واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نقش کاخ سفید در جنگ قدرت میانمار/ مخالفت با تغییر قانون اساسی کوالالامپور - ایرنا - فشار هفته گذشته "باراک اوباما" رییس جمهور آمریکا به دولت میانمار برای تغییر قانون اساسی این کشور به منظور شرکت "آنگ سان سوچی" رهبر مخالفان دولت در انتخابات ریاست جمهوری جواب نداد و رییس پارلمان میانمار اعلام کرد این قانون پیش از انتخابات تغییر نمی کند.
به گزارش ایرنا، سخنان "" رییس 67 ساله پارلمان میانمار که از سال 2011 سکان مجلس را در دست دارد و رقیب اصلی "آنگ سان سو چی" در انتخابات محسوب می شود، نشان نبرد دو جانبه در "نایپیداو" پایتخت رهبر مخالفان میانمار است.
یک سوی این جنگ، مقاومت رییس پارلمان برای مقابله با تغییر قانون اساسی است تا رقیبی در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری نداشته باشد و از سوی دیگر مقاومت در برابر خواست کاخ سفید برای دادن سکان هدایت میانمار به دست "سان سو چی" است که با دریافت جایزه صلح نوبل به این سمت هدایت شده است.
"شیو من" روز گذشته در نایپیداو به خبرنگاران گفت که پارلمان کنونی میانمار پیشنهادهای دریافتی برای اصلاح قانون اساسی را بررسی می کند و ماه مه (اردیبهشت - خرداد سال آینده) همه پرسی برای تغییر برخی بندهای این قانون برگزار می کند.
وی گفته است پارلمان دوره آینده که پس از انتخابات سراسری سال آینده روی کار می آید، قانون اساسی را اصلاح خواهد کرد که این بدان معنی است که رهبران مخالفان دولت نمی تواند در انتخابات حضور یابد.
انتخابات میانمار براساس برنامه این کشور قرار است در آخرین هفته ماه اکتبر یا هفته نخست نوامبر سال آینده میلادی (آبان ماه سال 1394) برگزار شود.
اوباما روز جمعه گذشته پس از دیدار با رهبر مخالفان دولت میانمار در یانگون هشدار داد اصلاحات میانمار باید کامل شود و "به هیچ وجه قابل برگشت" نیست.
چهار روز پس از این هشدار آمریکا "شیو من" در مقابل کاخ سفید موضع گرفت، هر چند اصلاحات را رد نکرد، اما تاخیر در اصلاحات که خواست آمریکا است می تواند سیاست آمریکا برای پایان تحریم های نایپیداو را زیر سوال ببرد.
آمریکا از سال 2010 میلادی پس از پایان حاکمیت مطلق نظامیان بر میانمار تحریم ها بر علیه این کشور را تعلیق کرد و خواستار اصلاحات در این کشور شد.
"آنگ سان سوچی" که در آستانه سفر رییس جمهور آمریکا به میانمار و برگزاری نشست های سران آسه.آن به دعوت "تین سین" رییس جمهور این کشور نشستی با مقامات برگزار کرد، تاکید دارد نسبت به اصلاحات در میانمار خوشبین نیست و خواستار "تعادل سالم بین خوشبینی و بدبینی" نسبت به روند اصلاحات در میانمار شد.
موضع کنونی "شیو من" که یک نظامی است و پیش از این ریاست ستاد کل ارتش میانمار را برعهده داشته و اکنون پارلمان این کشور را هدایت می کند، نشانه ای از اختلاف بین "تین سین" رییس جمهور و بدنه حاکمیت که از نظامیان تشکیل شده نیز می تواند تعبیر شود.
رییس جمهور میانمار پیش از این گفته است: من باور دارم قانون اساسی باید در هر زمان برای پاسخگویی به نیازهای ملی، اقتصادی و اجتماعی جامعه اصلاح شود.
وی در موضعی که اشاره ای آشکار به "آنگ سان سوچی" داشت، گفت از اصلاح مقرراتی که باعث شود فردی که همسر یا فرزندی دارد که شهروند میانمار نیستند و مانع وی برای نامزدی ریاست جمهوری است، حمایت می کند.
حال علاوه بر موضع روز گذشته "شیو من"، سرهنگ "هتای ناینگ" نماینده وابسته به ارتش در پارلمان میانمار نیز از اصلاح قانون اساسی به منظور فراهم کردن شرایط برای رییس جمهور شدن رهبر مخالفان حمایت نکرد.
پارلمان میانمار 440 کرسی دارد که 110 کرسی آن به صورت انتصابی در اختیار نظامیان است.
اخیرا نمایندگان ارتش در پارلمان میانمار که قانون اساسی به آن ها حق وتوی تغییر قانون اساسی را داده با اصلاح بندی برای حضور رهبر مخالفان دولت در انتخابات ریاست جمهوری مخالفت کردند.
تحلیلگران منطقه با توجه به فشار آمریکا و پیامد سخنرانی "باراک اوباما" در دانشگاه این کشور که منجر به تظاهرات خیابانی شد، معتقدند دولت، پارلمان و نظامیان میانمار طی ماه های آینده تحت فشار بیشتری برای اصلاح قانون اساسی قرار می گیرند.
به اعتقاد این کارشناسان، روزهای پرتنش بیشتری در انتظار سیاستمداران و نظامیان میانمار طی ماه های آینده است تا به قدرت بیندیشند و یا درهای کشور را بگشایند تا این کشور فقیر جنوب شرق آسیا روزهای دیگری را نیز نظاره کند.
آساق**1611
28/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]