واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توصیه ای سرراست برای مدیران جدید رسانه ملی تهران- ایرنا- ده سال و نیم ریاست «عزت الله ضرغامی» بر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بدون تردید هر دستاوردی که داشته باشد، این یکی در شمار آنها نیست؛«اعتماد مردم ایران به رسانه ای که هزینه آن را از جیب خود می پردازند.»
«فضل الله یاری» در روزنامه «ابتکار» با تیتر «توصیه ای سرراست برای مدیران جدید رسانه ملی » افزوده است: این موضوع البته یک اظهار نظر رسانه ای صرف نیست که برخاسته از شواهد و قرائن بسیاری است. از تحقیقات میدانی برخی پژوهشگران رسانه تا سخنان متخصصین امور فرهنگی واجتماعی و سرانجام اعتراف های گاه به گاه برخی از مسئولان همین رسانه.
در سال های اخیر رسانه ای که قرار بود پسوند «ملی» را بر خود داشته باشد، با عناوین طنز آمیزی چون «رسانه میلی» و«سیمای ضرغامی» توصیف می شد. اتفاقی که نشان می دهد بخش بزرگی از مردم ایران شعارهای این رسانه فراگیر را مبنی بر ملی بودن و فرا جناحی عمل کردن نپذیرفته اند و از همین رو تصمیم گرفتند که آنتن گیرنده های خود را به سمت فرستنده هایی بچرخانند که نه دغدغه مردم ایران را دارند و نه منافع ملی ما برایشان اهمیتی داشته است.
نگاهی به امکانات گسترده مالی و سخت افزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی و تعدد افسار گسیخته شبکه های رادیویی و تلویزیونی آن، از یک طرف و تاثیرگذاری اندک و گاه معکوس پیام های ارسالی از جانب آن بر مخاطبان،از طرف دیگر، نشان دهنده عمق فاجعه ای است که شاید بتوان آن را با فرصت سوزی ها و اتلاف منابع ملی در هشت سال گذشته مقایسه کرد و حتی کفه ترازو را در سمت مدیریت رسانه ملی سنگین تر دید. چرا که در این ماجرا علاوه بر اتلاف سرمایه های مردم، اعتماد ملتی از بخش رسانه ای نظام سیاسی کشور سلب شده است که در این میان هم ملت مغبون اند و هم نظام سیاسی متضرر.
اگر بتوان ناتوانی این رسانه در جذب مخاطبان داخلی و تهیه برنامه های سرگرم کننده فرهنگی و اجتماعی تاثیر گذار را به حساب ناکار آمدی مدیریت آن گذاشت، اما یک موضوع را نمی توان نادیده گرفت که مدیران این رسانه فراگیر و بی رقیب درکشور با عملکرد سیاسی خود بخش بزرگی از منافع ملی کشور را به پای تمایلات جناحی خود ریخته اند واز این منظر چهره رسانه ملی را آن چنان مخدوش کرده اند که می توان آن را ارگان رسانه ای جناحی خاص در کشور دانست.
دم دست ترین، واضح ترین و البته تکراری ترین شاهد برای این موضوع،عملکرد صدا و سیما در اتفاقات پس از انتخابات خرداد 88 بوده است. در هیچ کدام از برنامه های رادیو و تلویزیونی این رسانه گروهی هیچ توجهی به ایجاد آرامش در التهابات سیاسی کشور نشده بود و بالعکس جهت گیری برنامه های ارسالی از فرستنده های این دستگاه عریض و طویل به منزله پاشیدن بنزین بر آتشی بود که خیمه منافع ملی را تهدید می کرد. اتفاقی که گویی مدیران این رسانه را ناراضی از عملکرد خود به تشدید این وضعیت در سال های اخیر وادار کرده است. هجمه سیاسی این رسانه نسبت به یک جناح خاص، پنج سال پس از انتخابات 88 به همان شدتی است که چند روز پس از آن اتفاقات آغاز کرده بود. این در حالی است که خردادماه 92در یک انتخابات پر شور بخش عظیمی از ملت ایران در واکنش به عملکرد یک طرفه مسئولان صداوسیما در چهارسال قبل از آن،سلیقه سیاسی خاصی را بر گزیدند که اتفاقاً در چند سال گذشته به شدت مورد هجمه یک طرفه مدیریت این دستگاه رسانه ای قرار گرفته بود.
کارنامه مدیریت رسانه ملی در ده سال گذشته می تواند نقشه راه مدیران جدیدی باشد که همین روزها باید سکان این کشتی طوفان زده را به دست بگیرند. آنها می توانند ببینند که این رسانه علیرغم امکانی که قانون در اختیارش گذاشته تا «بی رقیب» باشد و علیرغم آن که دیش های ماهواره از پشت بام ها جمع شد و با وجود پارازیت هایی که سعی می کرد مخاطبان را پای رسانه ملی نگه دارد،هنوز بخش زیادی از ایرانیان تلاش می کنند تا اخبار خود را از رسانه های دیگر بگیرند و اوقات سرگرمی خود را رو به روی جعبه های جادویی سپری کنند که برنامه های تولیدی شان هیچ تناسبی با فرهنگ ملی و مذهبی مردم ایران ندارند. کارنامه عزت الله ضرغامی در ده سال گذشته خود می تواند درسی باشد برای فرا گرفتن و به کار بستن در حوزه منافع ملی. هرچه او کرد، به کار نبرند و در هرچه او به کارنبست، بکوشند.
اول**1368**
17/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]