واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: واکنش سفیرعربستان به کمک نظامی ایران به لبنان
« علی عواض عسیری» سفیر عربستان سعودی در بیروت گفت که این کشور در زمینه هبه تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران برای ارتش لبنان دخالت نمی کند.
کد خبر: ۴۴۶۳۳۳
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۴ - 01 November 2014
« علی عواض عسیری» سفیر عربستان سعودی در بیروت گفت که این کشور در زمینه هبه تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران برای ارتش لبنان دخالت نمی کند.
به گزارش ایرنا، عسیری در گفت وگو با رادیو « صوت لبنان» در پاسخ به سئوالی درباره هبه تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران به ارتش لبنان گفت: ما در این زمینه دخالت نمی کنیم و گروه های سیاسی لبنانی باید تصمیم لازم را در این خصوص اتخاذ کنند و ببینند آیا به مصلحت لبنان هست و یا نه.
وی در پاسخ به سئوالی در باره سرنوشت هبه های وعده داده شده یک و 3 میلیارد دلاری عربستان به ارتش لبنان هم گفت:از محل کم یک میلیارد دلار در اختیار « سعد الحریری» رییس حزب جریان المستقبل کمک های نظامی خریداری شده و در آینده در اختیار ارتش و نیروهای امنیتی لبنان قرار می گیرد.
سفیر عربستان افزود: هبه 3 میلیارد دلاری برای خرید تجهیزات پیشرفته و به روز است و ما نمی خواهیم سلاح های متعلق به ده سال قبل در اختیار ارتش لبنان قرار گیرد.
براساس توافق بین عربستان ، فرانسه و لبنان که حدود 10 ماه قبل با یک تبلیغات گسترده اعلام شد ، قرار است ریاض 3 میلیارد دلار به فرانسه بپردازد و این کشور سلاح مورد نیاز ارتش لبنان را تامین کند اما تاکنون یک گلوله هم تحویل ارتش لبنان نشده و پاریس و ریاض یکدیگر را مقصر می خوانند.
عسیری علت تاخیر در پرداخت هبه هنگفت 3 میلیارد دلار و تامین سلاح ارتش لبنان توسط فرانسه از این محل را « فنی» خواند.
سفیر عربستان در ادامه گفت وگوی با رادیو« صوت لبنان» درحالی ادعا کرد « هیچکس انکار نمی کند عربستان مهد مبارزه با تروریسم است و هدف آن قرار دارد» که تاکنون مقامات سعودی پاسخی روشن به اتهامات تجهیز مالی و تسلیحاتی تروریست های تکفیری داعش و جبهه النصره در سوریه و عراق نداده اند.
وی همچنین گفت که « مبارزه با تروریسم که هیچ دینی ندارد فقط نظامی نیست زیرا فقر، محرومیت و جهل عامل آن هستند».
عسیری با تبریک موفقیت های ارتش لبنان در شمال این کشور، افزود: عربستان اعتدال را تشویق می کند و معتقد است باید در منابر مساجد و رسانه ها از جمله در لبنان ترویج شود.
سفیرعربستان در پاسخ به سئوالی در خصوص اظهارات اخیر « سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان خاطرنشان کرد: در ادبیات ما نیست که پاسخ دهیم و پاسخ فرزندان در لبنان کفایت می کند.
دبیرکل حزب الله اخیرا درمراسم عزاداری مجمع سیدالشهدا ضاحیه جنوبی بیروت، اظهارداشت:عربستان سعودی مسئولیت اول را در جلوگیری از گسترش اندیشه تکفیری مبتنی بر وهابیت دارد و باید مدارسی که این اندیشه را تعلیم می دهند، تعطیل کرد تا بتوان جلوی گروه های تروریستی تکفیری داعش و امثال آن را گرفت.
عسیری با این ادعا که « سخنان سید حسن نصرالله به نفع لبنان نبوده است»، گفت: سیدحسن نصرالله و همه لبنانی ها می دانند که عربستان بعداز جنگ 33 روزه سال 2006 چه اقداماتی برای همه لبنانی ها اعم از شیعه ، سنی و مسیحی انجام داد.
