واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در حال بروز رسانی/ رئیس جمهور در دانشگاه تهران:
علم روزی رشد پیدا کرد که حکمت ایرانی با فلسفه اسلامی تلفیق شد/اسلامی کردن به معنای حذف علوم نیست
رئیس جمهوری صبح امروز در مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در دانشگاه تهران حضور یافت.
به گزارش خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران، حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی رئیسجمهوری در مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور که در دانشگاه تهران در حال برگزاری است، با بیان اینکه امسال مقارن با هشتادمین سال تاسیس دانشگاه تهران است، اظهارداشت: تاسیس دانشگاه تهران از لحاظ علم و دانش از اهمیت خاصی برخوردار است و توسعه جامعه ما یکی از آثار این تحولات بود که در انقلاب مشروطه در کشور ما رخ داد.
وی افزود: انقلاب مشروطه که به معنای حرکت مردم برای حکومت قانون بود و درپی آن تاسیس حکومت قانون در سایه فعالیتهای مجلس شورای ملی، تاسیس بانک ملی ایران به عنوان نهاد مهم اقتصادی و همچنین در کنار تاسیس دانشگاه تهران بود، در همین مکانی که معروف به باغ جلالیه بود رخ داد.
رئیس جمهور اسلامی ایران با اشاره به اهمیت دانشگاه تهران در سالیان متوالی و ظهور دانشگاههای جدید در علوم مختلف، تصریح کرد: بنده دانش آموخته همین دانشگاه هستم و این به عنوان خاطره است. دانشگاه تهران حلاوت و عظمت خاص خود را دارد و امروزه دانشگاههای بزرگ دیگری هستند که هرکدام در علم و دانش سرآمد بوده و دانشگاه تهران ترکیبی از بزرگان و فرهیختگان از مدرسه دالفنون امیرکبیر تا مدرسه صنایع و هنرهای کمال الملک و مدرسه سیاسی دهخدا را در بر گرفته است که از قدیم دارای تبحر بالایی بودند.
دکتر روحانی با اشاره به اهمیت دانشگاه تهران به عنوان مرکز علمی اساتید علوم کهن و جدید، تصریح کرد: دانشکده حقوق و علوم سیاسی از اهمیت بالایی از نظر مظاهر وجود دانشمندان برخوردار بود و این توانایی حتی بیش از دانشکده الهیات که اساتید بزرگی مثل شهابیها، گرجیها، کاتوزیانها و... را بهره میبردند، بود.
رئیس جمهوری اضافه کرد: دانشگاه تهران به عنوان مظهر تلفیق علوم یکی از مراکز رشد علم و دانش در این سرزمین بود.
وی با اشاره به اهمیت علم به عنوان یک سنت جاریه تصریح کرد: اساسا روزی علم رشد پیدا کرد که حکمت ایرانی با فلسفه یونانی و حکمت اسلامی در هم تلفیق شدند.
* اسلامی کردن به معنای حذف علوم نیست
رئیس جمهور اسلامی ایران با بیان اینکه علوم جدید و قدیم همچون جوی قطرات جویباری کنار هم بودند که رودخانه عظیمی را بوجود بیاورند، گفت: ما نمیتوانیم علمی را کنار بگذاریم و از آن به سادگی عبور کنیم، حتی علوم بشری میتواند و باید ابطال پذیر باشد، زیرا روزی تائید میشود و فردای آن روز علمی بالاتر و نکته جدیدی اثبات میشود.
دکتر روحانی با بیان اینکه تحول علمی در سایه نقدپذیری علمی است، اظهار داشت: در نظرات فقهی و دینی نیز جای نقد وجود دارد و همچون ابوعلی سینا که با تالیف کتاب «اصالة الحیاة» علوم فقهی را به اثبات رساند، اما چندی بعد توسط دانشمندان این نظریه رد شد و کتاب اصالة الوجود تالیف شد.
وی ادامه داد: وحی الهی هم فهمش تغییر میکند، ممکن است امروز ما به نوعی از این فهم برسیم و فردا به فهمی عمیقتر دست پیدا کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه لذت بردن از علم صرفا با تحقیقات علمی به وجود میآید گفت: اسلامی کردن علوم به آن مفهوم نیست که دانش بشری را به کلی کنار بگذاریم و این را باید بدانیم که علم باید نقد شود و نباید حذف شود.
دکتر روحانی در ادامه اظهار داشت: یکی از اشکالات ما این است که میخواهیم علمی را حذف کنیم، اما این را باید بدانیم که علم حذف نشدنی است و فقط میتوانیم با سخنی دقیقتر و مطلبی علمیتر آن نکات قبل را مورد نقد یا ابطال قرار دهیم.
وی در ادامه به بیان حرکت علمی دولت پرداخت و گفت: مجموع حرکت علمی ما اکنون حرکتی مطلوب است و دولت وعدههایی که به دانشگاه داده فراموش نکرده است و به بخشی از آن جامه عمل پوشانده است.
رئیس جمهور کشورمان تصریح کرد: امروز سخنرانی تشکلهای دانشجویی در برنامه گنجانده نشده است که مایه تاسف است، زیرا هدف بنده از آمدن به دانشگاه بیشتر شنیدن است تا حرف زدن، زیرا نقد دانشجویی زیبایی بیشتری دارد، زیرا نقدش بیغل و غش است.
این خبر تکمیل میشود...
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]