واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نامه یک فرمانده زن مقاومت «کوبانی» در انتقاد از دولت ترکیه
طی هفته های اخیر، موضوع حمله داعش به شهر کردنشین کوبانی در مرز سوریه با ترکیه و مقاومت مردم این شهر، به یکی از موضوعات بسیار مورد توجه در عرصه بین المللی تبدیل شده است. در این میان، روزنامه نیویورک تایمز اقدام به انتشار نامه یک فرمانده زن مقاومت کوبانی کرده که در آن، انتقادات شدیدی علیه سیاست های ترکیه در قبال این شهر مطرح شده است.
کد خبر: ۴۴۵۴۸۳
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۴ - 28 October 2014
طی هفته های اخیر، موضوع حمله داعش به شهر کردنشین کوبانی در مرز سوریه با ترکیه و مقاومت مردم این شهر، به یکی از موضوعات بسیار مورد توجه در عرصه بین المللی تبدیل شده است. در این میان، روزنامه نیویورک تایمز اقدام به انتشار نامه یک فرمانده زن مقاومت کوبانی کرده که در آن، انتقادات شدیدی علیه سیاست های ترکیه در قبال این شهر مطرح شده است.
به گزارش «تابناک»، روزنامه «نیویورک تایمز» امروز در سایت خود نامه یک فرمانده زن نیروهای مقاومت مردمی در کوبانی را منتشر کرده که دربردارنده نکات مهمی درباره وضعیت جاری در این شهر است. میسا عبدو، نگارنده این نامه، که در کوبانی با نام مستعار نارین آفرین نیز شناخته می شود، انتقادات تندی را متوجه دولت ترکیه و سیاست های آنکارا در قبال کوبانی کرده است.
در این نامه آمده است:
از 15 سپتامبر تاکنون، ما مردم شهر کوبانی در سوریه، با شمار کم و اسلحه اندک، در مقابل حمله همه جانبه داعش مقاومت کرده ایم. با این حال، علیرغم عملیات داعش که طی یک ماه اخیر روز به روز تشدید شده – از جمله استفاده از تانک ها و خودروهای زرهی ساخت آمریکا – این گروه نتوانسته مقاومت مبارزان کوبانی را در هم بشکند.
ما از جامعه دموکراتیکی دفاع می کنیم که در آن کردها، عرب ها، مسلمانان و مسیحیان در کنار هم حضور دارند و اکنون همگی در خطر قتل عام قرار دارند. مقاومت کوبانی، همه جامعه ما را بسیج کرده و بسیاری از رهبران مقاومت، از جمله خود من، از زنان هستند. ما از زنان در سراسر جهان نیز انتظار داریم که به ما کمک کنند.
البته ما از زنان نمی خواهیم که به اینجا آمده و در کنار ما بجنگند (هرچند در صورت وقوع چنین امری، برای ما افتخار خواهد بود)؛ بلکه از آن ها می خواهیم توجه عمومی را به وضعیت ما جلب کرده و آگاهی عمومی را در کشورهای خود درباره شرایط موجود در شهر ما، افزایش دهند و همچنین از دولت های خود بخواهند که به ما کمک کنند.
ما بابت تشدید حملات هوایی نیروهای ائتلاف بین المللی علیه مواضع داعش خرسندیم؛ اما باید توجه داشت که تا تاریخ 20 اکتبر و زمانی که ارسال محدود اسلحه و تجهیزات آغاز شد، ما بدون هیچ گونه کمک لجستیکی خارجی به مقاومت ادامه می دادیم. بنابراین باید تأمین اقلام مورد نیاز از سوی جامعه بین المللی ادامه پیدا کند. البته هیچ یک از این موارد، در این حقیقت تغییری ایجاد نمی کند که سلاح های ما قابل رقابت با سلاح های داعش نیست.
ما هرگز تسلیم نخواهیم شد؛ اما برای پیشبرد مسئولیت های خود و مبارزه با داعش، به اقلامی بیش از صرفاً تفنگ و نارنجک نیازمندیم. اخیراً حتی زمانی که مبارزانی از دیگر مناطق کردنشین شمال سوریه تلاش می کنند خودروهای زرهی و موشک های ضد تانک برای ما بفرستند، ترکیه اجازه این کار را به آن ها نخواهد داد.
ترکیه که عضو ناتو است، باید در مبارزه با داعش همکاری و همراهی کند. این کشور می تواند به سادگی و از طریق دادن اجازه دسترسی دیگر مناطق کردنشین به کوبانی و همچنین نقل و انتقال جنگجویان و اسلحه با استفاده از خاک ترکیه، به ما کمک کند.
در عوض، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، چندین بار به طور علنی جنگجویان ما را – که برای دفاع از یک حامعه دموکراتیک و دارای تنوع قومی می جنگند – با آدمکش های داعش مقایسه کرده که دلیل این امر، تناقض های موجود در سیاست های آنکارا در قبال اقلیت های کرد ترکیه است.
هفته گذشته و در پی افزایش انتقادهای بین المللی، ترکیه اعلام کرد اجازه عبور نیروهای پیشمرگه کرد عراقی را به سمت کوبانی خواهد داد؛ اما این دولت هنوز به دیگر کردهای سوریه اجازه نمی دهد با عبور از خاک این کشور وارد کوبانی شوند. این تصمیم بدون رایزنی با ما اتخاذ شده است.
در نتیجه، داعش می تواند مقادیر نامحدودی تجهیزات و مهمات جدید به دست بیاورد، اما ما هنوز از چهار طرف در محاصره قرار داریم (از سه طرف توسط نیروهای داعش و از طرف چهارم توسط تانک های ترکیه). شواهد زیادی وجود دارد که نیروهای ترکیه ای، به افراد داعش اجازه داده اند به خاک این کشور رفت و آمد کنند؛ اما چنین اجازه ای برای جنگجویان کرد صادر نشده است.
دولت ترکیه، یک سیاست ضد کردی را در مقابل کردهای سوریه دنبال می کند و اولویتش سرکوب کردهای حاضر در شمال سوریه است. آن ها (مقامات ترکیه) می خواهند کوبانی سقوط کند. دولت های غربی باید بر ترکیه فشار بیشتری وارد کنند تا گذرگاه جدیدی را برای نیروهای کرد سوری باز کرده و اجازه رسیدن سلاح های سنگین آن ها به دست مبارزان کوبانی را بدهد. گشودن چنین گذرگاهی باید تحت نظارت سازمان ملل انجام گیرد.
ما خود را به عنوان یکی از نیروهای موثری که می تواند در سوریه با داعش مبارزه کند، ثابت کرده ایم. هر زمان که ما در شرایط برابر با آن ها طرف شده ایم، آن ها شکست خورده اند. اگر ما سلاح های بیشتری داشتیم و می توانستیم با دیگر مبارزان کرد سوری ارتباط برقرار کنیم، در موقعیتی قرار می گرفتیم که ضربه ای کشنده به داعش وارد کنیم که به شکست کلی آن ها در منطقه منجر شود. مردم کوبانی نیازمند توجه و کمک جهانیان هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]