واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پاکستان برای مقابله با شیوع احتمالی ابولا آماده می شود اسلام آباد – ایرنا – با وجود ضعیف بودن احتمال شیوع بیماری مرگبار ابولا در پاکستان، دولت این کشور با همکاری ارتش، ایالت ها و نهادهای سازمان ملل در پاکستان درحال اتخاذ تدابیر ویژه و اقدام موثر در صورت مشاهده مورد ابتلا به این بیماری در کشور است.
![پاکستان برای مقابله با شیوع احتمالی ابولا آماده می شود](http://img7.irna.ir/1393/13930724/81351032/81351032-6016624.jpg)
به گفته خانم «سائره افضل تارر» وزیر بهداشت و درمان پاکستان، اگرچه حتی یک مورد ابتلا به ویروس ابولا هم در پاکستان دیده نشده است، اما دولت خود را برای مقابله با هرگونه شیوع احتمالی بیماری مهلکی آماده می کند که تا کنون بیش از چهار هزار قربانی در نقاط مختلف جهان گرفته است.
وی گفت که دولت پاکستان در یک حرکت پیش گیرانه و طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت، اقداماتی را برای شناسایی سریع موارد احتمالی مشکوک به ابتلا به بیماری ابولا انجام داده است.
وزیر بهداشت و درمان پاکستان گفت: به تمام فرودگاه های بین المللی پاکستان اعلام شده است که تمام مسافرانی که از مبدا کشورهای آلوده به ویروس ابولا وارد پاکستان می شودند، به طور کامل مورد معاینه قرار گیرند. همچنین به بیمارستان ها نیز دستور داده شده است بخش جداگانه ای را برای پذیرش و درمان بیماران احتمالی مبتلا به ابولا در نظر بگیرند.
به گفته وی، از ارتش پاکستان نیز خواسته شده است آن دسته از افسران و سربازان این کشور را که در کشورهای آلوده به ویروس ابولا (تحت ماموریت حافظ صلح سازمان ملل) خدمت می کنند، هنگام بازگشت به پاکستان بدقت مورد معاینه پزشکی قرار دهد.
دولت پاکستان از تمام ایالت های این کشور خواسته است تا در صورت مشاهده فرد مشکوک به ابتلا به ابولا، بلافاصله آن را گزارش دهند.
دولت پاکستان تدابیر ویژه ای در تمامی مبادی ورود و خروجی این کشور شامل فرودگاه ها اتخاذ کرده است بتواند از ورود افراد آلوده به ویروس ابولا به این کشور جلوگیری کند.
پاکستان در حالی برای جلوگیری از شیوع احتمالی ابولا در این کشور آماده می شود که ویروس فلج اطفال، با وجود ریشه کن شدن در بسیاری از کشورهای جهان، هنوز در این این کشور قربانی می گیرد.
از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون، بیش از 200 مورد ابتلا به فلج اطفال در پاکستان گزارش شده و این رقم، نسبت به میزان ابتلا به این بیماری در سال های گذشته به طور بی سابقه ای افزایش یافته است.
دولت پاکستان در حال اجرای سراسری طرح واکسیناسیون فلج اطفال است اما مشکلات جدی نظیر حمله تروریست ها به تیم های واکسیناسیون و نیز خودداری برخی والدین از واکسینه شدن فرزندانشان از مهمترین عواملی است که باعث شده ویروس فلج اطفال همچنان در پاکستان شایع باشد.
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، پاکستان، افغانستان و نیجریه تنها کشورهایی هستند که ویروس فلج اطفال هنوز در آنها ریشه کن نشده است.
براساس گزارش های منتشر شده تاکنون حدود هشت هزار و 500نفر در غرب آفریقا به بیماری ابولا مبتلا شده اند که بیش از چهار هزار نفرشان جان باخته اند.
سازمان بهداشت جهانی، همه گیری فعلی ویروس ابولا را یکی از بدترین چالش ها از زمان شناخت این ویروس در سال 1976 میلادی در جمهوری دموکراتیک کنگو برشمرده است.
شیوع جاری ویروس ابولا که گفته می شود مرگبارترین ویروس در نوع خود در تاریخ جهان است، ابتدا در ماه فوریه در گینه آغاز شد و سپس به لیبریا و سیرالئون گسترش یافت.
این بیماری که نام آن از رودخانه ای در کنگو گرفته شده، اکنون به نیجریه پرجمعیت ترین کشور قاره آفریقا نیز انتقال یافته است.
ویروس "ابولا" که برای نخستین بار در سال ١٩٧٦ میلادی در "زئیر" (جمهوری دمکراتیک کنگو فعلی) شناخته شد، فرد مبتلا را به تب همراه با خونریزی دچار می کند و می تواند بسرعت کشنده باشد.
ویروس ابولا که علاوه بر انسان ها، میمون ها را نیز مبتلا می کند، به آسانی از طریق خون و دیگر ترشحات به افراد منتقل می شود.
هیچ دارو یا واکسنی برای مبارزه با این بیماری هنوز یافت نشده است.
آساق*1**272**1723**1549
24/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]