تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بهترين علم آن است كه مفيد باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826199318




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تفاوت داعش با القاعده و بوکوحرام |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تفاوت داعش با القاعده و بوکوحرام
داعش یک گروه تروریستی است که بر پایه افکار و عقاید ایدئولوژیک به وجود آمده است و طبق این افکار و عقاید عمل می کند. افکار این گروه مبتنی بر فتواهای تکفیری موجود در برخی کتاب های سلفی است.
کد خبر: ۴۵۲۳۹۲
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۹ - 25 November 2014


استاد دانشگاه های مصر به تشریح نگرش جریان های مختلف مصری به ایران پرداخت و از اهداف و ماهیت گروه تروریستی داعش سخن گفت.


علی ابوالخیر استاد دانشگاه دلتا النیل مصر و معاون رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک یافا درباره تحولات منطقه و روابط ایران و مصر با خبرنگار مهر به گفتگو نشست. مشروح این مصاحبه به شرخ زیر است:


چه عواملی باعث تشکیل گروه تروریستی داعش شده اند و اهداف این گروه چیست؟


 داعش یک گروه تروریستی است که بر پایه افکار و عقاید ایدئولوژیک به وجود آمده است و طبق این افکار و عقاید عمل می کند. افکار این گروه مبتنی بر فتواهای تکفیری موجود در برخی کتاب های سلفی است. کشتار و ذبح، هتک حرمت زنان، تخریب اماکن مقدس مسلمانان و غیر مسلمانان همچون از بین بردن آرامگاه حضرت یونس (ع) از جمله اقدامات تروریست های داعش است که طبق افکار و عقایدشان انجام می شود. گروه داعش برای اجرای افکار پلید خود همچون ذبح و هتک حرمت از جوانان جاهل استفاده می کند.


اما در مورد عمل نیز باید گفت سرکردگان گروه داعش و دستگاه های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی با یکدیگر ائتلاف و همکاری دارند. هدف از این ائتلاف نیز تجزیه جهان اسلام است. داعش نوع پیشرفته و دنباله رو گروه هایی همچون القاعده، بوکوحرام و انصار بیت المقدس است و تنها فرق آن این است که داعش سرزمینی را برای اجرای جنایات خود در عراق و سوریه یافته است.


آیا به نظر شما گروه تروریستی داعش به اهداف مورد نظر خود خواهد رسید؟


گروه داعش شاید در آینده ای نزدیک موفقیت هایی به دست آورد و تاکنون توانسته است ایزدی ها و مسیحیان را در موصل قتل عام کند و به خرید و فروش زنان در بازارهای مخصوص بپردازد اما در بلندمدت موفق نخواهد بود و از بین خواهد رفت زیرا این گروه ضد اسلام، بشریت و وجدان انسانی است، بنابراین تمامی دنیا علیه آن خواهد بود. اکنون نیز شاهد هستیم توانمندی این گروه در سایه حملات ارتش عراق و سوریه ضعیف شده است.


حملات ائتلاف مقابله با داعش به رهبری آمریکا در عراق و سوریه را چگونه ارزیابی می کنید؟


مشکلی که در ائتلاف مقابله با داعش به رهبری آمریکا وجود دارد این است که واشنگتن عوامل خود را در منطقه دارد و اهداف آن در سوریه و عراق واضح و آشکار و در راستای منافع رژیم صهیونیستی است. آمریکا گمان کرد که عراق را آزاد کرد و ارتش آن را مجهز کرد اما ارتش عراق مجهز با سلاح های آمریکا در مقابله با داعش در غرب عراق ناکام ماند و نفوذ این گروه تروریستی در برخی شهرهای غرب عراق همچون موصل، تکریت، الانبار و دیالی گسترش یافت.


خطر آمریکا برای عراق تجزیه این کشور است و تشکیل ائتلاف مقابله با داعش به معنای بازگشت به جنگ و احیای مناقشات نژادی و طائفه ای و مذهبی است. نمی توان از خطر آمریکا برای سوریه غافل شد، واشنگتن گروه های مسلح همچون جبهه النصره را مسلح کرد و اگر پایداری و مقاومت ارتش و رهبری سوریه نبود این کشور تجزیه می شد.


ائتلاف مقابله با داعش به رهبری آمریکا فریب و حیله جدید واشنگتن است که ملت ها همواره آن را گوشزد کرده اند.


عوامل اصلی عدم برقراری روابط میان ایران و مصر را در چه می دانید؟


دلایلی وجود دارد که از سرگیری روابط رسمی میان ایران و مصر را به تاخیر می اندازد. از جمله این دلایل دیدگاه آمریکا است که همکاری مصر و ایران را خطری برای اسرائیل می داند، فراموش نکنیم روابط دیرینه ای میان مصر و آمریکا وجود دارد و ازسرگیری روابط تهران - قاهره به مثابه دشمنی با آمریکا است. از دیگر موانع برقراری روابط مصر و ایران، عربستان سعودی است زیرا افکار این کشور مبتنی بر افکار وهابیت است، ریاض مصر را از لحاظ مالی و اقتصادی مورد حمایت قرار می دهد و در نتیجه احیای روابط مصر و ایران رابطه قاهره با عربستان را تیره خواهد کرد.