ناظران در واکنش به این سخن سفیرعربستان سعودی خاطرنشان کرده اند که این کشور نه تنها هیچ کمکی به مردم لبنان در نبرد 33 روزه با دشمن صهیونیستی نکرد بلکه نیروهای مقاومت را « ماجراجو» خواند و بطور آشکارا از دشمن صهیونیستی حمایت کرد.
سفیرعربستان همچنین گفت که نباید به درخواست ها برای « انقلاب اهل سنت در لبنان و طرح ایجاد امارت داعش در لبنان» توجه کرد و این سخنان به نفع لبنان نیست.
وی در پاسخ به سئوالی درباره جنگ حزب الله در سوریه با گروه های تروریستی تکفیری، با طرح این پرسش که آیا این حضور در سوریه به نفع لبنان است؟، افزود: لبنانی ها باید به این سئوال پاسخ دهند با توجه به اینکه حضور حزب الله در سوریه موجب شکافی بزرگ در لبنان شده است.
سفیر عربستان درباره اینکه گفته می شود اگر حزب الله نبود الان داعش در جونیه ( منطقه ای در شمال بیروت) ، گفت: لبنانی ها باید به خدا و ارتش خود اعتماد کنند.
عسیری از مواضع «میشل سلیمان » رییس جمهوری سابق لبنان و طرح خویشتنداری او در خصوص بحران سوریه ستایش کرد و گفت که عربستان نه در مساله انتخاب رییس جمهوری جدید لبنان دخالت و نه نام هیچ نامزدی را وتو می کند زیرا یک مسئله داخلی است.
سلیمان در مقام رییس جمهوری لبنان درپایان سخنرانی خود به مناسبت شروع سال 2014 میلادی، فریاد زد « زنده باد عربستان سعودی ، زنده باد لبنان» و این اقدام او باعث خشم و اعتراض مردم لبنان شد بویژه اینکه نام عربستان را بر لبنان مقدم دانست.
** منتظر ایران و عربستان نباشید
سفیر عربستان در پاسخ به این سئوال، آیا انتخاب رییس جمهوری لبنان موکول به توافق ایران و عربستان است؟، گفت چرا لبنانی ها اینگونه می اندیشند و می خواهند؟، این احساس ضعف و اشتباه است که سرنوشت لبنان را در کشورهای دیگر جست وجو کنند ، لبنانی ها خود باید سرنوشت کشورشان را رقم بزنند و از جمله رییس جمهور را انتخاب کنند و منتظر دیگران نمانند.
وی تاکید کرد: ما فقط لبنانی ها را به انتخاب سریعتر تشویق می کنیم بویژه اینکه بسیاری از کارها مثل پذیرش سفرای جدید کشورها و شروع بکارشان منوط به انتخاب رییس جمهوری لبنان است.
سفیر عربستان در بیروت در باره تمدید دوره کنونی مجلس لبنان گفت: لنبان اکنون با تمدید و یا تعطیلی مجلس و خلاء سیاسی بیشتر مواجه است و باید یکی از این دو گزینه را انتخاب کند و به نظر می رسد بیشتر گروه های سیاسی خواستار تمدید هستند.
عسیری با تاکید به اینکه عربستان بخشی از به اصطلاح ائتلاف بین المللی ضد داعش است و در این ائتلاف باقی می ماند، گفت: موضوع اردوگاه های پناهجویان سوری مهم و حساس است، باید از آنها حمایت امنیتی کرد و با پناهجویان رفتاری انسانی داشت و همچون میهمانان با آنان ضمن تاکید بر امنیت و ثبات لبنان ، رفتار کرد.
بیشتر وزیران و نمایندگان و شخصیت های سیاسی عضو گروه 14 مارس بویژه حزب جریان المستقبل با حمله به « سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله ازعربستان سعودی دفاع کرده اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]