واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مهر ۱۳۹۳ (۱۴:۳۶ب.ظ)
آغاز به کار کارگاه آموزشي مديريت بحران در عرصه سلامت قطب جنوب شرق کشور در زاهدان دومين کارگاه آموزشي، توجيهي مديريت بحران ويژه مديران دانشگاه هاي علوم پزشکي قطب جنوب شرق کشور با محوريت مانور بزرگ زلزله در دانشگاه علوم پزشکي زاهدان آغاز بکار کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، رئيس دانشگاه علوم پزشکي زاهدان گفت: در زمان وقوع بحران تعادل موجود ميان منابع و نيازها به هم مي خورد.
به گفته دکتر محمود رضا ميري با وقوع بحران، برخي از نيازهاي موجود تشديد شده و يا نيازهاي جديدي ايجاد مي شود.
وي هنر مديريت بحران را شامل ايجاد تعادل منطقي ميان هريک از نيازهاي جديد و منابع موجود برشمرد و گفت: هدف از برگزاري اين کارگاه ارتقاء آگاهي مديران ارشد و مياني دانشگاه ها و تمرين برنامه ريزي و هماهنگي لازم در برابر بحران ها با توجه به واقعيت هاي موجود، امکانات و منابع مي باشد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي زاهدان توجه به شاخص هاي علمي در توزيع و تدارک امکانات و منابع، توجه به عنصر واقع بيني در برنامه ريزي و شناسايي نقاط ضعف و قوت سامانه هاي پشتيباني و مديريتي را از جمله مهمترين اهداف برگزاري اين کارگاه برشمرد.
وي افزود؛ با توجه به حوادث و بلايا طبيعي و انسان ساخته اي که در کشور به وقوع پيوسته است مي توان گفت که ايران جزو 10 کشور حادثه خيز بوده و از 40 مورد حوادث طبيعي 31 مورد در کشور ايران به ثبت رسيده است.
دکتر محمود ايماني معاون درمان دانشگاه نيز در اين کارگاه گفت: بحران يک اتفاق ناگهاني است که موجب تخريب خواهد شد و اين تخريب گاهي ممکن است حجم و گستردگي بالايي داشته باشد به طوري که جبران آن فراتر از منابع و امکانات منطقه اي و يا حتي کشوري باشد.
وي ادامه داد: بحران زماني اتفاق مي افتد که ما آنرا فراموش کرده ايم و مي تواند روال عادي زندگي معمولي را به هم زند و با وجود آنکه نمي توانيم از وقوع بسياري از بحران ها و حوادث جلوگيري کنيم امّا مي توانيم با پيش بيني وقوع آنها، برنامه ريزي لازم براي کاهش عوارض آن را انجام دهيم.
وي ضمن بيان مطالبي در خصوص اهميت بحران، مقابله با بيماري ها و ناهنجاري ها يي که ممکن است در زمان بحران بوجود آيد ابراز اميدواري کرد: با برگزاري و هماهنگي لازم و استمرار اين گونه کارگاه ها بخصوص در منطقه جنوب شرق کشور با توجه به شرايط خاص آن بتوانيم يکي از قطب هاي مترقي و پيشرو در امر ساماندهي امکانات و منابع در زمان بحران باشيم.
دکتر ترابي رئيس مرکز مديريت و حوادث دانشگاه علوم پزشکي کرمان نيز در اين کارگاه گفت: آمادگي و هماهنگي، گزينه اول در مديريت بحران مي باشد و تمرين، ممارست و انجام مانورهاي بزرگي همچون زلزله، ياري گر مقابله با مواجه با انواع بحران ها خواهد بود.
وي با اشاره به برگزاري مانور زلزله موفق در کرمان که توسط ناظرين داخلي و خارجي نيز تأييد شده بود گفت: اميدواريم بتوانيم با تجارب مکتسبه اين مانور نظير آنرا در قطب جنوب شرق کشور با همکاري 8 دانشگاه در 2 استان کرمان و سيستان و بلوچستان نيز اجرا کنيم.
وي علت انتخاب زلزله را بعنوان مانور آمار بالاي آن درکشور، که طي 90 سال گذشته ميزان 76 درصد را به خود اختصاص داده بود عنوان کرد و افزود: در اين مانور ترکيبي ازخشکسالي، حوادث تروريستي، سيل و مقابله با بيماريها نيز در نظر گرفته خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]