واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
آغاز برداشت گردو از بزرگترین باغ گردوی جهان
برداشت گردو از بزرگترین باغ گردوی جهان در شهر نمونه گردشگری بینالمللی شهمیرزاد آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهمیرزاد، گردو، میوه مغزدار با ارزشی است که انواع مختلفی دارد؛ بر اساس تحقیقات انجام شده در سطوح عالی جهانی، گردو منبع عالی پروتئین، فیبر، ویتامینها، آنتی اکسیدانها و مواد معدنی است و ارزش غذایی بالایی دارد. این میوه مغزدار یکی از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا3 است و امروز نیز در بازار کشورمان، این محصول جزو پرفروشترین انواع خشکبار و البته گرانترین آنهاست. ارزش گردو به حدی است که در بسیاری از کشورهای جهان در بستهبندیهای شکیل و منحصر به فردی در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد و علاوه بر این، سهم بهسزایی در ایران اسلامی در حوزه صادرات دارد. شهمیرزاد در چند کیلومتری مرکز استان سمنان، دارای بزرگترین باغ گردوی جهان است و این باغ 22 هزار اصله درخت گردوی مثمر دارد. باغ گردویی به وسعت 400 هکتار؛ منحصر در جهان مدیرعامل شرکت کشت و صنعت شهمیرزاد در این زمینه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهمیرزاد میگوید: شرکت کشت و صنعت شهمیرزاد که بزرگترین باغ گردوی جهان را اداره میکند، از سال 1367 با بیش از 500 عضو فعالیتش را آغاز کرد؛ این شرکت اکنون با 16 هزار سهامدار فعال است. ابوالحسن گلی افزود: سطح زیر کشت گردو در این باغ، 400 هکتار است و در اوایل تأسیس آن، درختانی که کاشته شدند، دارای کیفیت مناسب نبودند ولی امروز بعد از چند سال با اصلاح ساختار، درختان این باغ دارای کیفیت مناسبی شدهاند. وی افزود: اگر درختان این باغ مناسب نباشند و همزمانرسی نداشته باشند، میزان خسارت افزایش پیدا میکند؛ به همین دلیل، درختانی که مرغوب نبودند، از این باغ حذف شدند و به جای آن درختان اصلاح شده کاشته شده است تا بتوانیم در آینده نزدیک به بهرهبرداری بیشتر و یکنواختی در زمان برداشت برسیم.
بیشتر درختان قدمت دیرینه دارند مدیرعامل شرکت کشت و صنعت شهمیرزاد گفت: درختان مختلفی در این باغ بزرگ وجود دارد ولی بیشتر درختان بومی منطقه هستند که قدمت دیرینه دارند. گلی افزود: سال گذشته، 180 تن گردو از این باغ برداشت کردیم و پیشبینی میشود امسال با توجه به خسارتهایی که به ما تحمیل شده است، حدود 100 تن برداشت داشته باشیم. گلی گفت: اکنون محصولات این باغ با نیروی انسانی و دست برداشت میشود؛ ولی میخواهیم به سمت تکنولوژی پیشرفت کنیم و به برداشت مکانیزه روی بیاوریم تا هزینهها کاهش یابد. وی افزود: برنامه دیگر ما در شرکت کشت و صنعت شهمیرزاد، راهاندازی صنایع تبدیلی است تا خودمان بتوانیم محصولات به دست آمده را فراوری و سپس به بازار عرضه کنیم تا از ارزش افزوده آن بهره ببریم. گلی گفت: روش آبیاری در این باغ به صورت تحت فشار است و تمام درختان به شکل سیستم قطرهای آبیاری میشوند. مدیرعامل شرکت کشت و صنعت شهمیرزاد افزود: در حال حاضر، 50 نفر به صورت دائم و حدود 100 نفر به صورت فصلی در این شرکت شاغل شدهاند. مدیرعامل شرکت کشت و صنعت شهمیرزاد گفت: همه ساله محصولات این باغ را از طریق مناقصه به فروش میرسانیم؛ ولی امسال به دلیل اینکه بتوانیم میزان دقیق برداشت را مشخص کنیم، خودمان محصول را برداشت و به بازار عرضه خواهیم کرد. گلی افزود: ما خود را از جهاد کشاورزی جدا نمیدانیم و جهاد کشاورزی هم همیشه حامی و ناظر فعالیتهای این شرکت بوده است.
شهمیرزاد؛ صاحب 25 درصد سطح زیر کشت گردو در استان سمنان عباس غفوریان، سرپرست مرکز ترویج خدمات جهاد کشاورزی شهمیرزاد نیز در این زمینه به فارس گفت: سطح زیر کشت گردو در استان سمنان، دو هزار 500 هکتار است که 20 تا 25 درصد آن یعنی 530 هکتار در شهمیرزاد و اطراف آن قرار دارد. وی افزود: میزان عملکرد گردو در استان سمنان، دو تن در هکتار بوده؛ ولی در شهمیرزاد به دلیل آب و هوا و منطقه مناسب به بیش از سه تن رسیده است. سرپرست مرکز ترویج خدمات جهاد کشاورزی شهمیرزاد گفت: اداره جهاد کشاورزی هرگونه خدماتی که بتواند ارائه میکند تا باغداران به بهرهوری بیشتر در تولید این محصول برسند. لزوم توجه به تولید گردو در شهمیرزاد به هر حال، تردیدی وجود ندارد که امروز همه مسئولان استان سمنان به ویژه مدیران جهاد کشاورزی استان باید به تولید گردو در شهمیرزاد توجه بیشتری داشته باشند. کمبود نقدینگی، تولید سنتی، نگذراندن آموزشهای علمی و دهها مشکل دیگری که در این زمینه در شهمیرزاد وجود دارد، باید با درایت و حمایت مسئولان استان سمنان برطرف شود. انتهای پیام/2249/ش40
93/07/18 - 00:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]