از دیگر دلایل حمایت ایران از جنبش حماس است و مصر این جنبش را امتداد گروه اخوان المسلمین می داند اما در عین حال تاکید می کنیم رهبری سیاسی مصر دارای یک دیدگاه سیاسی است که مبتنی بر خروج از سلطه آمریکا است و دلیل آن موضع مصر در قبال سوریه است، قاهره معتقد است درگیری ها در سوریه باید پایان یابد و حمایت از تروریسم باید متوقف شود و نظام حاکم در این کشور نباید سقوط کند. همچنین مصر حامی عراق است و نباید فراموش کنیم ائتلاف جدید میان قاهره و مسکو و قرارداد خرید سلاح از روسیه که اخیرا منعقد شد نشان دهنده این است که مصر در مسیر استقلال گام برداشته است و در نتیجه ما انتظار داریم روابط مصر و ایران از سر گرفته شود یا دستکم حالت دشمنی میان آنها که در قبل وجود داشت از بین برود.


دیدگاه ملت مصر و جریان های مختلف این کشور درباره ایران چگونه است؟


ما باید این را بدانیم که ایران یک کشور مهم و محوری در منطقه است و نمی توان آن را نادیده گرفت. مردم مصر از این منظر به ایران می نگرند به عنوان مثال جریان های لیبرال همچون حزب های الوفد، الدستور و الجبهه الوطنیه همواره حسنی مبارک رئیس جمهوری سابق مصر را به خاطر عدم رابطه با ایران مورد انتقاد قرار می دادند. همچنین جریان های چپگرا ایران را کشوری مهم می دانند. حمدین صباحی نامزد انتخابات ریاست جمهوری سابق مصر ایران را کشوری می داند که در برابر اشغالگران صهیونیست مقاومت می کند و از نقش آن در حمایت از سوریه قدردانی می کند. همچنین دانشگاه الازهر و عموم شهروندان مصری ملت ایران را دوست مردم مصر می دانند.


اما در عین حال نباید نقش سلفی های وهابی را نادیده گرفت کسانی که طی 30 سال گذشته در جامعه مصر نفوذ کرده اند و شیعه هراسی و خطر گسترش شیعه در مصر را تبلیغ کرده اند. همه این اظهار نظرها دروغین است و نفوذ سلفی ها با کنار رفتن اخوان المسلمین از قدرت از بین رفت و کسی ادعاهای آنها را باور نمی کند. در حال حاضر شبکه های ماهواره ای وابسته به سلفی ها در مصر تعطیل شده است و الازهر اجازه خطابه به سلفی ها نمی دهد بنابراین امور روند طبیعی خود را از سر خواهد گرفت و روابط مصر و ایران برقرار خواهد شد.


مصر همواره مسئله امنیت در خلیج فارس را در موضوع از سرگیری روابط با ایران مطرح می کند نظر شما در این باره چیست؟


تدابیر امنیتی در خلیج فارس به خود کشورهای حاشیه خلیج فارس مربوط می شود اما این کشورها به لحاظ اراده سیاسی مستقل نیستند و آمریکا برایشان عنوان کرده است که ایران خطری برای منطقه محسوب می شود لذا پایگاه های آمریکایی در کشورهای حاشیه خلیج فارس مستقر شده است. نقش مصر در این رابطه این است که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را مطمئن کند که در مقابل هر خطری حامی آنها خواهد بود و ایران برای آنها خطرناک نیست. نقش مصر یک نقش معنوی است و به اندازه دشمنی و ائتلاف رسمی علیه جمهوری اسلامی ایران نرسیده است.


من معتقدم تدابیر امنیتی در خلیج فارس باعث تعویق در برقراری روابط ایران و مصر نشده است بلکه سیاست های تخریبی آمریکا عامل این مسئله است.


اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در قدس و مسجدالاقصی را چگونه ارزیابی می کنید و هدف تل آویو از چنین اقداماتی در مرحله کنونی چیست؟


رژیم صهیونیستی یک رژیم نژادپرست و ضد بشری و ضد ادیان آسمانی است. این رژیم معتقد است ملت یهود باید بر جهان سیطره پیدا کند و پس از اینکه تمامی ساکنان فلسطین را بیرون کرد بر کل فلسطین حکمرانی کند. مصادره اراضی فلسطینی ها، تخریب منازل آنها و تجاوز به مسجدالاقصی برای احداث معبد هیکل سلیمان همگی در راستای اهداف صهیونیسم و مبتنی بر یهودی بودن دولت اسرائیل صورت می گیرد. در این میان اسرائیل از سرگرم بودن کشورهای عربی به امور داخلی شان بهره برداری می کند و روند یهودی سازی فلسطین و تجاوز به مسجدالاقصی را شدت بخشیده است.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن