واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1486891)
۲۱ آبان ۱۳۹۳ (۱۰:۱۸ق.ظ)
اعتبار 680ميليارد توماني احداث خط لوله گاز دهم / 4توربوکمپرسور براي افزايش فشار گاز به 1050PSI گروه انرژي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، جهت انتقال گازهاي مجتمع پارس جنوبي براي تامين نياز گاز و پايداري شبکه گاز استان اصفهان، يزد و انتقال آن به خط لوله اصلي، خط انتقال شماره 10سراسري کشور به طول 597 کيلومتر و با فشار حداکثر 1050 PSI در شبکه گاز رساني کشور در حال اجرا است.
خط لوله دهم گازرساني سراسري از استان هايي نظير بوشهر، فارس، کهکلويه و بوير احمد مي گذرد تا به تاسيسات تقويت فشار گاز در اصفهان برسد تا روزانه نزديک به 70 ميليون متر مکعب گازرساني انجام شود.
اما براي جلوگيري از افت فشار گاز در مسير خط لوله ها، و در مسير پايداري سامانه خط انتقال گاز کشور، ايستگاه پتاوه در سال هاي گذشته احداث و بهره برداري رسيد و مابقي اين خط انتقال گاز حدفاصل پتاوه تا پل کله در استان اصفهان به طول 175 کيلومتر آماده بهره برداري شده است.
اين پروژه انتقال گاز از جنوب به مرکز و شمال کشور ارزشي بالغ بر 680ميليارد تومان را شامل هزينه هاي طراحي مهندسي، عمليات اجرايي و ... را داشته است.
![1](http://mojnews.com/res/cms_Contents_I_Images_1486864.jpg)
با توجه به تاکيد وزير نفت از جلوگيري استفاده مجتمع ها و کارخانه ها از سوخت مايع، انتقال گاز رساني به اين واحدها مورد تاکيد قرار گرفته است و بايد اين خط گازرساني به جنوب اصفهان در جهت تامين و جايگزيني مصارف صنايعي همچون فولاد و ذوب آهن اصفهان باشد ضمن آنکه مصارف خانگي نيز از همين خط لوله تامين مي شود.
اما احداث وخطوط لوله گاز و انتقال گاز به نقاط مختلف کشور مخصوصا با مسير هاي کوهستاني ايران، چندان کار راحت و آساني نيست، عبور خط لوله دهم از سه استان مرتفع و سردير کشور روي داده است البته بايد اين نکته را اضافه کرد که اين خطوط لوله گاز در مجاورت با خط لوله گاز سراسري کشور است که حجم فوق العاده عمليات مسيرسازي شرايط خاصي را به اين پروژه تحميل کرده است.
![2](http://mojnews.com/res/cms_Contents_I_Images_1486866.jpg)
اما يک نکته بسيار قابل توجه بود، تمامي مديران و کارگران احداث خط لوله در شرايطي مشغول به خدمت رساني براي اين کشور بودند که تاکيد داشتند با تمامي اين سختي هاي احداث، مردم حداقل در مصرف، توجه ويژه اي را داشته باشند ؛ اگر کشورمان در زمينه گاز کشور قوي و از منابع عظيمي برخوردار است نبايد با بي احتياطي و پُرمصرفي خيلي ساده اين انرژي را تلف کرد.
متاسفانه ميزان استفاده کشورمان در مصرف گاز با کشور چين برابري مي کند و دوبرابر استفاده ژاپن است.
تاسيسات تقويت فشار پتاوه
شرکت ملي گاز در راستاي احداث زيرساخت هاي توسعه و افزايش پايداري در سامانه انتقال گاز کشور، احداث تاسيسات تقويت فشار گاز "پتاوه 4" را به منظور تقويت فشار در خط انتقال دهم سراسري، بزودي آماده بهره برداري مي کند.
![3](http://mojnews.com/res/cms_Contents_I_Images_1486865.jpg)
احداث کامل اين تاسيسات علاوه بر ايجاد موازنه بين توليد، انتقال، توزيع و مصرف و رفع احتياجات آتي گاز در مناطق مرکزي کشور به ويژه استان اصفهان، موجب انعطاف پذيري در سامانه انتقال گاز براي تامين گاز در مناطق شمال و شمال غرب کشور خواهد شد.
اين پروژه در دو فاز شامل دوراهان- پل کله به طول 95 کيلومتر و پتاوه –دوراهان به طول 80 کيلومتر اجرا شده است.
استفاده از 4توربوکمپرسور براي رساندن فشار گاز به PSI 1050
راعي مدير پروژه و پيمانکار خط انتقال گاز دهم سراسري در جريان بازديد خبرنگاران از تاسيسات تقويت فشار گاز "پتاوه 4" با تشريح چگونگي اجرايي شدن پروژه اظهارکرد: هدف از تاسيس اين ايستگاه افزايش فشار گاز براي انتقال به مسير و اينگاه بعدي است ؛ در اين پروژه از 4توربوکمپرسور براي افزايش ظرفيت استفاده شده است که آرايش آن به شکل 1+3 است .
وي در توضيح اين نوع انتقال نيز گفت: 3 کمپرسور براي سرويس دهي فعاليت مي کنند و کمپرسور ديگر نيز به عنوان يدک است که هدف از اين پروژه 70 ميليون متر مکعب گاز را در روز از فشار 750 PSI به 1050PSI به خط دهم سراسري انتقال گاز کشور برساند.
راعي با اشاره به ساختمان مجهز اين ايستگاه اظهارکرد که اين ساختمان همچون قلب تپنده اي از اهميت خاصي برخوردار است ، اين ساختمان ضد انفجار بوده اگر انفجاري در سايت ايحاد شود به تجهيزات داخل ساختمان آسيب نمي رسد ؛ يکي از ويژگيهاي اين پروژه اين است که از سيستم PMS استفاده مي کنيم يعني برق کاملا مديريت مي شود.
![5](http://mojnews.com/res/cms_Contents_I_Images_1486877.jpg)
وي ادامه داد: در اين ساختمان اکثر وسايلي که مورد استفاده قرار گرفته اعم از تابلوهاي فشار قوي و ضعيف برق تماما بومي هستند که در مراحل پيش راه اندازي اين نيروگاه قرار گرفته است.
مدير پروژه و پيمانکار خط انتقال گاز دهم سراسري درخصوص عملکرد توربين اين مجموعه نيز گفت: توربين ما به عنوان درايور عمل کرده و کمپرسورها افزايش فشار گاز را ايجاد مي کنند که 3 واحد در سرويس يک کمپرسور بصورت يدک و رزور است و اگر مشکلي پيش بيايد از آن رزور استفاده مي شود ؛ در کنارتجهيزات يادشده تجهيزات جانبي مثل کمپرسورهوا که سختي گاز را از شبکه مي گيرد و همچنين توربوکمپرسور شامل سيستم کنترل سيستم fg يا fire alarm است که اگر اتفاقي بيفتد اعلام مي کند. باضافه تجهيزات برقي که در اين ايستگاه موجود است.
راعي در پايان خاطرنشان کرد: خط اصلي اينجا 56 اينچ است از آن يک انشعاب 48 اينچ گرفته شده و گاز وارد توربو کمپرسور مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]