاکنون در هفت ميليون هکتار از بيابان هاي کشور طرح تثبيت شن هاي روان اجرا شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس کارگر در حاشيه بازديد از روند اجراي طرح هاي ترسيب کربن در حاشيه اين درياچه ارميه در روستاي خاصلوي آذرشهر افزود: با توجه به شرايط بحراني درياچه اروميه و شکل گيري طوفان هاي گرد و غبار و بيابان زايي در اطراف آن، طرح هاي خوبي براي جلوگيري از پيشرفت اين شرايط در حال اجراست.
کارگر گفت: با توجه به اينکه ميزان تبخير و تعريق در آذربايجان شرقي کم و ميزان بارندگي در آن به مراتب بيشتر از استان هاي بياباني کشور است، به طور قطع اجراي طرح هاي بيابان زدايي در حاشيه درياچه اروميه نتايج و دستاوردهاي بهتري به همراه خواهد داشت.
کارگر با بيان اينکه 20 طرح مشارکتي ترسيب کربن توسط دفتر بيابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري در حال اجراست، اظهار کرد: در اين حوزه دو طرح بين المللي در استان هاي کرمان و خراسان جنوبي اجرا مي شود که مي توان از تجارب آن در طرح هاي بيابان زدايي حاشيه درياچه اروميه استفاده کرد. وي با اشاره به آغاز همکاري سازمان فائو در مقابله با بيابان زايي حاشيه درياچه اروميه،
وي ادامه داد: دفتر بيابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري نيز پس از اجراي طرح هاي مطالعاتي و کارشناسي، برنامه هاي اجرايي خود را با محوريت بيابان زدايي در قالب طرح هاي تثبيت خاک و جلوگيري از طوفان هاي نمکي در اطراف درياچه آغاز کرده است. وي از اعتبار 900 ميليارد ريالي اين طرح ها خبر داد و گفت: اعتبارات ياد شده در قالب اعتبارات احياي درياچه اروميه به تصويب هيات دولت رسيده و تا پايان سال جاري 300 ميليارد ريال جذب و هزينه مي شود.
کارگر نهال کاري، بذرکاري و بذر پاشي، بوته کاري با محوريت گونه هاي بومي ، ايجاد هلال هاي آبي، سامان دهي چراي دام و مديريت روان اب ها را از جمله طرح هاي در دست اجراي دفتر بيابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري در حاشيه درياچه اروميه برشمرد.
وي از مشخص شدن استان هاي پشتيبان براي طرح هاي بيابان زدايي حاشيه درياچه اروميه خبر داد و گفت: در اين زمينه استان هاي بياباني کشور همچون تهران، کرمان، يزد و سيستان و بلوچستان همکاري مي کنند.
مدير کل دفتر بيايان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري کشور گفت: براي اجراي طرح ها مقابله با بيابان زايي در آذربايجان شرقي فراتر از ايجاد دفتر بيابان در اداره کل منابع طبيعي هستيم و تلاش مي کنيم علاوه بر دفتر امور بيابان ديگر نهادها و دفاتر نيز در اين طرح مشارکت اثرگذار داشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]